به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 95 صبح امروز برگزار شد.
نوش آبادی در ابتدای این نشست ضمن تبریک سال نو، با اشاره به نامگذاری سال 95 از سوی رهبر انقلاب به عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» گفت: وزارت ارشاد براساس بندهای 19، 20 و 21 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب برنامه هایی را در نظر گرفته که از جمله آن ها می توان به گفتمان سازی در جهت تحقق این شعار، شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و جلوگیری از فساد اداری، تقویت فرهنگ جهادی، اهدای نشان اقتصاد مقاومتی، حمایت از پژوهش های کاربردی و حمایت از آثار رسانه ای مرتبط را در نظر گرفته است.
وی همچنین با یادآوری نامگذاری سال گذشته به عنوان سال تئاتر از سوی وزیر ارشاد و فعالیت های صورت گرفته در این حوزه، گفت: آقای جنتی سال 95 را به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی به همین عنوان نامگذاری کرده اند.
سخنگوی وزیر ارشاد همچنین از برگزاری سومین همایش حقوق مالکیت فکری و معنوی با رویکرد تولیدات ادبی هنری در فضای مجازی در تاریخ سیزدهم اردیبهشت ماه در کتابخانه ملی خبر داد.
نوش آبادی در ادامه به پرسش های خبرنگاران رسانه ها پاسخ گفت.
چشم انداز روشنی برای حضور زائران ایران در حج تمتع امسال وجود ندارد
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حج تمتع در سال جاری گفت: اتفاقات سال گذشته بر حج تمتع تاثیرگذرا بوده. عربستان پرداخت نکردن دیه زائران ایرانی حادثه منا و سقوط جرثقیل، به خاطر حادثه فرودگاه نیز از ایران عذرخواهی رسمی نکرده است. از سوی دیگر عربستان از صدور ویزا برای زائران ایرانی امتناع می کند و تضمینی هم برای سلامت و حفظ حرمت هموطنان ما نمی دهد.
او ادامه داد: روابط سیاسی ایران و عربستان قطع شده و تا این زمان قراردادی جهت اسکان و پشتیبانی زائران ایرانی منعقد نشده است بنابراین بعید است چشم انداز روشنی برای حضور ایرانیان در حج تمتع امسال وجود داشته باشد. البته در روزهای اینده رئیس سازمان حج و زیارت برای دیدار با وزیر حج عربستان به این کشور سفر می کند.
انتشار مجدد یالثارات منوط به درخواست مجدد برای صدرو پروانه است
نوش آبادی در پاسخ به پرسش دیگری درباره خبر اجازه دستگاه قضایی به روزنامه یالثارات برای چاپ موقت گفت: مرجع صدور مجوز مطبوعات، هیات نظارت بر مطبوعات به عنوان هیاتی فرادولتی است. از آن جا که پروانه روزنامه یالثارات از سوی این هیات لغو شده، انتشار مجدد این روزنامه منوط به درخواست مجدد و طی تشریفات اداری است.
برپایی نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب به مدت 5 سال برای وزارت ارشاد رایگان خواهد بود
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین توضیحاتی درباره برپایی نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب ارائه داد. وی گفت: شهرداری برای برپایی نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب بسیج شد. از سوی دیگر بر اساس تفاهم نامه امضا شده، مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب به مدت 5 سال به صورت رایگان در اختیار وزارت ارشاد قرار گرفت.
نوش آبادی افزود: در صورتی که تجربه برپایی نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب موفقیت آمیز باشد، نمایشگاه قرآن هم در شهرآفتاب برپا می شود وگرنه باغ موزه دفاع مقدس بار دیگر میزبان نمایشگاه قران خواهد بود.
علی رهبری می ماند/ اختلافات حل شد
مشکلات پیش روی ارکستر سمفونیک و درخواست های علی رهبری از وزیر ارشاد موضوع پرسش دیگری بود که معاون وزیر ارشاد درباره آن گفت: با توجه به نشستی که میان رهبری و وزیر ارشاد برگزار شد، استعفای ایشان منتفی است و اختلافات پیش آمده نیز حل و فصل شد. آقای رهبری مدیریت ارکستر سفمونیک را برعهده دارند و هیچ کس در امور تخصصی مرتبط با ایشان دخالت نخواهد کرد.
فعالیت موسیقی شجریان در ایران نیازمند برخی تحولات است
واکنش وزارت ارشاد به بیماری استاد شجریان موضوع بخش دیگری از سخنان نوش آبادی بود. وی گفت: اکنون بحث سلامتی ایشان مهم تر از مجوز فعالیت موسیقی ایشان در کشور است. وزارت ارشاد در صورت لزوم آمادگی کمک جهت درما ایشان را دارد ولی به نظر می رشد ایشان نیازی به ما در این زمینه نداشته باشند. اما فعالیت موسیقی ایشان در کشور موضوعی است که نیازمند تحولاتی است که خود ایشان هم نقش مهمی در آن خواهند داشت.
واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی شایعه است
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه شایعه واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی را تکذیب کرد و افزود: زمانی دیدگاهی درباره واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی مطرح شد اما تاکنون هیچ تصمیمی در ای زمینه اتخاد نشده است و این ایده نیازمند بررسی جدی تری است.
نوش آبادی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره دلایل عدم پیوستن ایران به کنوانسیون های کپی رایت گفت: پیوستن ایران به این گونه کنوانسیون ها نیازمند اجماع میان مسئولات نظام است و وارت ارشاد در این زمینه به تنهایی تصمیم نمی گیرد.
وی ادامه داد: به تازگی مزایا و معایب پیوستن به این مجامع بین المللی تشریح شده اما نظرات موجود در میان مسئولان متفاوت و گاهی متضاد است بنابراین هنوز اجماعی میان مسئولان درباره قانون کپی رایت وجود ندارد و این نیازمند بررسی دقیق تر است.
نظر شما