اندونزی متقاضی گاز ایران

خبرگزاری شبستان:نفت از جمله محصولاتی است که متقاضیان فراوانی در جهان دارد و کشور ما نیز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی بهره مند از این انرژی است و شركت پرتامینا اعلام کرده است که قصد واردات سه محموله گاز مایع از ایران را دارد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نفت از جمله محصولاتی است که متقاضیان فراوانی در جهان دارد و کشور ما نیز به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی بهره مند از این انرژی است و به عنوان مرکزی برای صادرات آن در نظر گرفته می شود. شرایط صادرات کشورمان برای این محصول در دوران تحریم بسیار محدود و با سختی بسیاری ود؛ شرایطی که با انجام توافق هسته ای از میان رفت و کشورمان با تاب بسیار به سمت جایگاه خود در صادرات نفت و گاز در عرصه جهانی گام برمیدارد. با برداشته شدن موانع بر سر راه صادرات محصولات نفت و گاز کشورمان بسیاری از کشورها تمایل خود را برای خرید این محصول و همکاری در پروژه های نفتی و گازی اعلام کرده اند که کشور اندونزی از جمله این کشورهاست.

 

بنابراین گزارش، بر این اساس شركت نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) اعلام کرده است که قصد واردات سه محموله گاز مایع (ال.پی.جی) از ایران را دارد و در حال مذاكره برای حل مشكل فرآیند پرداخت مالی برای تحقق این خواسته است. پرتامینا (Pertamina) شرکت دولتی نفت و گاز اندونزی است که دفتر مرکزی آن، در شهر جاکارتا قرار دارد. این شرکت در ماه اوت سال ۱۹۶۸ با ادغام شرکت پرتامین (تاسیس ۱۹۶۱) و شرکت پرمینا (تاسیس ۱۹۵۷)، ایجاد شده‌است. شرکت پرتامینا، بزرگترین تولید کننده و صادر کننده گاز مایع (ال‌ان‌جی) در جهان می‌باشد. شرکت‌های تابعه کمپانی پرتامینا عبارتند از پرتامینا ای پی Pertamina EP، پرتامینا گس Pertamina Gas، پرتامینا جئوترمال انرجی Pertamina Geothermal Energy، پرتامینا سئپو Pertamina Cepu، شرکت حفاری پرتامینا اندونزی Pertamina Drilling Services Indonesia و پرتامینا هولو انرجی.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از تارنمای كاتادیتا از زبان دانیل پوربا، معاون پرتامینا در بخش زنجیره عرضه یكپارچه نوشته است: "برای حل مشكل فرآیند پرداخت هزینه خرید این محموله های گاز از ایران مذاكرات آغاز شده است. به دلیل این مشكل شركت نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) تاكنون قادر به واردات نفت خام و گاز از ایران نشده است و جهت حل این مشكل با ایران در حال مذاكره است.همه بانك ها قادر به تسهیل انجام این نوع معاملات نیستند. گاز مایع وارداتی از ایران برای تامین نیازهای داخلی اندونزی كه قادر به تولید این گاز نیست، اهمیت دارد."

 

یادآور می شود: اندونزی به منظور تامین نیاز داخلی خود باید 60 درصد از گاز مایع مورد نیاز خود را از خارج وارد كند و میزان واردات نیز با توجه به افزایش مصرف، در سال های آینده روند صعودی خواهد داشت. مصرف گاز مایع در اندونزی سال گذشته به هفت میلیون تن رسید كه حدود پنج میلیون و 560 هزار تن از آن، یارانه ای بود. جاوای غربی یك از بزرگ ترین مصرف كنندگان گاز مایع است كه میزان مصرف آن در سال گذشته به یك میلیون و 160 هزار تن رسید. بر اساس پیش بینی ها، مصرف گاز مایع اندونزی در سال جاری به هفت میلیون و 800 هزار تن افزایش می یابد.

کد خبر 535927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha