به گزارش حبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، جنتی ضمن خیر مقدم به میهمانان و اعضا، میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و سال نو را تبریک گفت و افزود: امید آن است که در سال جدید با نشاط بیشتر موضوعات را در شورای فرهنگ عمومی پیگیری نماییم و شاهد دستاوردهای تاثیرگذار در حوزه فرهنگ باشیم.
جنتی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” بیان داشت: توجه ایشان در سال های گذشته نیز به مقوله اقتصاد مقاومتی معطوف بوده است و در همین راستا ایشان ۲۴ بند از سیاست های اقتصاد مقاوتی را در سال ۱۳۹۲ ابلاغ نمودند که از زمان تشکیل دولت یازدهم به فراخور نقش دولت در اجرای این سیاست ها، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رییس جمهور به طور مستمر تشکیل گردیده و در این مدت حدود یازده برنامه را آماده نموده است.
وی در ادامه افزود: افزودن اقدام و عمل به عنوان سال ۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب بر این امر دلالت دارد که اینک باید از برنامه ریزی های صورت پذیرفته استفاده نماییم و آنها را عملیاتی نماییم. ایشان همچنین در بیاناتشان در مشهد مقدس، در خصوص اقتصاد مقاومتی مواردی را در قالب ده بند بیان نمودند که سه بند از آنها به حوزه فرهنگ و نقش فرهنگ سازی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره دارد که با توجه به جایگاه شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد می کنم که در دستور کار این شورا قرار گیرد تا از این طریق بتوان بستر مناسبی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در سطح جامعه ایجاد نمود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا بیان داشت: در ابتدا باید با استفاده از بیانات مقام معظم رهبری طی سال های گذشته در خصوص ابعاد گوناگون اقتصاد مقاومتی مانند وجدان کار، اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی اسلامی _ایرانی و با بهره مندی از مقالات و کتب انتشار یافته در این حوزه به مفهومی درست دست یابیم. سیاست های بیست و چهار گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب می تواند راهنمایی مناسب برای یافتن این تعریف باشد.
جنتی افزود: از دیگر ارکانی که رهبر معظم انقلاب در جهت تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید دارند مقوله خود باوری است. آرمان انقلاب از همان ابتدا استقلال در تمامی زمینه های اقتصادی، فرهنگی و… بوده است اما این استقلال خوشایند نظام سلطه نبوده و نخواهد بود و در برابر آن واکنش نشان می دهد. در مسئله هسته ای زمانی که خواستیم بر دانش و توان خود تکیه کنیم، شاهد بودید که با چه تحریم هایی روبرو شدیم. در بخش های فرهنگی نیز اینگونه است؛ نظام سلطه به دنبال مسخ فرهنگی و تغییر هویت فرهنگی و در کل نفوذ فرهنگی است.
وی در ادامه افزود: با تمامی موانع موجود، دولت به دنبال حرکت به سمتی است که در کشور با موانع جدی اقتصادی مانند فقر و بیکاری روبرو نباشیم و این امر مستلزم فرهنگ سازی است.
جنتی در ادامه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در پاسخ به گزارش فعالیت های انجام شده از سوی دولت نکات زیر را بیان نمودند که تمامی دستگاه ها به منظور توسعه و پیشرفت کشور باید آن را در فعالیت های خود در نظر داشته باشند
درون زایی به معنای آن که باید بر تولید داخل و اندیشه و تفکر بومی تکیه داشته باشد
برون گرایی به معنای صادرات دستاوردهای داخلی در حوزه های مختلف فرهنگی و اقتصادی
توجه به دستاوردهای دانش بنیان و بومی
مردمی بودن حرکت ها و فعالیت ها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: دولت در سال گذشته زمان زیادی از وقت خود را صرف بررسی و رفع موانع قانونی تولید و صادرات نمود که می توان آن ها را در سه بخش قوانین مصوب، مصوبات و تدوین آیین نامه های داخلی دولت و مقررات دستگاه ها تقسیم بندی نمود که لزوم گرفتن مجوز در بسیاری موارد حوزه تولید و صادرات کاهش داده شد.
وی در ادامه بیان داشت: در سال جاری دولت به منظور تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی برنامه های زیر را دنبال می کند:
رونق بخشیدن به تولید و استفاده از ظرفیت های موجود و سرمایه گذاری های انجام شده
افزایش بهره وری از امکانات و منابع انسانی
تقویت و حمایت از اقتصاد غیر نفتی
تکمیل طرح های نیمه تمام اقتصادی
رونق بخشیدن به بازار مسکن
توسعه موسسه های دانش بنیان
جذب سرمایه های خارجی
شفاف سازی
ایجاد گفتمان و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی
وی در پایان بیان داشت: از سوی اعضا شورا مطرح شده بود که سه موضوع سرمایه های اجتماعی، تحول ارزش ها و نقش رسانه ها در دستور کار امسال شورا قرار گیرد که پیشنهاد می کنم که نقش و تاثیر این موضوعات بر نحوه فرهنگسازی در حوزه اقتصاد مقاومتی به منظور تحقق اهداف ذکر شده در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.
نظر شما