خانه گیلک مکانی امن برای زنان بی‌سرپرست/کارآفرینی که با هزار تومان شغل ایجاد می‌کند

خبرگزاری شبستان: خانه گیلک در روستای فخب رشت با مدیت جهادی زنان کارآفرین به آموزش صنایع دستی به زنان بی سرپرست و بدسرپرست پرداخته و تولیدات آنان را به بازار عرضه می‌کند.

خبرگزاری شبستان -رشت، فاطمه شعبانپور مشهور به شمالی بانوی کارآفرین سخت کوشی است که توانسته با تلاش و کوشش علاوه بر فائق آمدن بر مشکلات زندگی خویش، بانویی نجات بخش برای سایر زنان گرفتار در مشکلات اقتصادی و مسائل زندگی باشد.

 

هدف او کمک به زنان بی سرپرست و بدسرپرست است تا بتوانند در پیچ و خم های زندگی استوار ایستاده و با تکیه بر بازوی خویش درآمدی برای فرزندانشان کسب کنند.

 

شمالی با راه ‌اندازی موسسه« شیک پوشان نسل آریا» با همکاری یار همیشگی‌اش آقاجانی موسسه« فراگیری چرم پود» به کمک بانوان گیلانی شتافته و با راه اندازی خانه گیلک توانسته کارآفرینی بانوان بی سرپرست را بر عهده گیرد و محلی برای اشتغال این بانوان باشد.

وی خود گرفتار در دام اعتیاد همسر بوده و مشقات فراوانی را تجربه کرده است، مرگ پدر و برادر و سپس خودکشی همسر و چک‌های بی محل او، چنان عرصه را بر این بانوی شمالی سخت کرد که تا مدت‌ها در شوک مصائب و مشقات این وقایع بود، سپس با اتکا به خداوند و اراده‌ایی مصمم، تصمیم بر سبزی فروشی و کسب درآمد کرد. فعالیتش را با سبزی فروشی و کار در تالارهای عروسی آغاز کرد و کم کم کار خود را گسترش داد و با غرفه داران میدان بار قرارداد بسته و محصولات آنان را با ایده‌های خلاقانه به فروش رسانده و درصدی دریافت می‌کرد. بعد از مدتی، به صنایع دستی رو آورده و کارش را با فروش شنل‌های بافتنی حتی در متروهای تهران آغاز کرد و هم اکنون با راه اندازی موسسه شیک پوشان نسل آریا علاوه بر ایجاد درآمد برای خود و خانواده‌اش روزی رسان خانواده‌های نیازمند دیگر نیز است.

 

وی با بیان اینکه زیرنظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت می‎کند گفت: خانه گیلک خانه‌ای امن برای زنانی بی‌سرپرست و بدسرپرستی است که در تامین زندگی خود مشقات فراوانی را تحمل کرده و می‌خواهند با پاکدامنی به زندگی خود ادامه داده و فرزندانشان را تربیت کنند.

 

شعبانپور ادامه داد: با آموزش صنایع دستی به این بانوان و بازاریابی برای این تولیدات تلاش می‌کنیم تا شرایطی مطلوب را برای فروش محصولات فراهم کرده و درآمدی را برای همکاران سختکوش خود ایجاد کنیم.

 

وی با تصریح اینکه این بانوان با سرمایه ایی بسیار ناچیز100 هزار تومانی با  ما در سود فروش محصولات شریک هستند اذعان کرد: در خانه گیلک علاوه بر ارائه صنایع دستی و سوغات استان با همکاری هنرمندان استان‌هایی چون اصفهان و یزد محصولات این استان‌ها را نیز عرضه می‌کنیم.

 

این بانوی کارآفرین گیلانی ادامه داد: 600 بانوی بی‌سرپرست و بدسرپرست از سراسر استان به ویژه روستاها با موسسه شیک پوشان نسل آریا در راستای قلاب بافی، گلیم، جاجیم، حصیر، بامبو بافی، معرق کاری فعالیت می‌کنند و بعد از ثبت سفارش، محصولات را در خانه‌های خود تولید کرده و به موسسه ارائه می‌دهند تا در قالب جشنواره و نمایشگاه‌های مختلف به فروش برسد.

وی با بیان اینکه برای فروش تولیداتمان در نمایشگاه‌های سراسر کشور حضور داریم اظهار کرد: اگر نمایشگاه‌ها برایمان رایگان باشد سود بیشتری عایدمان می‌شود زیرا همه اعضا برای تهیه مواد اولیه سرمایه‌های اندک را روی هم گذارده تا محصولی تولید شود و سود حاصله نیز بین همه افراد تقسیم می‌شود.

 

شمالی در ادامه به طرح ابتکاری این موسسه پرداخت و افزود: با هدف گسترش مشاغل خانگی و کسب درآمد برای بانوان با طرح جلسه‌ایی 1000 تومان به آموزش چرم، حصیربافی، قلاب بافی، قالی، گلیم، شیرینی پزی و آشپزی سنتی پرداختیم.

 

وی افزود: در این جلسات علاوه بر آموزش سعی می کردیم تا مشاوره‌های لازم را به بانوانی که در زندگی دچار مشکل بوده ارائه دهیم و آنان را به زندگی بازگردانده و امید و نشاط را در آنان زنده کنیم.

 

شمالی تاکید کرد: اگر حمایت‌های لازم از سوی مسئولان انجام شود این طرح را در روستاهای سراسر استان اجرا می‌کنیم و خود نیز بازاریابی تولیدات را برعهده می‌گیریم.

وی با اشاره به خانه گیلک تصریح کرد: با همراهی دوست عزیزم که موسسه فراگیری چرم پود را دارد خانه‌ایی روستایی را در فخب اطراف رشت کرایه کردیم و صاحب خانه بعد از پی بردن به نیتمان در کمک به خانواده‌های کم‌درآمد، خانه را رایگان در اختیارمان قرار داد و ما نیز این خانه را مرمت کرده و نام خانه گیلک برآن نهادیم.

 

وی افزود: برای آماده سازی این خانه سختی‌های بسیار را متحمل شده وبا توجه به فرسودگی خانه تمام تعمیرات، رنگ آمیزی و زیباسازی را خود انجام داده و آن را تبدیل به خانه‌ایی برای ارائه دستاوردها و تولیدات زنان روستایی قرار دادیم.

 

تولیدات خانه گیلک نیازمند حمایت است

آقاجانی موسس موسسه« فراگیران چرم پود» است که در همکاری با خانم شمالی آموزش‌های چرم دوزی به بانوان را بر عهده دارد. وی که دارای مدرک کارشناسی در رشته آموزش ابتدایی است علاوه بر آموزش چرم، کلاس‌های تقویتی برای دانش آموزان روستا دایر کرده تا بتواند در زمینه علمی نیز کمک حال خانواده‌های بی‌بضاعت باشد.

وی با بیان اینکه ابتدا مردم محل اعتمادی به مانداشته و همکاری نمی‌کردند گفت: بعد از ارائه جلسات آموزشی با هزار تومان، اهالی روستا متوجه نیتمان که کمک به اقتصاد خانواده بویژه برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست است، شده و با استقبال خوبی مواجه شدیم.

 

آقاجانی کمبود بودجه را مانعی برای گسترش فعالیت‌هایشان دانست و اذعان کرد: آرزو داریم تا فعالیت هایمان به گونه ایی شود تا تمام زنان بی‌سرپرست و بد سرپرست شهرمان را زیر بال خود گرفته و محل امنی برای تامین زندگی این افراد باشیم.

 

وی با تاکید بر اینکه جهت آماده سازی خانه گیلک سختی‌های بسیاری متحمل شدیم اذعان کرد: باغ پشتی این خانه زیبا را به محلی برای پرورش سیکاس تبدیل کردیم و حدود سه سال است که درحال پرورش این گونه گیاهی هستیم و هم اکنون 14 هزار سیکاس گلدانی آماده فروش داریم.

آقاجانی چرم دوزی را حرفه اصلی‌اش عنوان کرد و افزود: تکه دوزی‌های چرم را با همکاری 140 نفر از نیروهای آموزش دیده در منازل انجام  می‌دهیم.

 

وی با اشاره به گران بودن چرم طبیعی اظهار کرد: تلاش می کنیم تا محصولی با قیمت مناسب به مشتریان ارائه دهیم و تولیدات چرممان از تلفیق چرم مصنوعی و طبیعی بوده و از 10 هزار تومان آغاز می‌شود.

 

مدیر موسسه فراگیران چرم پود اضافه کرد: چرم‌های خود را از تهران و ترکیه تهیه کرده و برخی از تولیداتمان را با واسطه به کشورهای عربی صادر می‌کنیم که همین واسطه‌ها موجب شده تولیدات خود را با قیمت ارزان بفروشیم و تمام منفعات این فروش به جیب دلالان می‌رود.

 

سازمان خاصی از کارآفرینان حمایت نمی‌کند

وی با انتقاد از اینکه سازمان خاصی از کارآفرینان حمایت نمی‌کند تاکید کرد: هنگام مراجعه به سازمان‌ها برای حمایت از تولیدات و خرید محصولات استان جهت هدیه در مسابقات مختلف با کاغذبازی اداری مواجه می‌شویم که در نیازمند وقت بسیار است و ما را از تولیداتمان باز می‌دارد.

 

آقاجانی تاکید کرد: هیچ ارگانی حمایتی از ما تولیدکنندگان ندارد و ما را به دستگاه‌های مختلف ارجاع می دهند و همین رفت و امد بین دستگاه‌ها که وعده‌ای بیش نیست، بسیار زمان بر و بیهوده است.

 

وی گفت: فقط سازمان میراث فرهنگی با توجه به تولیداتمان که صنایع دستی است از ما حمایت می‌کند که البته این حمایت هم در حد دادن غرفه‌ایی در نمایشگاه است.

 

وی با بیان اینکه تولیدات ما در منازل تهیه می‌شود و اشتغال خانگی و در راستای اقتصاد مقاومتی است، افزود: میراث فرهنگی سالی یکبار غرفه رایگان در نمایشگاه به ما اختصاص می‌دهد که این نیز دردی را دوا نمی کند آیا با سالی یکبار غرفه دادن می‌توان انگیزه برای ادامه کار بانوان در منازل ایجاد کرد.

 

آقاجانی با تصریح اینکه مشکل عمده ما کارآفرینان نبود بازار فروش برای محصولاتمان است اظهارکرد: باید بازارهای فروش توسط دولت تقویت شود تا دغدغه ما کارآفرینان فقط تولید باشد درحالیکه علاوه بر تولید، پیدا کردن بازار فروش نیز دغدغه ماست و همین موجب وقفه در تولیدات خواهد شد.

 وی با بیان اینکه اهالی روستا وسع خرید محصولات دستی را ندارند افزود: قیمت تمام شده یک فرش چرم خیلی بیشتر از فرش ماشینی است و فروش این محصول مشکلات بسیاری را به همراه دارد ومجبورم یک کار را بسیار ارزان تر از قیمت تمام شده به فروش رسانم تا بتوانم دستمزد افراد را بدهم.

 

آقاجانی صنایع دستی هر استانی را هویت مردم استان دانست و گفت: مسئولان جهت حمایت از هنرمندان، صنایع دستی استان را به برگزیدگان مسابقات مختلف اهدا کنند تا هم موجب تقویت انگیزه در هنرمند شده و هم احیا هنرهای دستی را به همراه داشته باشد.

 

همدلی و همزبانی در میان اعضا خانه گیلک موج می‌زند

خانه گیلک علاوه بر تولیدات صنایع دستی که در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی است در کمک به بیماران نیازمند نیز فعالیت دارد.   

 

شمالی با بیان اینکه اگر مشکلی برای یکی از اعضای خانه گیلک که حدود 800 نفر را شامل می‌شود پیش آید همه اعضا باهم کمک کرده و تلاش می‌کنند تا آن مشکل را رفع کنندگفت: همدلی و همزبانی در میان اعضا خانه گیلک موج می‌زند.   

وی با بیان اینکه در سال 86 توانستیم کودکی سه ساله را با کمک اعضا مورد جراحی قلب قرار دهیم افزود: این کودک سه ساله از اهالی گوراب زرمیخ صومعه سرا از بدو تولد دچار ناراحتی قلبی بود و باید جراحی می شد با کمک اعضا و اطلاع رسانی آنان به دیگران توانستیم 8میلیون جمع کرده و به حساب بیمارستان بریزیم تا وی را جراحی کنند.

 

وی افزود: این درحالی بود که خانواده کودک به دلیل فقر و نداری فرزند خود را 200 هزار تومان معامله کرده بودند و با کمک اعضا توانستیم او را درمان کرده و به محیط خانواده بازگردانیم.

 

شمالی با بیان اینکه نباید برای حل مشکلات زندگی خود بیکار نشسته و منتظر کمک دیگران باشیم تصریح کرد: باید دید خود را نسبت به زندگی تغییر داده و همه چیز را خوب ببینیم و به خداوند اتکا داشته باشیم و اراده کنیم تا زندگی خود را بسازیم.

 

 

کد خبر 533811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha