تولید کالای داخلی و صادرات مبنای اقتصاد مقاومتی در جامعه اسلامی

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه اقتصاد اسلامی به معنای عدم وابستگی به غیر است، گفت: جامعه اسلامی که بر مبنای اقتصاد مقاومتی بنا شود جامعه ای مستقل است، بنابراین باید کالای داخلی تولید و صادرکنیم.

حجت الاسلام حسن آقانظری در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به تعریفی از اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد از درون مستحکم باشد و در عین حال برون زا نیز باشد، به این معنی که نگاهی به بیرون داشته باشد به طوری که زمینه صادرات را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم باید تا جایی که می توانیم ماده خامی که تا به حال می فروختیم را تبدیل کنیم به کالاهای متنوعی که برای کشور ارزش افزوده به وجود می آورد، در گام بعدی اقدام به صادرات آنها کنیم در این صورت است که  خام فروشی کاهش پیدا می کند.

حجت الاسلام آقانظری با بیان اینکه اقتصاد ایران تا به حال به صورت ماده خام، نفت را می فروخت و نیازهایش را تامین می کرد، اظهار داشت: در حال حاضر اگر بخواهیم سیاست های اقتصادی کشور را متناسب با اقتصاد مقاومتی کنیم باید تا آنجایی که در توان داریم این ماده خام را به کالاهای دیگر تبدیل کنیم.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: در این راستا باید نفت را به ماده پتروشیمی و ماده پتروشیمی را تبدیل به کالاهای متنوع کنیم در این صورت از اقتصاد تک محصولی خارج شده و کالاهای متنوع تولید می کنیم.

وی با بیان اینکه اگر این کار اتفاق بیفتد دیگر تحریم اقتصادی معنا ندارد، تصریح کرد: به طوری که اگر نفت ما به کالاهای متعدد و متنوع تبدیل شود دیگر امکان تحریم و محدودیت برای ما به وجود نمی آید.  

حجت الاسلام آقانظری با اشاره به خوبی های اقتصاد مقاومتی و مستقل تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی باعث افزایش توان تولید داخل می شود، زمینه اشتغال ایجاد می کند و باعث استحکام بازار و صادرات بیشتر می گردد.  

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی درون زاست به این معنی که از درون می جوشد و باعث تولیدات داخلی متنوع می شود و در عین افزایش توان تولید داخلی و رونق بازار، نگاهی نیز به کیفیت دارد.

وی تناسب سیاست های اقتصادی کشور با اقتصادی مستحکم را روح اقتصاد مقاومتی دانست و بیان داشت: متاسفانه در جامعه فعلی این مسائل به صورت شعاری مطرح می شود زیرا وقتی می گوییم نفت تبدیل به کالا شود باید شرایط اقتصادی را منسجم کنیم.

حجت الاسلام آقانظری افزود: اگر خواسته باشیم ماده خام را تبدیل به کالا کنیم احتیاج به سرمایه هم به لحاظ نیروی انسانی، هم پولی و هم ارزی داریم، این شرایط باید کنار هم قرار بگیرد، تا تحول ایجاد شود.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه اقتصاد اسلامی نیز به معنای عدم وابستگی به خارج و غیر است، گفت: جامعه اسلامی که بر مبنای اقتصاد مقاومتی بنا شود، جامعه ای است که روی پای خودش می ایستد و مستقل است بنابراین اگر می خواهیم روی پای خود بایستیم باید کالای داخلی تولید و صادر کنیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نمی تواند اقتصادی وابسته باشد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که برای برون رفت از این شرایط باید علاوه بر مدیریت، سرمایه های انسانی و ریالی و دلاری ما تامین شود تا به صادرات بپردازیم.

حجت الاسلام آقانظری ادامه داد: در حال حاضر 65 درصد اقتصاد ما دولتی یا شبه دولتی است و ضروری است که بخش خصوصی را وارد کرده و وابستگی به بخش دولتی را کاهش دهیم تا به اقتصاد مقاومتی برسیم.

 

کد خبر 534045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha