توسعه امکانات برای رشد و تعالی کانون ها زمینه ساز تحول فرهنگی در کشور

مدیر کانون سید الشهدا(ع) معتقد است: حفظ حضور پررنگ جوانان تحصیل‌کرده و نخبه در برنامه‌های کانون‌ها و فراهم شدن امکانات مورد نیاز برای رشد و تعالی آنها زمینه ساز تحولی عظیم در بحث فرهنگی کشور است.

خبرگزاری شبستان: رضا سیبویه، مدیر کانون فرهنگی هنری سیدالشهدای استان خوزستان دانش‌آموخته رشته مهندسی عمران از اهواز است. وی در کنار انجام پروژه‌های عمرانی استان خوزستان با توجه به علاقه وافر به مسجد به عنوان مدیرمسئول کانون‌ سیدالشهدا مسجد آیت‌الله جزایری نیز مشغول به فعالیت است.

سابقه فعالیت فرهنگی مسجد آیت‌الله جزایری به سال 1353 و زمان ورود آیت‌الله جزایری به اهواز که همزمان با انجام فعالیت‌های انقلابی وی بود، بر می گردد. در همان زمان در طبقه فوقانی مسجد مکانی به عنوان کتابخانه مسجد جزایری ایجاد شد و از همین رو جوانان بسیاری به مسجد جذب و برنامه‌های آموزشی در رشته‌های احکام، عقاید و قرآن برپا کردند که بسیاری از جوانانی که آن دوران جذب مسجد شدند، امروز جزء شهدای محوری استان یا مسئولان فرهنگی و از خدمتگذاران نظام به شمار می روند. بسیاری از جوانان تربیت یافته این مسجد قبل و پس از انقلاب و در دوران دفاع مقدس از فرماندهان جنگ تحمیلی بودند که شهید علم الهدی یکی از همان تربیت شدگان مسجد جزایری است.

 

کانون سید الشهدا و مدیرمسئولی نمونه 

سیبویه که بیش از 10 سال است به عنوان مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری سیدالشهدا اهواز مشغول به فعالیت است، در گردهمایی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد با رئیس جمهور به عنوان مدیر مسئول نمونه تقدیر شد، در همین راستا سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان برآن شد تا با این مدیر کانون موفق و جوان پیرامون فعالیت های فرهنگی در کانون سیدالشهدا اهواز و عواملی که وی را به موفقیت نزدیک کرده گفتگویی انجام دهد که آن چه می خوانید حاصل گفتگوی خبرنگار شبستان با وی است.

وی می گوید: همزمان با آغاز تاسیس کانون های فرهنگی هنری در سال 1371 در سراسر کشور، با توجه به اینکه مسجد آیت‌الله جزایری سابقه فعالیت فرهنگی بسیاری داشت، با نظر آیت‌الله جزایری کانون فرهنگی هنری در این مسجد نیز تأسیس شد.

وی که بیش از 20 سال سابقه فعالیت فرهنگی در مسجد را دارد، توفیق خداوند را در برگزاری برنامه‌های مختلف برای جذب نوجوانان و جوانان و همه مقاطع سنی در مسجد را تاثیر گذار ارزیابی می کند و می گوید: مسجد آیت الله جزایری در منطقه بازار اهواز واقع شده است، از همین رو بخشی از فعالیت‌های کانون فعالیت فرهنگی در بازار و برای بازاریان و خانواده‌های آنها انجام می شود چرا که بازار مرکز فعالیت شهری و اقشار جامعه است، در واقع اگر بازار اصلاح شود جامعه نیز اصلاح می‌شود، بنابراین بخشی از فعالیت‌های فرهنگی کانون در فعالیت‌های فرهنگی بازار متمرکز شده است.

کانون سیدالشهدا به عنوان تنها کانون تخصصی آموزش در استان خوزستان فعالیت می‌کند، به گفته سیبویه، این کانون از سال 87 به عنوان کانون تخصصی مشغول به فعالیت است و ضمن اینکه برنامه‌های آموزشی که از سوی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور ابلاغ شده است را پیگیری می کند، برنامه‌های آموزشی مختلفی را طراحی و برگزار می کند.

وی با اشاره به اینکه این کانون تنها در سال 89 بیش از 10 دوره‌ آموزشی در 42 هزار نفر ساعت برگزار کرده است، می افزاید: مقابله با جنگ نرم دشمن، دوره مبارزه با فرقه‌های انحرافی با محوریت مبارزه با وهابیت، دوره‌های آموزشی هنری در رشته‌های عکاسی، فیلم‌نامه‌نویسی، رایانه، مدیریت فرهنگی و استراتژی فرهنگی، آموزش ائمه جماعات استان، خانه‌های آسمانی، دوره آموزشی مهدویت، مدیریت زمان، دوره بصیرت و معنویت، دوره خانواده اسلامی برای بازاریان از جمله برنامه‌های آموزشی این کانون است.

مساحت کانون سیدالشهداء 540 مترمربع است و به گفته سیبویه، برنامه‌های کانون سیدالشهداء برای جوانان و نوجوانان اهوازی و بخشی از برنامه‌ها نیز برای اقشار دیگر این استان طراحی و برگزار می شود.

 

تمرکز بر مدارس در راستای جذب نوجوانان نخبه به مساجد

وی با اشاره به اینکه روند جذب نیرو و ارتباط‌ گیری با نوجوانان از طریق مدارس انجام می شود، ادامه می دهد: با برگزاری برنامه های مختلف در سطح مدارس اهواز، جوانان بیشتری به مسجد جذب می شوند.

 

ارتباط با بازاریان و تعامل مفید با امام جماعت، رمز موفقیت کانون سیدالشهدا

سیبویه برگزاری برنامه‌های کلان مذهبی در سطح بازار با مشارکت مردم، راه‌اندازی هیئت در بازار و برقراری ارتباط با بازاریان و انجام کار تشکیلاتی با آنها و برگزاری برنامه‌های اردویی را از جمله فعالیت‌های این کانون بر می شمارد و در تبیین شاخص‌های یک کانون فرهنگی هنری موفق می گوید: اخلاص، تعامل و هماهنگی با امام جماعت مسجد و هیئت امنا، تخصص مدیر کانون، تعامل با جوانان، تعامل کانون با دستگاه‌های فرهنگی و انعکاس فعالیت‌های کانون از شاخص‌های کانون نمونه است.

 

طراحی منشور فکری و برنامه ریزی فعالیت های هدفمند برای کانون

وی تعامل کانون سیدالشهدا را با دیگر کانون‌ها به ویژه کانون‌های تخصصی آموزشی کشور را سازنده و مفید ارزیابی می کند و معتقد است: تلاش کرده‌ایم که کانون سیدالشهدا را به شاخص‌های کانون برتر نزدیک کنیم و در شروع فعالیت منشور فکری و چارچوبی برای برنامه‌ها طراحی و تنظیم شد و سپس بر اساس منشور برنامه‌های را در درازمدت و کوتاه مدت طراحی می کنیم.

وی با اشاره به پتانسیل عظیم فعال در کانون‌های مساجد اذعان می کند: اکثر جوانان پرشور و خلاق در کانون‌ها فعالیت دارند که البته مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان نیز در برنامه ریزی برای انجام برنامه ها از ایده ها و راهکارهای جوانان بهره می‌برد.

 

لزوم بهره گیری از خلاقیت جوانان و توزیع عادلانه بودجه در بخش های فرهنگی

سیبویه اخلاص در انجام فعالیت ها از سوی مسئولان و اعضای کانون، بهره گیری از موقعیت و پتانسیل خوب کانون و خلاقیت در برگزاری برنامه ها را از ویژگی‌هایی می داند که یک کانون را به کانون ایده آل نزدیک می کند و تصریح کرد: بودجه فرهنگی اختصاص یافته به کانون‌های مساجد باید با عدالت توزیع شود و از بودجه اختصاص یافته به برنامه های فرهنگی، کانون‌های مساجد سهم خوبی داشته باشند.

به گفته سیبویه تأسیس کمیته حمایت از طرح‌های دینی از طرح‌های موفق دولت دهم است و ضرورت دارد طرح ایجاد دانشگاه مساجد برای تربیت نیروها و مربیان مسجدی پیگیری شود. حضور جوانان تحصیل‌کرده در برنامه‌های کانون‌ها و فراهم شدن امکانات مورد نیاز برای رشد و تعالی آنها می‌تواند تحول عظیمی در بحث فرهنگی ایجاد کند.

 

ایجاد اردوگاه های ویژه کانون های در مراکز استان ها، ضرورتی جدی
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت سیدالشهدا (ع) با اشاره به اینکه برای برگزاری برنامه‌ها و همایش‌های کانون‌های مساجد نیاز است، اردوگاه های ویژه کانون های مساجد برای برگزاری اردو در مناطق مختلف ایجاد شود، خاطر نشان می کند: از دولت و رییس‌جمهور مسجد محور می‌خواهیم تا در مراکز استان‌ها برای برپایی اردوها، اردوگاه‌های مناسبی به ویژه در مناطق جنوبی و شهرهای مذهبی چون قم و مشهد در نظر گرفته شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 53561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha