به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب حاضر به قلم دکتر «وحید مهربانی» مشتمل بر نه فصل بوده و محورهای اصلی موضوعات مورد بحث در آن عبارت اند از: شناسایی ماهیت آموزش و تجزیه تحلیل مسائل مرتبط با انباشت دانش از طریق آموزش، آثار خارجی و سطح بهینه ی آموزش.
در فصل اول کتاب معرفی کوتاهی از مفاهیم، موضوعات اصلی قابل بحث در اقتصاد آموزش، و اهمیت آن ها ارائه شده است. در فصـل دوم شاخص هاي گوناگون سنجش آموزش، که هـرمحققی باید با آن ها آشنا باشد معرفی و همراه با آن وضعیت کشورها براساس اطلاعات موجود مقایسه شده است.
فصل سوم، به مرور موضع گیري برخی از اقتصاددانان به آمـوزش، از گذشـته تـا عصـر حاضر می پردازد. در فصل چهارم، با پیش کشیدن مفهوم و تاریخچه ی سرمایه ی انسانی، فرایند انباشت آن با تأکیـد بر دانش در قالب آموزش با جزئیات بررسی می شود.
فصل پـنجم گسـتره ی آثـار و منـافع آمـوزش درجامعه را از دو بعد اقتصادي و اجتماعی دربر می گیرد. در فصل ششم نیز، موضوع مهم بازدهی آموزش به طور مفصل به بحث گذاشته می شود که براساس آن تصمیم سازي براي ادامه ی تحصیل، و الگوهاي مختلف انتخاب سطح بهینه ی آموزش معرفی و تحلیل می شود.
تحلیل آموزش ضمن خدمت، که از انواع مهم و تأثیرگـذار آمـوزش در عرصۀ تولید است، موضوع فصل هفتم است و رفتار بنگاه و پیامد انواع آموزش ضمن خدمت در این فصل بررسی شده است. در فصـل هشـتم، دیـدگاه هاي دیگـري متفاوت با آنچه در فصل هاي دیگر مطرح شده است معرفی می شود؛ نظریه هایی که یا نقش و کـارکرد آموزش را فراتر از آنچه در نظریه ی سرمایه ی انسانی مطرح است پررنگ تر می کنند، یا بعضاً ادعاي این نظریه را در مورد آموزش زیر سؤال برده، اهمیت آن را کمرنگ می کنند.
فصل پایانی این کتاب نیز به سه موضوع مهم در اقتصاد توسعه اختصاص می یابد، یعنی رشد اقتصادي، نابرابري و جمعیـت، کـه بـا آمـوزش مـردم درآمیخته اند. وجه تمایز این فصل با سایر فصول کتاب بـه ایـن صـورت است کـه موضوع مورد بحث در این فصل در قالب مطالعه اي پژوهشی، یا مرور پژوهش هاي صورت گرفته ارائه شده است.
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات سمت در 456 صفحه و با قیمت پانزده هزار و پانصد تومان چاپ و روانه ی بازار کتاب کرده است.
نظر شما