خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط اتریش و ایران از حدود ۱۶۰ سال پیش تا امروز ادامه داشته و همواره کمتنش در جریان بودهاست. از مهمترین رویدادهای حادثشده در روابط دوجانبه دو کشور، میتوان به میزبانی اتریش برای مذاکرات هستهای اشاره داشت که به توافق نهایی برنامه هستهای ایران انجامید. اتریش از معدود کشورهای اروپایی بود که در زمان اعمال تحریمهای بینالمللی علیه ایران، از پذیرش آن خودداری ورزید و روابط تجاری دوجانبه خود با ایران را ادامه داد. در سال ۱۳۹۴، تراز تجاری دو کشور اختلاف چشمگیری داشته و ارزش واردات کالایی اتریشی به ایران از جمله شیر خشک، آب پرتقال، آرد، برخی داروها، چوب اره شده، الکل چرب، انواع کاغذ و پوشاک بسیار بیشتر از صادرات ایران به اتریش بوده که اهم این صادرات را میتوان سبزیجات، تنباکوی قلیان، گلاب، کارتن، سنگ مرمر، مجسمه، مبلهای چوبی دانست.
بنابراین گزارش، پس از توافق هستهای وین که به رفع تدریجی تحریمهای بینالمللی علیه ایران انجامید، هاینتس فیشر، رئیسجمهور اتریش، نخستین مقام عالیرتبه یک کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که به ایران سفر کرد. وی در این سفر، با سید علی خامنهای و سایر مقامات بلندپایه ایرانی دیدار کرد. وی همچنین یک هیئت پرتعداد اقتصادی را جهت گشایش باب تازهای در روابط تجاری خود با ایران، با خود همراه کرد. اتریش توسعه روابط تجاری خود با ایران را در دستور کار قرار داده است و بر این اساس هیات اقتصادی کشورمان متشکل از فعالان اقتصادی بخش خصوصی هفته دوم فروردین ماه به اتریش سفر کرد که قرار بود رئیس جمهوری کشورمان در صدر هیات سیاسی - اقتصادی در این کشور حاضر شود، اما این سفر لغو شد.
این گزارش می افزاید: پایگاه خبری اتاق تهران به نقل از حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نوشته است: "گروه اقتصادی 110 نفره بخش خصوصی که شماری از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در جمع آنها بودند برای برگزاری جلسات و نشست با همتایان خود به وین رفتند. در دیدارها میان بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور، هفت تفاهم نامه در زمینه به ارزش دو میلیارد یورو در زمینه های حمل ونقل ریلی، ساخت قطعات خودرو، کشاورزی، ساخت بیمارستان در ایران و صادرات گوشت حلال از کشورمان به اتریش امضا شد. در جلسه بین گروه بانکی هیات ایرانی و مسئولان بانک مرکزی اتریش، آنها برای همکاری در بخش بانکی و پوشش بیمه ای ریسک صادرات نیز اعلام آمادگی کردند. طرف های هیات ایرانی در این سفر نسبت به تامین مالی (فاینانس) برای اجرای پروژه ها در ایران نیز ابراز تمایل نشان دادند. برپایه همکاری تامین کننده های مالی اتریشی با ایران، می توان اطمینان فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری را برای سایر فعالان اقتصادی اتریش ارتقا بخشید و این مقدمه ای برای افزایش نرخ اشتغال در کشورمان محسوب می شود."
بنابراین گزارش، در راستای تعاملات اقتصادی و تجاری اتریش با کشورمان؛ پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به نقل از فریال مستوفی، رئیس مرکز مشاوره سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران که همراه هیات تجاری کشورمان به اتریش سفر کرده بود، نوشته است: " مهمترین دستاورد سفر هیات ایرانی به وین امضای تفاهمنامه بانک مرکزی ایران و شرکت بیمه دولتی و همچنین وزارت اقتصاد اتریش برای از سرگیری گشایش تامین مالی (فاینانس) و پوشش ریسک های صادراتی است. تهران و وین از روابط حسنه ای در سالهای طولانی برخوردار بوده اند و اتریش در دوران جنگ تحمیلی از ایران حمایت کرد. این کشور در زمینه علمی و صنعتی مانند تولید دارو، قطعات خودرو و تجهیزات در شمار کشورهای پیشرو به حساب می آید. اتریش در زمان اعمال تحریم ها، جمهوری اسلامی ایران را تنها نگذاشت. در واقع میان سایر کشورهای اروپایی، اتریش روابط دوستانه تری با ایران داشت. یکی از موارد جالب توجه در این سفر، گزارشی اتریشی ها با نام «قهرمانان پنهان» بود که درباره شرکت هایی بود که شهرت چندانی ندارند اما نقش بسزایی در اقتصاد اتریش ایفا می کنند و از اهمیت بالایی برخوردارند. امروز اقتصاد اتریش بر محور شرکت های کوچک و متوسط استوار است و این مهم از سوی جمهوری اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد. رهاوردهای در خور توجهی در سفر هیات تجاری ایران به اتریش به دست آمد اما تحقق آنها مشروط بر این است که مفاد تفاهمنامه های امضا شده از سوی دو طرف پیگیری شود.
یادآور می شود: سفر هفته گذشته هیات 110 نفره بخش خصوصی ایران به اتریش موجب امضای هفت تفاهمنامه به ارزش دومیلیارد یورو شد. قرار بود رئیس جمهور نیز روزهای دهم و یازدهم فروردین به وین سفر کند. پایگاه اطلاع رسانی دولت شامگاه دهم فروردین اعلام کرده بود که سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اتریش، به دلایل امنیتی و با هدف انجام هماهنگی های بیشتر با توافق طرفین در زمان مناسب انجام خواهد شد.
نظر شما