به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محمد سلگی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب وکتابخوانی وزارت ارشاد فرهنگ وارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه (۲۲ فروردین) در نشستی با ناشران و مدیران موسسه های فرهنگی و هنری استان کردستان در سنندج با بیان اینکه تا یک ماه دیگر توکن ( یوزروپسورد نرم افزار الکترونیک ثبت صدور مجوز کتاب) در اختیار تمامی ناشران کشور قرار می گیرد، گفت: ناشرانی هم که در سال گذشته توکن دریافت کردند امسال توکن جدید به آنها داده می شود.
وی عنوان کرد: با تحویل توکن ها به ناشران دیگر با مشکلاتی هم چون گم شدن درخواست صدور مجوزهای کتاب در استان ها مواجه نخواهیم شد.
وی اظهارداشت: یکی ازبرنامه های ما در سال جاری این است که از امسال به بعد تمدید مجوز پروانه های نشر در استان ها صورت گیرد و با اجرایی کردن این مهم مشکلات مربوط به تمدید مجوزها هم برطرف می شود.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب وکتابخوانی وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 30 درصد نشر کشور مربوط به انتشارات استانی است، ادامه داد: در سال گذشته صدور مجوز کتاب به استان های قم، مشهد، اصفهان و کرمان واگذار شد.
سلگی بیان کرد: برای سال جاری هم ظرفیت پنج استان برای تفویض صدور مجوز کتاب در نظر گرفته شده است و در این استان ها هیئت نظارت تشکیل و آنها به نمایندگی از وزارت ارشاد کار بررسی آثار را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه میانگین صدور مجوز کتاب به کمتر از یک ماه رسیده است، عنوان کرد: مجوز چاپ 83 هزار عنوان کتاب در سال 94 صادر شده است که 16،17 هزار عنوان آن در استان ها و مابقی در تهران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: کار صدور مجوزها در سال 94 وضعیت بهتری نسبت به سنوات ماقبل آن پیدا کرد و امیدواریم در سال جاری هم سرعت، دقت با رعایت ضوابط، قوانین و آیین نامه بیشتر از سال گذشته باشد.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: آیین نامه واگذاری ارزیابی کتاب به خود ناشر در دست بررسی است.
سلگی ادامه داد: با تصویب آیین نامه مذکور برخی از ناشران از بحث ممیزی مستثنی می شوند و این ناشران می توانند مستقل کار بررسی کتاب را انجام دهند و دیگر آثار را به ارشاد ارسال نکنند.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما از برنامه مذکور افزایش سرعت، دقت و اعتماد در حوزه نشر است چراکه بنا و تلاش دولت یازدهم هم افزایش اعتماد وامید مردم است.
وی عنوان کرد: به تمامی ناشران اعلام کردیم که کتاب هایی که قبلا از سوی ارشاد رد شدند و مجوز دریافت نکردند برای بررسی مجدد آنها را ارسال کنند.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: تا چهار مرحله تعیین شده برای صدور مجوز کتاب در وزارت ارشاد طی نشود هیچ کتابی از دور خارج نمی شود تا حق کسی ضایع نشود.
سلگی با بیان اینکه راه مذاکره در وزارت ارشاد درخصوص مجوز کتاب باز است، اظهارداشت: در طول سال جلسات متعددی را با ناشران تشکیل می شود و همواره در خصوص مشکلات و دغدغه های آنها بحث و مذاکره می کنیم.
وی در ارتباط با کتاب های حوزه کودک هم گفت: آیین نامه صدور مجوز کتاب های کودکان و نوجوانان را بازنگری کردیم و سرگروه های کودک و هیئت نظارت را تشکیل داده ایم.
نظر شما