به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، صادقعلی مقدم، مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: این موضوع باید به شکل جدی در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی طرح شود و جدیت بیشتری برای شناساندن این مشکل جدی استان به کشور انجام گیرد.
وی با اشاره به اهمیت برنامهریزی برای مواجهه با موضوع ریزگردها در استان، عنوان کرد: از سال 1393 تاکنون بارها به موضوع ریزگردها اشاره و بر لزوم برنامهریزی و حل این مشکل زیستمحیطی در استان تاکید شده است.
مقدم ادامه داد: موضوع ریزگردها در گلستان دیگر یک موضوع مقطعی و کوتاهمدت نیست، بلکه باید به این اتفاق به عنوان یک پدیده مخاطرهآمیز درطول سال نگاه کرد و برای آن برنامه داشت.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای کارگروه تخصصی در رابطه با این موضوع مورد بررسی و رصد قرار گرفته و انتظار میرود طرحی مشخص، دانشبنیان وعملیاتی از این کارگروه به شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ارائه شود.
دبیر شورای هماهنگی مدیرت بحران استان گلستان یادآور شد: باید تلاش کرد تا کشور موضوع ریزگردها در گلستان را به عنوان یک پدیده مخاطرهآمیز مورد توجه قرار دهد و استان را از اعتبارات خود در این بخش بینصیب نگذارد تا بتوان به پشتوانه این امکانات برنامههای پیشگیرانه را محقق ساخت.
مقدم یادآور شد: موضوع ریزگرد در گلستان نیازمند اقدام عاجل دستگاههای متولی است و باید اقدامات مناسب تاثیرگذاری را برای این مخاطره زیست محیطی تدبیر کرد.
سید علی اکبر جوادزاده، نماینده و ناظر مدیریت بحران استان در کارگروه مخاطرات زیست محیطی در گرگان با اشاره به موضوع ریزگرد در گلستان گفت: براساس نظرات و بررسیهای موجود منشا اصلی ایجاد این مشکل در گلستان، ریزگردهای صحرای ترکمنستان است که باید برای حل این معضل علاوه بر راهکارهای محلی به دنبال حل آن از طریق بین المللی بود.
وی اظهار کرد: در کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان این موضوع به عنوان یک مشکل جدی استانی طرح و از دستگاه متولی نیز خواسته شد تا با جدیت بیشتری به دنبال به رسمیت شناختن این موضوع در کشور باشد.
جوادزاده یادآور شد: این که با وجود ابتلای استان به موضوع ریزگردها هنوز در فهرست استانهای مبتلا به این معضل نیستیم، جای سوال فراوان دارد و انتظار میرود محیط زیست استان به عنوان رئیس کارگروه تخصصی با توجه به مستندان آشکار موجود، به طور جدی برای گنجاندن استان گلستان در زمره استانهای دچار ریزگرد از هیچ اقدام موثری فروگذاری نکند.
وی تصریح کرد: ساختار اقلیمی در استان به همدیگر وابسته است و باید حل مشکل کم آبی خلیج گرگان و تالابها را هم در ذیل راهکارهای پیشرو برای پیشگیری از ریزگردها در این استان شمالی متصور شد.
جوادزاده افزود: متاسفانه طی این سالها چهار تالاب بین المللی گمیشان، آجی گل، آلماگل و آلاگل با وسعت بیش از ۲۰ هزار هکتار در گلستان به علت کاهش بارندگی و استفاده غیراصولی از آنها با کم آبی مواجه و بخشهایی از آنها خشک شد که البته سال گذشته به همت مدیریت بحران گلستان بخشی از این تالابها دوباره احیاء شد.
این کارشناس مدیریت بحران گلستان ادامه داد: نصب ایستگاه سنجش آلودگی هوا وریزگردها در حاشیه رودخانه اترک وگمیشان، اجرای کمربند سبز در حاشیه شهرها، فرودگاه و تصفیه خانه های استان از دیگر پیشنهادهایی است که در کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان طرح شده و باید به شکل جدیتری به آن پرداخت.
جوادزاده با اشاره به لزوم تدوین طرح مقابله با ریزگردها در استان یادآور شد: در سال جدید به دنبال تدوین طرح پیشنهادی و ارائه آن به شورای هماهنگی مدیریت بحران استان هستیم تا بتوانیم شرایط استان را در این بخش به کشور منتقل کنیم.
نظر شما