به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری البرز هفته هنر انقلاب اسلامی همزمان با فرارسیدن 20 فروردین ماه سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی سید شهیدان اهل قلم در سراسر کشور میزبان ویژه برنامه های متعدد و متنوع هنری است و در استان هنر دوست و هنر پرور البرز نیز با جریانی منسجم رنگ و بوی هنر انقلابی را به میان مردم خواهد کشاند.
به همین مناسبت سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته شهر کرج در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی(ره) دکتر اسماعیل آجرلو رییس حوزه هنری استان البرز بود که به تحلیلی از وضعیت فرهنگ و هنر در استان البرز و نکاتی در خصوص مفهوم هنر انقلابی پرداخت.
آجرلو در ابتدا با تبریک آغاز سال جدید و میلاد مسعود حضرت زهرای اطهر(س) در ابتدای سال 95 آن را مایه برکت و رحمت برای کشور عزیز اسلامی خواند و در خصوص همزمانی هفته هنر انقلاب با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم گفت: همگان صدا و دیالوگ شهید آوینی در مجموعه روایت فتح را میشناسند و در واقع روایت فتح آغازی بر تولیدات هنری و انقلابی با موضوعات ارزشی انقلاب و اولین تجربیات در به تصویر کشیدن هنر جهت مفاهیم بلند و پر مایه انقلاب بود.
وی در ادامه ضمن تشریح شخصیت والای شهید آوینی و رویکردهای هنر و اندیشه وی در هنر انقلابی افزود: امروزه هنر مهم ترین ابزار تاثیر گذاری در کشورها و فرهنگ های مختلف است و مشهود است هنر بیشترین نفوذ و تاثیر در میان خانواده های ایرانی را دارد تا جایی که دشمن از این ابزار برای انتقال راه نادرست خویش و به تعبیر مقام معظم رهبری شبیخون فرهنگی بهره میبرد که جا دارد مسئولین و مردم هوشیارانه مقوله هنر را جدی گرفته و به آن با نگاهی عمیق بنگرند.
آجرلو همچنین پرداختن به موضوع هنر انقلابی را مرهون نوع نگاه به اصل انقلاب دانست و افزود: دو نوع نگاه کلی به انقلاب میتوان داشت که نگاه اول اتفاق بزرگ جا به جایی حکومت در ایران و پویش مردمی به منظور رفع ستم شاهنشاهی است که درباره آن فیلم ها و نوشته ها و کارهای هنری متفاوت انجام پذیرفته است و نگاه دوم که انقلاب را به عنوان پیچ تاریخی مهم و تاثیر گذار و مقدمه شکل گیری حکومت جهانی مهدی موعود (عج الله) در آخر الزمان و ظهور منجی میداند.
آجرلو در همین خصوص اضافه کرد: این نگاه دوم به انقلاب است که وظیفه هنرمندان و نیروهای فکری و فرهنگی انقلاب را هرچه سنگین تر می نماید و باید هنر انقلابی به هنر جریان ساز در ایجاد پایه های حکومت عدل جهانی مبدل شود.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان البرز در تشریح این مقوله به پیام تاریخی حضرت امام(ره) به هنرمندان اشاره و ضمن قرائت بخش هایی از متن این پیام گفت: آنچه در اندیشه حضرت امام تباهی محسوب میشود هنر نیست بلکه ابتذال در آن و فساد برخی بد سلیقه ها در آن است به طوری که پیش از انقلاب و با طراحی رژیم منحوس پهلوی مردم نام هنرهایی مانند تئاتر و سینما را با فساد یکی میدانستند. در حالی که انقلاب نه تنها آن را زشت نمیداند بلکه آن را ابزار رساندن مفاهیم والای انسانی و اسلامی به دلهای بیدار و آگاه میپندارد.
این مسئول،در این راستا به سخنان نماینده معزز ولی فقیه در استان البرز در خصوص برگزاری کنسرت های موسیقی در استان اشاره کرد و افزود: تذکر امام جمعه محترم به برخی مدیران فرهنگی و هنری استان با موضوع نظارت صحیح تر به این مقوله از باب مخالفت با هنر نبود چرا که ایشان به صورت مداوم در برنامه های هنری استان حضور دارند و اساسا تاکید ایشان اساس بسیاری از برنامه ریزی های هنری و فرهنگی استان است. چنان که در اکران منتخب فیلم های جشنواره فیلم فجر در سینما هجرت نیز شخصا حضور یافته و به تماشای فیلم همراه با مردم نشستند. آنچه که ایشان و مجموعه علمای استان و اساسا هنرمند انقلابی بر نمی تابد فساد و تباهی در اینگونه برنامه هاست که گاها با اختلاط و موارد غیر ارزشی همراه میشود و باید آن را زدود.
آجرلو با اشاره به برخی آمارهای تکان دهنده و تاسف بار از نیل مردم به هنر غربی و استفاده از ابزارهای نامطمئنی چون ماهواره افزود: سبک زندگی جوانان ایرانی و خانواده های ما دستخوش تغییر و فروپاشی است و دشمن نقطه مهم خانواده را هدف گرفته است تا با استفاده از ظرفیت ابزار هنر باورهای غلط خویش را به جوانان انتقال دهد و در باور ایشان بنشاند و این هشداری جدی برای مدیران و دلسوزین نظام است که باید جدی تلقی شود.
آجرلو در ادامه همچنین به تشریح اندیشه بنیانگذار کبیر انقلاب در مقوله کدام هنر پرداخت و گفت: در اندیشه مرحوم حضرت امام (ره) آن هنری پذیرفته است که در حمایت از مستضعفین عالم و صیقل دهنده اسلام ناب محمدی (ص) و تعالی والای ائمه هدی (علیهم السلام) باشد و نه هنری که مشخصا در خدمت اسلام آمریکایی باشد و مفهوم هنر غربی و فروپاشی اخلاق انسانی را ترویج نماید.
رییس حوزه هنری استان البرز در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به وضعیت هنر و فرهنگ استان و با اشاره به ظرفیت های بالای هنری البرز گفت: متاسفانه هنوز دغدغه تعالی فرهنگ و هنر را در برنامه کاری برخی مدیران استانی نمیبینیم، چرا که استان به زیر ساخت های قوی هنری و آموزش جوانان علاقه مند به عرصه هنر نیاز جدی دارد و این مهم بدون زیر ساخت های مطلوب و ارتقا یافته محقق نمی شود.
وی با اشاره به مثالی در خصوص سینما در استان البرز گفت: با توجه به گستره بالای جمعیتی استان با بیش از دو ملیون نفر تنها سه سینما جهت استفاده جوانان و مردم علاقه مند مهیاست و همچنین از فضاهای فرهنگی چون فرهنگسرا ها و خانه های هنرمندان نیز به خوبی استفاده نمی شود.
آجرلو در پایان با اشاره برخی خدمات حوزه هنری استان البرز، حوزه هنری را مامن و محل امن حضور هنرمندان استان برشمرد و افزود: در خصوص ارتقای وضعیت فرهنگی هنری استان در حال کوششی جهادگونه هستیم تا به ارتقای استفاده از هنر در سبد فرهنگی خانوار البرزی بیفزاییم.
شایان ذکر است علاقمندان جهت آشنایی بیشتر با نحوه فعالیتهای حوزه هنری استان البرز و اطلاع از برنامه های در حال انجام حوزه هنری میتوانند به پایگاه اطلاع رسانی این مرکز به آدرس www.artalborz.ir مراجعه واز آخرین رویدادهای هنری استان مطلع گردند.
نظر شما