به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد حسنی، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز (24 فروردین) در نشست خبری دومین همایش ملی هنر و تبلیغ که در سالن همایش بین المللی غدیر برگزار شد، عنوان کرد: کتاب آرایی، معماری کتاب است و همان قدر که معماری از ظرافتهای فرهنگی و کیفی ویژه برخوردار بوده است، کتاب آرایی نیز به این شکل بوه است.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: صفحه آرایی، جلد، خط، نوع قلم، رنگ و همه ابعاد زیباشناسی و موادی که استفاده شده است، دارای دلیل و حکمت بوده است.
حسنی تصریح کرد: نسبتی که کتاب آرایی در فرهنگ داشته است، خیلی شبیه نسبتی بوده است که معماری در فرهنگ و شهرسازی داشته است.
وی یادآور شد: ما همچنان که رگههایی از معماری سنتی در جامعه داریم، رگههایی نیز از کتابآرایی سنتی داریم، اما تا کنون گردهمایی نداشتیم که این موضوع مهم و ابعاد تئوریک و عملی و هنری و تجسمی آن مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تأکید کرد: همه اقشار مختلف جامعه هر روز با هنر کتاب آرایی سر و کار دارند و این مسأله با زندگی ما آمیخته است و ما باید در مورد آن تأمل کنیم.
حسنی ادامه داد: ما باید ابعاد مخاطب شناسی، ابعاد تئوریک، نظری، ابعاد آسیب شناسی، ابعاد ریخت شناسی، ابعاد جریان شناسی، ابعاد اقتصاد فرهنگ، ابعاد نظری و دیگر ابعاد کتاب آرایی دینی را مورد بررسی قرار دهیم.
وی بیان داشت: ما باید تأمل کنیم که چه چیزی با زندگی ما درگیر است و بیشترین تأثیر را بر ما دارد، ما باید فارغ از ابعاد آسیب شناسی، گرافیست، صفحه آرا، و ناشرانی که در کتاب آرایی موفق عمل کرده اند شناسایی و مورد تقدیر قرار دهیم.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی عنوان کرد: ما در مورد کتب دینی چند جلسه تشکیل دادیم که در این جلسات، تعریف 6 گانه ای برای کتب دینی در نظر گرفته شد از جمله قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و کتب ادعیه، تراث اسلامی همچون آثار تفسیری، روایی و کتابهایی که برای احیای آثار فاخر دینی چاپ شده اند، آثار چاپ شده علمای دین، آثار نوشته شده در موضوعات دینی و همچنین آثار نگاشته شده با دغدغه دینی جهت تعریف کتب دینی بیان شد.
حسنی اظهار داشت: در این همایش از کتاب قرآن کریم تا کتابهای رمانی که با دغدغه دینی نگاشته شده است، جزء کتب دینی در نظر گرفته شده است و دامنه گسترده ای از کتب را شامل میشود و بخش زیادی از حوزه نشر را در بر میگیرد.
وی یادآور شد: دومین همایش ملی علمی، پژوهشی و کاربردی هنر و تبلیغ با موضوع «آثار پژوهشی و گرافیکی کتاب آرایی دینی در فرهنگ و تمدن اسلامی» به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تاریخ 7 و 8 مهرماه سال جاری در قم برگزار میشود.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: مهلت ارسال آثار به دومین همایش علمی، پژوهشی و کاربردی هنر و تبلیغ تا پایان تیر سال جاری است و در حاشیه این همایش نیز، نمایشگاه آثار راه یافته به همایش و آثار تراثی در تاریخ 25 شهریور افتتاح میشود.
نظر شما