نمایش فرازمینی روحانی در سینما و تلویزیون دلزدگی ایجاد می کند

خبرگزاری شبستان: بازیگر نقش زن روحانی در سریال «نفس گرم» گفت: معتقدم وقتی خیلی در مورد هر حرفه ای، شعاری بحث شود دلزدگی ایجاد می کند.

«مرجانه گلچین» بازیگر سینما و تلویزیون که برای اولین بار نقش یک روحانی زن را در سریال «نفس گرم» ایفا کرده است، در پاسخ به خبرنگار سینما و تلویزیون شبستان مبنی بر اینکه چالش‌ها و فرصت‌های این نقش چه می تواند باشد، گفت: چیزی که در مجموعه «نفس گرم» در وهله اول برایم مهم بود و از آن استقبال کردم، متفاوت بودن فضا و شخصیتی بود که پس از 10 سال کارهای طنز، دوست داشتم آن را تجربه کنم. کار خودم را با کارهای جدی در دهه شصت آغاز کردم و در بین آن کارهای طنز داشتم اما پس از فاصله ای چند ساله که به سینما و تلویزیون برگشتم، وارد کارهای طنز شدم ادامه دادم اما دلتنگ کارهای جدی بودم و دوست نداشتم در حافظه مردم فقط در حوزه طنز جای داشته باشم.

 

 

وی با اشاره به حساسیت های نقش یک روحانی زن که برای اولین بار به تصویر کشیده می شد، اظهار کرد: از این جهت که برای جامعه روحانی و افراد اهل فن، یکسری خطوط قرمز و ایده آل هایی وجود دارد، انجام این کار برای یک زن بازیگری که کارهای طنز داشته، بسیار سخت بود چرا که نباید از این خطوط قرمز تخطی می کرد.

 

گلچین تاکید کرد: طبیعتاً با اعتماد به متن و کارگردان و پیشینه و کارهای قبلی شان، همکاری مثبتی شکل گرفت و به رغم اعلام من در مورد نگرانیم برای ایفای این نقش جدی پس از ده سال بازی در نقش‌های کمدی، آرامش همیشگی آقای عسگرپور در کار نیز تزریق شده بود و قدم به قدم با هم پیش می رفتیم.

 

وی در مورد الگویش برای بازی نقش یک زن روحانی نیز بیان کرد: من هم مانند هر ایرانی دیگری که از کودکی در مجالس حضور پیدا کردهام و نسبت به آن ذهنیتی دارم، بنابراین بر اساس آنچه از قبل از خانم های طلبه و آنهایی که در مجالس زنانه، مداحی می‌کردند را دیده بودم اتودهایم را می زدم و "ملیحه" در «نفس گرم» همه ویژگی های خانم های مداح و طلبه را داشت، اما هیچ کدام آنها نبود و در هر صورت از فیلتر مرجانه گلچین عبور کرده بود. من تمام این ویژگی ها را نزد خودم آنالیز کرده بودم و تبدیل به این نقش شد.

 

 

این بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به اینکه چه کار کاری انجام داده تا نقشی مانند «ملیحه» که یک زن روحانی بود شعاری نشود، گفت: معتقدم  وقتی خیلی در مورد هر حرفه ای، شعاری بحث شود دلزدگی ایجاد می کند درست مثل اینکه شما در یک اثری یک پلیس آرمان‌گرا داشته باشید و او هرگز خطا نمی کند، دروغ نمی گوید و به قولی حتی سرش را هم نمی خاراند! چنین چیزی مگر می شود؟ این نقش خیلی آنکادر شده است در حالی که او هم یک انسان است.

 

وی در این باره توضیح داد: بر همین اساس در مورد این نقش هم بارها با آقای عسگرپور صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این زن «آسمانی» نیست. خوشحالم که نویسنده فیلمنامه و کارگردان به عنوان خالق این اثر هم به این اعتقاد داشتند که ما از این شعار زدگی فاصله بگیریم و «ملیحه» یک انسان است که از میان حرفه های مختلف این حرفه را برای خود انتخاب کرده است. یعنی هرکسی در فعالیت‌های اجتماعی به نحوی حضور دارد و «ملیحه» قصه ما اینگونه برای جامعه اش مثمر ثمر است. فردی است که خوب زندگی می کند و سالم، درست، خوش اخلاق و خوش کلام است که خیلی از افراد را اینگونه جذب می کرد و همه این‌ها باید در این نقش دیده می شد.

 

گلچین در پاسخ به این سوال که این ویژگی ها برای این نقش یک اعتقاد است یا یک حرفه، گفت: اعتقادی که با مشخصه آن نوع شغل تبدیل به حرفه می شود. یعنی این خانم اعتقاد خودش را با انتخابی که کرده بروز می دهد و در واقع از این طریق با مخاطب خودش ارتباط برقرار می کند. آدم مثمر ثمری که هم درخانواده اش موثر است و هم برای افرادی که پای سخنرانی هایش می نشینند.

 

 

وی در ادامه تاکید کرد: خوشحال هستم که «ملیحه» را به آدم های معمول جامعه نزدیک کردم نه به افرادی که مخاطب با خود می گوید که اینها اصلا وجود خارجی ندارند. «ملیحه» قصه ما هم پایش لغزید و دچار حسد شد. گرچه من به عنوان یک زن اختیار و انتخابش را نمی پسندم اما من مرجانه گلچین هستم که نمی پسندم. اما زن داستان ما توسط یک نویسنده نوشته شده بود و این زن باید روش خودش را می پسندید و من باید نقشی را که برایم نوشته شده بود به نحوی بازی می کردم که مخاطب آن را از من بپذیرد.

 

مرجانه گلچین در پایان سخنانش درباره باورپذیرتر شدن ایفای نقش یک زن روحانی اظهار کرد: در جایی که در این مجموعه من منبر می رفتم در حالت واقعی محلی بود که مجالس زنانه برگزار می شود و خانم های سخنران و مداح همان جا سخنرانی و مدیحه سرایی می کنند. حتی تسبیحی که من در هنگام سخنرانی در دست می گرفتم بسیار به من برای ایفای نقشم کمک کرد چرا که بعدها متوجه شدم حتی این وسیله در تمرکز بیشتر افراد هنگام سخنرانی به آنها کمک می کند و بنابراین فکر می کنم که استفاده از آکسسوار به تکمیل نقش کمک می کند.

 

گفتنی است دومین دوره جشنواره «روحانی و  سینما» 27 فروردین در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.

 

 

 

 

کد خبر 535397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha