به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در توضیح طرح آموزشی حکمت اسلامی، که قرار است توسط این موسسه برگزار شود در کانال تلگرام خود نوشت: این طرح به صورت خودخوان و شخصی دنبال میشود و برنامه مشترکی برای اجرای آن وجود ندارد. هر کدام از دانشپژوهان میتواند با برنامه شخصی به اقتضای فرصتهایی که دارد، طرح را آغاز و برای اجرای آن برنامه ریزی کند، بی شک تدوین برنامه دقیق و جدّیت در تحقق برنامه باید در اولویت آنها قرار گیرد.
وی افزود: برخی از کتابهایی که معرفی شده مانند منطق مظفر، آموزش فلسفه، شرح منظومه، کشف المراد، فلسفتنا، نهایه الحکمه و جوهر النضید باید توسط فایلهای صوتی استادان فرهیخته فرا گرفته شود. برای مثال منطق مظفر و نهایه الحکمه را میتوان از درسهای استاد فیاضی، شرح منظومه را از استاد حکیم آیت الله انصاری شیرازی، کتاب فلسفتنا را از درسهای استاد آیت الله مصباح یزدی، آموزش فلسفه و کشف المراد را از درسهای اینجانب فرا گرفت.
وی تصریح کرد: این درسها و نحوه دسترسی به آنها تا انتهای هفته دیگر در سایت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به نشانی www.irip.ir قرار می گیرد و یا اینکه از سایتهای دیگر استفاده شود. در موارد دیگر همچون آثار شهید مطهری و آیت الله جوادی آملی و آیت الله سبحانی و دکتر هانری کربن و … مطالعه و خلاصه برداری بر عهده دانشپژوه است.
خسرو پناه ادامه داد: در طول مدت مطالعه اگر دانشپژوهان گرامی با پرسشی مواجه شدند میتوانند از استادان متخصص پاسخ آنرا دریافت کنند و در صورت طرح سوال از طریق تلگرام و شماره تلفن ۰۹۱۲۰۷۵۰۳۱۷ نیز پاسخگو هستیم.
این گزارش می افزاید: این دوره شامل مراحل زیر است و برنامه به ترتیب کتاب های معرفی شده پیش میرو:
درس المنطق مظفر و مطالعه: رهبر خرد(استاد محمود شهابی)، ولاءها و ولایتها و ختم نبوت و خاتمیت و مقدمهای بر جهان بینی اسلامی(شهید مطهری)، درس معرفت شناسی مقدماتی (استاد عبدالحسین خسروپناه) و مطالعه: مسأله شناخت(شهید مطهری)، منطق کاربردی(علی اصغر خندان) و توحید و نبوت و معاد و عدل الهی(شهید مطهری.)
درس آموزش فلسفه(۱)(استاد مصباح) و مطالعه: شناخت در فلسفه اسلامی(آیت الله سبحانی)، مغالطات(علی اصغر خندان)، فطرت(شهید مطهری). و معارف قرآن(۱)(استاد مصباح).
درس منطق شرح منظومه(حاج ملا هادی سبزواری)، آموزش فلسفه(۲) (استاد مصباح) و مطالعه: فرق و مذاهب کلامی(استاد ربانی گلپایگانی) و معارف قرآن (۲)(استاد مصباح.)
درس کشف المراد(۱و۲)(علامه حلی) و مطالعه: گوهر مراد(فیاض لاهیجی)، معارف قرآن(۳) (استاد مصباح) و مدخل مسایل جدید کلامی(آیت الله سبحانی.)
درس کلام نوین اسلامی(۱)( استاد عبدالحسین خسروپناه) و فلسفتنا(شهید مطهری) و مطالعه: اصول فلسفه و روش رئالیسم(علامه طباطبائی و شهید مطهری) و جوهر النضید(علامه حلی) و معرفت شناسی در قرآن(استاد جوادی آملی.)
درس نهایه الحکمه(۱)(علامه طباطبائی) و کلام نوین اسلامی(۲و۳) (استاد عبدالحسین خسروپناه) و مطالعه: تعلیقههای نهایه(استاد مصباح واستاد فیاضی) تاریخ فلسفه اسلامی (هانری کربن.)
درس نهایه الحکمه (۲) (علامه طباطبائی) و تلخیص الالهیات(استاد ربانی) و مطالعه: شرح مبسوط منظومه (شهید مطهری)، کلیات فلسفه(ریچارد پاپکین) و تاریخ ادیان(استاد توفیقی.)
درس مبانی و اصول عرفان نظری(استاد یزدان پناه) و فلسفه معرفت و فلسفه فلسفه اسلامی(استاد عبدالحسین خسروپناه.)
نظر شما