فاکتورهای الگو بودن حضرت زهرا(س) به روز شود

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام‌والمسلمین سنجرانی با بیان این که بحث به روز کردن الگوسازی حضرت زهرا(س) باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: اگر در تاریخ آمده است که حضرت فاطمه(س) کارهای خانه را انجام می‌دادند و آرد آسیاب می‌کردند ...

حجت الاسلام و المسلمین مهدی سنجرانی، عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این که حضرت زهرا (س) الگویی برای زنان و مردان عالم است، گفت: مسئولین فرهنگی باید به شخصیت‌شناسی این بانوی بزرگوار بپردازند و شخصیت و جایگاه حضرت زهرا (س) را در طول سال به مردم بشناسانند و معرفی کنند.

 

عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات زن و خانواده اظهار داشت: هم تاریخ شیعه و هم تاریخ اهل سنت بر شخصیت ارزنده حضرت فاطمه (س) ارج نهاده‌اند و علی رغم این که این بانوی بزرگوار عمر کوتاهی داشتند، شخصیت نورانی و تأثیرگذاری به جای گذاشتند که هم زنان و هم مردان می‌توانند از این بانوی گرامی الگو بگیرند.

 

فاکتورهای الگو بودن حضرت زهرا (س) را به روز کنیم

 

حجت الاسلام و المسلمین سنجرانی تصریح کرد: مسئولین فرهنگی از جمله حوزه‌های علمیه، کانون‌های فرهنگی، بسیج، مساجد و همه مراکزی که به فعالیت فرهنگی می‌پردازند، باید در رابطه با شخصیت‌شناسی و معرفی حضرت فاطمه (س) در طول سال فعالیت کنند.

 

وی با بیان این که بحث به روز کردن الگوسازی حضرت زهرا (س) باید مورد توجه قرار بگیرد، عنوان کرد: اگر در تاریخ آمده است که حضرت فاطمه (س) کارهای خانه را انجام می‌دادند و آرد آسیاب می‌کردند، امروز آرد آسیاب کردن در خانه نیست، اما انجام کارهای خانه را می‌توان بیان کرد، کار کردن زن در خانه وظیفه حقوقی نیست، اما اگر زن خدمتی در خانه انجام دهد، ارزش بسیار بالایی دارد.

 

پژوهشگر مسائل دینی با بیان این که ما باید فاکتورهای الگو بودن حضرت فاطمه (س) را به روز کنیم، تأکید کرد: ما باید ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) را شناسایی کنیم و در شرایط زندگی امروز پیاده کنیم تا بتوانیم از این بانوی بزرگوار الگوگیری کنیم.

 

وی یادآور شد: تقسیم مسئولیت و کار کردن زن در خانه با فطرت زنان سازگارتر است، همان طور که پیامبر گرامی اسلام (ص) زمانی که بین حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) تقسیم مسئولیت می‌کنند و کارهای بیرون خانه را به حضرت علی (ع) و کارهای درون خانه را به حضرت فاطمه (س) می‌سپارند، حضرت فاطمه (س) از این تقسیم عادلانه بسیار خوشنود می‌شوند.

 

خلطی میان اشتغال به معنای فعالیت درآمدزا و حضور اجتماعی موثر زن وجود دارد

 

حجت الاسلام و المسلمین سنجرانی بیان داشت: ما زمانی که بر ابعاد زندگی حضرت زهرا (س) تأکید می‌کنیم، ممکن است که یک سوء تفاهم ایجاد شود که ما از خانه‌نشینی حضرت زهرا (س) دفاع می‌کنیم، در حالی که خانه‌نشینی و یا حضور حضرت زهرا (س) در جامعه به خودی خود کمال و برتری محسوب نمی‌شود، بلکه برتری، تأثیرگذاری اجتماعی است.

 

وی تصریح کرد: ما باید ببینیم که یک انسان در شغل و جایگاهی که قرار دارد، بیشترین تأثیری که می‌تواند بگذارد و خدمتی که می‌تواند انجام دهد، چیست؟

 

عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات زن و خانواده اظهار کرد: در رابطه با اشتغال زنان، متأسفانه ظلمی به زنان وارد شده است و برخی پژوهش‌های انجام شده درباره اشتغال زنان نشان می‌دهد که خلطی بین اشتغال به معنای فعالیت درآمدزا و اشتغال به معنای حضور اجتماعی موثر وجود دارد.

 

دیدگاه شریعت در بحث اشتغال، دیدگاه عبادت‌محور است

 

حجت الاسلام و المسلمین سنجرانی عنوان کرد: اگر ما اشتغال زنان را به معنای اشتغال و حضور اجتماعی موثر در نظر بگیریم، اشتغال زن نه تنها مطلوب است که گاهی تکلیف و وظیفه است که از لحاظ تکلیفی حضور زن در جامعه معنا پیدا می‌کند.

 

وی افزود: دیدگاه شریعت در بحث اکتساب، کاسبی و تجارت و دیگر شغل‌ها دیدگاه عبادت‌محور است، اگر مرد برای امرار معاش تلاش می‌کند، به دیدگاه عبادی آن و به این عنوان که یک واجب تکلیفی بر دوش او گذاشته شده است، نیز باید توجه کند.

 

حضور زن در اجتماع باید در راستای به کمال رسیدن زن باشد

 

پژوهشگر دینی تصریح کرد: اگر انسان مهارتی دارد که می‌تواند در خدمت جامعه قرار دهد، خدمت به خلق الله در نظر بگیرد و به عنوان رسالت اجتماعی بدان عمل کند، در مورد حضور اجتماعی زن نیز همین دیدگاه وجود دارد، اگر زن می‌خواهد در جامعه حضور پیدا کند، تبیین شود که حضور زن در اجتماع در راستای به کمال رسیدن زن باشد، در این صورت مشخص می‌شود که اشتغال زن در کجا درست و در کجا اشتباه است.

 

حجت الاسلام و المسلمین سنجرانی تأکید کرد: وظیفه نهادهای فرهنگی و تأثیرگذار این است که مسأله حضور اجتماعی موثر زنان در جامعه را تبیین کنند تا مشخص شود که زنی که در یک فضای اجتماعی کار می‌کند، ارزش بیشتری دارد و یا زنی که در خانه نشسته است و به خانه‌داری و تربیت فرزند مشغول است، ارزش بیشتری دارد.

 

وی یادآور شد: حضور بانوان در مهد کودک‌ها، پیش‌دبستانی‌ها و یا آموزشگاه‌ها توصیه می‌شود، اما اگر به جایگاه مادری در خانواده نگاهی بیندازیم، می‌بینیم که این شغل‌ها به معنای فعالیت اجتماعی است که ممکن است بعدی از بعد مادری داشته باشد.

 

عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات زن و خانواده بیان کرد: اگر زن بتواند چند فرزند صالح و فرهیخته به جامعه تحویل دهد، از صدها شغل دیگر بهتر و بالاتر است و مسیر زن به سوی کمال را ایجاد می‌کند، بنابراین در این مورد غفلت شده است و ارزش‌ها متفاوت شده است، به طوری که جایی که باید ارزش باشد و ما از بزرگان خود الگوپذیری کنیم، مغفول مانده اند و چیزهای دیگری الگو قرار گرفتند.

کد خبر 533932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha