به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله سیداحمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: فضای کشور همچنان فضای میلاد امام زمان (عج) است و چون ما داعیهدار زمینهسازی حکومت مهدوی هستیم باید بتوانیم ویژگیهای مدینه فاضله موعود را تا حد امکان در جامعه خود پیاده کنیم.
وی حاکمیت دین، حکومت مستضعفان صالح، گسترش دانش دینی، رفاه معقول و مناسب، اخلاق و دگر دوستی، رضایت مردمی، عدل و داد و امنیت را از ویژگیهای مدینه فاضله مهدوی دانست.
خاتمی در توضیح ویژگی عدالت مهدوی نیز گفت: عدالت سه بعد اقتصادی، سیاسی و قضایی دارد، یعنی حکومت عادل هم به زندگی محرومان و پابرهنهها اهمیت ویژه میدهد، هم در بعد سیاسی تنها به دنبال اجرای قانون است و در مقابل باجخواهی و سهمخواهیها میایستد و در بعد قضایی نیز همه را در برابر قانون یکسان میداند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اشاره به ویژگی های امنیت در حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) یادآور شد: قرآن جامعه نمونه را دارای سه ویژگی مهم میداند که اولین آن امنیت جانی، مالی، ناموسی و آبرویی افراد است، دوم آرامش افراد و سوم رفاه آنهاست و این مسئله اختصاص به مسلمانان ندارد، بلکه شهروند هر جامعهای باید امنیت داشته باشد.
وی با بیان اینکه در قرآن تعرضکنندگان به ناهیان از منکر در کنار کافران هستند، گفت: مسئلهای که این روزها دل همه دینداران را به درد میآورد این است که فردی غیرتمند به دلیل نهی از منکر مورد تعرض واقع شود و در معرض نابینایی قرار گیرد یا شاهرگش زده شود.
خاتمی افزود: تقاضا میکنم افراد واقعیت را همان قدر که هست ببینند و بزرگنمایی نکنند، تحقیق مسئولان نشان داده اینگونه جریانات سازماندهیشده نبوده و نباید اینگونه نشان داد که فضای کشور نا امن شده و هالهای از نا امنی درست کرد، زیرا این همان چیزی است که دشمن میخواهد، بحمدالله ایران اسلامی امنترین کشور جهان است و اینگونه مسایل استثنا هستند.
امام جمعه موقت تهران ضمن آنکه از دستگاه قضایی خواست تا از کنار اینگونه حوادث، سطحی نگذرد، متذکر شد: انتظار میرود دستگاه قضایی با سرعت عمل همراه با موازین شرعی طوری عمل کند که اینگونه اراذل سر جای خود بنشینند.
وی تعرضکنندگان به ناهیان از منکر را مصداق محارب خواند و گفت: محارب یعنی کسی که امنیت عمومی جامعه را مختل کند، به همین دلیل چنین افرادی جزء محاربین هستند، البته برداشت بنده از قرآن نباید در قاضیان پرونده تأثیر بگذارد بلکه آنها باید با رعایت تمام مسایل احکام را صادر کنند، اما توجه کنند که آبروی نظام و امنیت عمومی جامعه کمتر از احتیاط در خون یک جانی نباشد.
خاتمی تصریح کرد: رنج مضاعف در این مسئله، کوتاهی و تقصیر و قصور بیمارستانها در پذیرش این مجروح بوده است. باید گفت جان انسانها صرف نظر از اینکه ناهی از منکر باشند یا نباشند محترم است و اورژانسها باید قانونا اینگونه افراد را بپذیرند که البته وزیر بهداشت گروهی را مأمور کرده که مسئله را بررسی کنند تا انشاءالله برای حوادث بعدی شاهد چنین کوتاهیهایی نباشیم.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث مصر گفت: مصریها مجددا با حضور در میدان التحریر انقلاب خود را از سر گرفتهاند و نشان دادهاند که نشان دادن انقلاب را کمتر از اصل انقلاب نمیدانند. آنها حرفی منطقی دارند و می گویند کسانی که در حکومت مبارک بودهاند نه تنها نباید در حکومت جدید جایی داشته باشند بلکه باید محاکمه نیز شوند.
وی در ادامه همچنین با اشاره به حوادث بحرین بیان کرد: بحرینیها نیز حرفی منطقی دارند که میگویند هر بحرینی باید یک رأی داشته باشد تا بتواند با شرکت در انتخابات سرنوشت سیاسی خود را رقم بزند اما حکومت آل خلیفه با گلوله و شکنجه و دستگیری و زندانهای آنچنانی جواب آنها را میدهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رسوایی مجدد صهیونیستها در جریان حمله به کشتیهای کمکرسانی به غزه افزود: امسال کشتی کرامت از همه ملیتها وارد آبهای آزاد شده اما مانند گذشته صهیونیستها به فکر اعمال وحشیانه هستند، چهار سال است غزه محاصره شده و از لحاظ معیشتی و دارو و درمان در وضع بسیار بدی بسر میبرد اما سازمانهای عریض و طویل بینالمللی حتی یک کلمه حرف نمیزنند و این به معنای ناکارآمد بودن این سازمانهاست و نشان میدهد بشریت باید به فکر یک سازمان حقیقی بینالمللی باشد.
امام جمعه موقت تهران همچنین در ادامه با اشاره به رسوایی اخیر گفت و شنود تلفنی در کشورهای غربی تصریح کرد: مسئله شنود مکالمات مردم توسط انگلیسیها نشان میدهد حقوق بشر تنها شعار حکومتهای غربی است و به آن عمل نمیکنند و باید تابوت لیبرال دموکراسی غرب را با اینگونه حوادث تشییع کرد و از آن عجیبتر اینکه خبرنگار افشاگر این مکالمات به راحتی کشته میشود، گویا آدمکشی به یک هنجار نهادینه شده در انگلیس تبدیل شده است.
خاتمی، همچنین در خطبه اول نماز جمعه تهران، به مسئله موانع استجابت دعا اشاره کرد و گفت یکی از موانع استجابت دعا طبق فرموده امام علی (ع) این است که افراد امید به بهشت دارند اما اعمالی را انجام میدهند که از بهشت دور میشوند.
امام جمعه موقت تهران زورگویی، تکبر، بیغیرتی، آزردن والدین، خوردن حق مردم، خیانت به مردم، بداخلاقی، فتنهگری، ایستادن در مقابل رهبر صالح و حرص به دنیا را از اعمالی دانست که باعث دور شدن انسان از بهشت میشوند و کلیدواژه همه آنها را شرک به خدا دانست.
وی شرک به خدا را به شرک در ذات، شرک در خلق، شرک در تدبیر، شرک در عبادت، شرک در حاکمیت و شرک در اطاعت تقسیم کرد و گفت: در قرآن آمده است اکثر کسانی که ایمان آوردهاند، مشرکاند یعنی از غیر خدا اطاعت میکنند.
خاتمی در پایان با اشاره به کلامی از امام باقر (ع) در مورد شرک در اطاعت گفت: امام باقر (ع) میفرماید اینکه در قرآن آمده اکثر مؤمنان مشرکاند شرک در عبادت نیست بلکه گناهانی که شخص انجام میدهد مصداق اینگونه شرک است که منظور همان اطاعت از غیر خدا است.
پایان پیام/
نظر شما