به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "اسپوتنیک"در مقاله ای به قلم "عامر راشد" نوشت: با وجود گذشت سیزده سال از اشغال «عراق» توسط آمریکا، عراقی ها هنوز هم از جنایات اشغالگران به ویژه انحلال ارتش و نهادهای دولتی و نیز تحمیل یک نظام سیاسی مبتنی بر مشارکت فرقه ای و قومی رنج می برند و این در حالی است که دروغ های آمریکا پایان نمی یابد.
واقعیت غم انگیز امروز عراق به عنوان نتیجه اشغال آمریکا، سریال دروغ پردازی ها و ادعاهای مقامات دولت «بوش» از جمله «پل برمر» فرماندار غیر نظامی «آمریکا» در «عراق» را متوقف نکرده است.
مسئولی که مدعی است ارتش «آمریکا» با ورود به عراق، مردم این کشور را از ظلم و استبداد رژیم «صدام حسین» رهانید و به دنبال غارت ثروت عراق و تقسیم مجدد آن و همچنین شکاف منطقه از طریق خطوط فرقه ای و مذهبی و قومی به دولت های متخاصم و سیطره «اسرائیل» در منطقه نبوده است.
این نوع برخورد امثال «برمر» با حقایق، باعث فرار آنان از قبول مسئولیت می شود. «پرمر» در یک برنامه تحقیقی در مورد جنگ «آمریکا» در «عراق» از مسئولیت انحلال ارتش و نهادهای دولتی این کشور طفره رفت و تاکید کرد که این تصمیم را شخص «بوش» رئیس جمهور گرفته است.
جرج بوش قبل از جنگ، طرح پرداخت حقوق صدها هزار سرباز عراقی را به منظور نگهداری آنان جهت پاسخگویی به نیازهای امنیتی، تعمیر جاده ها و آمادگی برای تکالیف غیر منتظره پس از جنگ مطرح کرد، اما پل برمر، حاکم غیر نظامی آمریکا در عراق این طرح را به طور ناگهانی در اواخر ماه مه متوقف کرد و فرمان انحلال کامل ارتش عراق را صادر کرد. البته پرمر یک ماه بعد، از تصمیم خود بازگشت اما اعتبار خود را در میان سربازان و خانواده های آنها به عنوان بخش مهمی از جامعه عراق از دست داد.
اما دلیل انحلال ارتش عراق چه بود؟ با استناد به تحلیل های صادر شده از سوی «پنتاگون» چنین بر می آید که اطلاعات مرکزی آمریکا در جنگ دقیق نبود ، چرا که نیروهای عراقی تسلیم نیروهای مهاجم نشدند و پادگان های نظامی را بستند .
مهم نیست چه کسی چنین تصمیمی را اتخاذ کرد، مقامات آمریکایی برای نفی اتهام از خود چنین دروغ هایی را می گویند. از جمله دروغ های دیگر «برمر» و «محافظه کاران» این است که نظام مشارکت فرقه ای و قومی خواست خود مردم عراق بوده است. وی می گوید این تصویر عراق از دور است، از زمان حضور آمریکا دموکراسی در این کشور برقرار و بیش از پنج انتخابات در آن برگزار شده است.
پایگاه خبری (بی بی سی) در دهمین سالگرد حمله به عراق به دروغ های آمریکا در مورد واقعیت اشغال عراق و عواقب آن پاسخ داد. طبق برآوردهای رسمی، آمار کشته ها و مجروحین عراقی طی این حمله صدها هزار نفر و تعداد پناهندگان و آوارگان 2.7 میلیون نفر تخمین زده می شود.
سطح فساد در عراق به طور قابل توجهی از سال 2003 کاهش نیافته است. به گزارش دیده بان شفافیت بین المللی در ارتباط با فساد ، 56 درصد افراد مورد مصاحبه به پرداخت رشوه اعتراف کرده اند. فساد از سال 2007 حدود 77 در صد در این کشور افزایش یافته است.
وضعیت حقوق بشر در عراق به ویژه برای بازداشت شدگان، روزنامه نگاران و فعالان، و زنان و دختران همچنان وخیم است. این کشور هنوز در حال جنگ سطح پایین است و خشونت مسلحانه همچنان جان افراد بسیاری را می گیرد.
کمبود برق یکی از موانع مهم در راه توسعه اقتصادی و اجتماعی عراق است. هر خانواده معمولی در عراق فقط هشت ساعت در روز از طریق شبکه برق دولتی دریافت می کند.
تمام این موارد مانع از این است که جنایتکاران جنگی مانند «پرمر»، «رامسفلد»،« کالین پاول» و یا «بوش» پسر به دروغ های خود در مورد دلایل حمله و اشغال عراق ادامه دهند. واقعیت غم انگیز موجود در عراق نتیجه جنایتها و سیاستهای اشغال آمریکاست.
نظر شما