راه درمان فمنیست کشف شد

خبرگزاری شبستان: ریشه های بالینی درمان فمینیستی به روان درمانی های انسان گرایانه برمی گردد که توسط بسیاری از طرفداران اولیه جنبش زنان پیش از ملحق شدن به جنبش زنان در اواخر دهه ۶۰ میلادی انجام گرفته است.

سید علی میر حسینی ده آبادی، مدیر انتشارات آوای نور در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اعلام خبر انتشار کتاب «درمان فمینیستی» اظهار کرد: این کتاب اثر لورا اس براون با ترجمه مشترک رویا رسولی، مهناز مرتضوی و زینب نارنج به چاپ رسیده است.

 

وی ادامه داد: در این اثر دکتر بروان به شرح چگونگی شکل گیری روان درمانی فمینیستی می پردازد که در اثر انتقاد از جریان اصلی نظریه روان شناختی و استفاده از یک الگوی واحد برای روان درمانی زنان و مردان ایجاد شده که به طور گسترده مورد استفاده همگان بوده و آموزش داده شده است. او از دانش خود به عنوان یکی از نظریه پردزان اصلی فمینستی و تجربه گسترده اش در کار روان درمانی استفاده کرد تا تصویری روشن و دقیق از نظریه و کار روان درمانی فمیستی ارائه دهد.

 

حسینی تصریح کرد: لورا اس براون در این کتاب توضیح می دهد مدل روان درمانی فمینسیتی چگونه هویت های فرهنگی و واقعیت های اجتماعی سیاسی زندگی افراد را در نظر می گیرد تا زمینه یک اجرای روان درمانی موثر را فراهم آورد.

 

به گفته وی در بخشی از این کتاب آمده است: بر اساس آموزه های درمانی فمینیستی این رویکرد در فرآیند درمان با کمک به مراجع جهت رهایی از تبعیض ها و فشارهای محیطی او را یاری می کند از ظلم ها و ستم های بیرونی آگاه و از آنها رها شود به علاوه ظلم ها و ستم هایی را که از طریق باورها و کلیشه های ناسالم درونی کرده است شناسایی و تغییر دهد و با آزادسازی خود از شر آنها تصمیمات بهتری گرفته و زندگی بهتری برای خود انتخاب کند. به همین دلیل می توان گفت درمان فمینیستی یک الگوی قدرتمندساز و ظلم ستیز است و می تواند برای خنثی کردن سو گیری های نژادی، قومی و ... به کار رود. و در راستای حرکت به سمت جامعه انسانی تر موثر باشد.

 

مدیر انتشارات آوای نور یادآور شد: نویسنده معتقد است: ریشه های بالینی درمان فمینیستی به روان درمانی های انسان گرایانه برمی گردد که توسط بسیاری از طرفداران اولیه جنبش زنان پیش از ملحق شدن به جنبش زنان در اواخر دهه 60 میلادی انجام گرفته است. نیروی سوم روان درمانی که با قدرت در طول دهه 60 میلادی پدید آمد، توسط بسیاری از متخصصان زن تجربه شده و جایگزین مناسبی برای جبرگرایی و زن ستیزی روان کاوی و نیز جایگزین مناسبی برای نگاه مکانیکی به بشر یعنی رفتارگرایی بود.

 

حسینی توضیح داد: این کتاب در هفت فصل با عناوین مقدمه، درمان فمینیستی روشی نه تنها برای زنان، تاریخچه، نظریه، فرآیند درمان، ارزیابی، پیشرفت های آینده و خلاصه، تدوین شده و قدرت در حیطه بدنی / زیست شناختی، قدرت در حیطه معنوی، مردسالاری و قدرت زدایی، علل پریشانی، جنسیت به عنوان قدرت تصنعی، افزودن موقعیت اجتماعی به جنسیت، سازه های پریشانی از دیدگاه فمینیستی و خیانت میان فردی به عنوان قدرت زدایی از دیگر عناوینی است که در این اثر به چشم می خورد.

 

وی خاطر نشان کرد: «درمان فمینیستی» در 168 صفحه، با شمارگان 500 نسخه و بهای 10 هزار و 500 تومان به تازگی از سوی انتشارات آوای نور روانه بازار کتاب شده است.

 

 

 

کد خبر 535428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha