خبرگزاري شبستان- مازندران
استان مازندران از جمله استان هايي در كشور است كه مردمان آن با بهره گيري از مواهب طبيعي در استان، بافته هاي ارزشمندي را توليد مي كنند.
بسياري از اين توليدات براي مصرف خود توليدكنندگان و مابقي براي فروش، خلق مي شوند كه مورد استفاده قرار مي گيرد اما در زمان حاضر با توجه به توليدات ماشيني و بهره گرفتن از تكنولوژي روز، رو به فراموشي است.
هنر كه منبعث از فطرت پاك انساني است بيانگر فرهنگ و يادگار ميراث نياكان است كه چگونه از مواهب خدادادي و در اطراف خود براي جوابگويي به نيازهاي اوليه خود، بهره مي گرفتند و چطور به مردم امروز منتقل شد.
انتقال اين هنرهاي ارزشمند و ميراث هاي گرانسنگ به گذشتگان يك وظيفه مهم است كه مايه افتخار براي آن سرزمين و مباهات براي آيندگان به شمار مي آيد كه مي طلبد به آنها، عنايت ويژه چه از طرف مردم و چه مسئولان، صورت گيرد.
هنرمنداني نظير جاجيم بافان براي ترويج و استقبال از آن بايد توجه به سليقه و قابل استفاده بودن اين هنر براي مصرف كنندگان توجه ويژه كنند تا بتوانند در بازار امروز، رقابت داشته باشند.
جاجيم بافي از معروف ترين بافته هاي استان مازندران است كه دست بافته اي بدون پرز و از نخ هايي زيبا و رنگ هاي متنوع پشم، پنبه و كرك و مورد تاييد با نقش هاي راه راه بافته مي شود.
اين هنر در مناطق مختلف استان به ويژه مناطق كوهستاني نظير آلاشت سوادكوه هنوز بافته مي شود و براي مصارفي نظير زيرانداز، ساك، روميزي و ... بيشتر توليد مي شود.
حسن محمدعليزاده، كارشناس صنايع دستي اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان رامسر، درباره هنرهاي دستي بومي گفت: با توجه به اينكه مواد اوليه اين هنرها از طبيعت فراهم مي شود در بحث اقتصاد مقاومتي، نقش مهمي دارد.
وي افزود: رونق هنرهاي دستي نظير جاجيم بافي مي تواند با جلوگيري از ورود توليدات خارجي كه بعضا داراي كيفيت پايين تري نسبت به توليدات داخل هستند، در استقلال كشور تاثير گذار باشد.
محمدعليزاده اظهار كرد: متاسفانه بعضي از هنرهاي دستي كه با توجه به نياز جامعه مصرف، توليد نمي شود از بازار رقابت، عقب مي ماند و حتي رو به افول و نابودي مي گرايد.
وي بيان كرد: برپايي نمايشگاه هاي صنايع دستي در عيد نوروز موجب شد تا علاوه بر هم استاني ها، مسافران و گردشگران نيز از هنرهاي مازندران، مطلع شوند.
محمدعليزاده ابراز كرد: شركت هنرمندان مازندراني در نمايشگاه هاي صنايع دستي ديگر استان ها، موجب مي شود تا هموطناني كه نمي توانند به استان هاي ديگر، سفري داشته باشند با هنر اقوام ديگر، آشنا شوند.
وي تصريح كرد: جاجيم بافان بايد براي ورود به بازار مصرف، نسبت به نياز جامعه توجه كنند كه حتي توليد كيف هاي پول و تلفن همراه و خريد از نمونه هايي است كه با شكلي زيبا مي توان به مشتاقان به هنر، عرضه نمود و رونق اقتصاد مي شود.
محمدعليزاده گفت: برپايي نمايشگاه هاي دائمي در استان ها، كه خواسته هنرمندان است مي تواند در پيشرفت اقتصاد خانواده و حتي در تحقق اقتصاد مقاومتي، نقش شگرفي داشته باشد.
گزارش: معصومه عليزاده
نظر شما