روستاها پایگاه و خاستگاه اقتصاد مقاومتی /سهم ۲۶ درصدی روستاییان و عشایر در تولیدات

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور، با اشاره به نقش روستاها در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: روستاییان و عشار سهم ۲۶ درصدی را در تولید دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی «فرهنگ روستا و عشایر»،‌ سید ابوالفضل رضوی، با بیان اینکه پایگاه و خاستگاه اقتصاد مقاومتی از روستاهاست، عنوان کرد: امروز 5/93 گندم کشور که قوت روزانه هر ایرانی در روستاها تولید می شود که متاسفانه ارزش افزوده این کالا بیشتر نصیب شهرنشینان می شود.

سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور، در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در برنامه چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی، ایران به عنوان یک کشور "توسعه یافته" مطرح شده است و این بدان معنا است که باید تمام برنامه ریزی ما برای رسیدن به این هدف باشد.

وی مشارکت طلبی، موضوع بودن، داشتن فرآیندی مستمر، متوزان و متعادل بودن و عدم محدودیت به زمان و مکان را از ویژگی های توسعه یافتگی عنوان کرد و افزود: البته در برنامه های پنجم و چهارم به ابزارهای توسعه قدری کم توجهی شد.

رضوی اضافه کرد: وقتی به روستا توجه نشود و توسعه شهری هم اتفاق نمی افتاد و چرا که در این حالت شهر ها بزرگ شده اند اما رشد و توسعه صورت نگرفته است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور، افزود: در سال های گذشته خدمات زیر ساختی مثل برق رسانی، جاده، آبرسانی و... برای روستاها انجام شده است اما توسعه روستا که ایجاد شغل و در آمد مناسب و در خور شأن روستاییان باشد، محقق نشد.

وی با بیان اینکه 60 درصد حاشیه نشینی امروز شهرها به دلیل مهاجرت روستاییان است، گفت: البته امروز مهاجران روستایی یا همان حاشیه نشین ها، با سختی های به مراتب بیشتر از روستانشینی رو به رو شده اند.

رضوی اضافه کرد: خوشبختانه در برنامه ششم توسعه به نقش روستاها به عنوان کانون های تولید و ارزش آفرینی توجه شده است که انشالله مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه ما را یاری کند تا خدمات خوبی به مردم ارائه شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور،گفت: مسئله سهم روستاها از بودجه کشور را با چند نوع محاسبه و چند فاکتور می توان حساب کرد مثلا طبق آخرین سرشماری آمار ایران جمعیت روستایی کشور 6/28 درصد بوده که اگر بودجه سرانه ای برای روستا حساب کنیم باید 28 بودجه کشور به عشایر و روستاییان برسد اما متاسفانه در بهترین شرایط بودجه روستاییان همیشه زیر 20 درصد بوده است.

این مقام مسئول، ادامه داد: برای نخستین بار حساب اقتصادی روستا توسط معاونت توسعه روستایی و مرکز آمار ایران استخراج و مشخص شد که در سال 1391، سهم روستاییان و عشایر از تولید داخلی کشور 26 درصد بوده است.

وی در بخشی از سخنانش به نقش روستاییان در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که از انحصار یک گروه خاص چه در تولید و چه در صادرات و واردات خارج شود و به مردم سپرده شد و مشارکت همه ی آحاد مردم را در بر داشته باشد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور، اقتصاد مقاومتی را یکی از اصول جدی مقام معظم رهبری دانست و اضافه کرد: در اقتصاد مقاومتی تک تک مردم باید برای رسیدن به یک اقتصاد مولد، بالنده و پویا باید تلاش کنند و خود را سهیم بدانند.

وی با بیان اینکه پایگاه و خاستگاه اقتصاد مقاومتی از روستاهاست، عنوان کرد: امروز 5/93 گندم کشور که قوت روزانه هر ایرانی در روستاها تولید می شود که متاسفانه ارزش افزوده این کالا بیشتر نصیب شهرنشینان می شود.

رضوی توسعه روستا را از مسیر پایگاه‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: امروز اقتصاد مقاومتی به مطالبه نظام تبدیل شده و باید آن را مورد توجه جدی قرار دهیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اهمیت طرح مشارکت مردم در راه‌اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها، از تدوین دستورالعمل اجرایی این طرح خبر داد و گفت: دستورالعملی که برای این طرح تدوین شده حاصل سفر به 31 استان کشور و مشورت با صاحب‌نظران و مسئولین محلی است.

رضوی به طرح مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستا در قالب ایجاد تشکل های اقتصادی از خانوار 25 تا 200 خانوار برنامه ریزی را کردیم. که روستاییان برای نخستین برای جبران تبعیض های موجود، وام با کارمزد بسیار پایین دریافت می کنند، که این کارمزد در مناطق مرزی صفر و در مناطق غیر مرزی 3 درصد است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: البته لازمه توسعه، داشتن سرمایه انسانی است و باید سرمایه انسانی خود را آموزش داده و بدانیم تا زمانی که مردم به کار و تولید آشنا نباشند اقتصاد و تولید نیز شکوفا نخواهد شد.

وی در ادامه به بحث آموزش مهارتی روستاییان را با همکاری خوب وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: ارائه آموزش های مهارتی به روستاییان، بهره وری بیشتر در زمینه کشاورزی و دامداری را به ارمغان می آورد.

رضوی تصریح کرد: با توجه به عنایت دولت تدبیر و امید به اقشار تولیدکننده که جایگاه مهمی در اقتصاد مقاومتی دارند، تفاهمنامه های مختلفی به منظور فراهم سازی زمینه های اشتغال در مناطق روستایی کشور به ویژه مناطق مرزی امضا شده است.

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید برای توسعه اقتصادی روستاها تلاش می کند، گفت: دولت به دنبال آبادانی و شکوفایی اقتصادی کشور است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهور، در پایان توجه به روستا و عشایر و حرکت در جهت توانمندسازی آنها موجب کاهش نرخ بیکاری، حاشیه نشینی و افزایش تولید ملی و امنیت مرزها می‌گردد.

کد خبر 533589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha