به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حجت الاسلام رحیم جعفری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان امروز (15 فروردین) در آخرین جلسه شورای برنامه ریزی برنامه های هفته قرآن و عترت در سالن شهدای گمنام استانداری اظهار کرد: برگزاری هفته قرآن و عترت از ابتدای سال گذشته به عنوان مصوبه شورای معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هشت استان کشور تعریف شد.
وی با بیان اینکه سه استان تا کنون این هفته را برگزار کرده اند، ادامه داد: پنج استان باقیمانده نیز بر اساس برنامه های انجام شده در ابتدای سال هفته قرآن و عترت را در قالب برنامه ها و جشنواره های مختلف برگزار می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزاری هفته قرآن و عترت در این استان را در فاصله زمانی 21 تا 26 فروردین سال جاری اعلام کرد و افزود: 40 برنامه در قالب همایش ها، مسابقات تجلیل از برترین ها، محافل قرآنی، افتتاح نمایشگاه، اکران فیلم، اجرای نمایش صحنه ای و خیابانی و برنامه های متنوع فرهنگی قرآنی برای این هفته در سطح استان و شهرستان های تابعه پیش بینی شده است.
جعفری برگزاری برنامه ها را در سه بخش عنوان کرد و گفت: بخش اول جشنواره ها و مقالات و پایان نامه ها، هنرهای نمایشی، شعر و ادبیات قرآنی، صنایع دستی، جشنواره فیلم و هنرهای تجسمی را شامل می شود.
این مقام مسئول بخش دوم جشنواره را شامل مسابقات ذکر کرد و گفت: مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم و نغمه ها و آواهای قرآنی در این بخش تعریف شده است.
وی برپایی نمایشگاه قرآنی را بخش سوم هفته قرآن و عترت اعلام و بیان کرد: در قالب این بخش در سالن سوره سینما بهمن سنندج و گالری نگارخانه ارشاد سنندج نمایشگاهی از دستاوردها و تولیدات فرهنگی قرآنی هنرمندان استان گشایش می یابد که در طول مدت برگزاری هفته، پذیرای علاقه مندان است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین برگزاری یادواره شهدای قرآن و عترت، تجلیل از خادمان قرآنی، مسابقه پیامکی، نشست های تخصصی قرآنی، بخش کودک و نوجوان را از دیگر برنامه های پیش بینی شده این هفته برشمرد و افزود: بیشتر برنامه ها محتوای و معنایی است.
جعفری یکی از رویکردهای جدی جشنواره را بحث تولیدات قرآنی دانست و افزود: در نهایت توسط هیئت داوران آثار منتخب در قالب پکی برای نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تهیه می شود.
وی به تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: هزار و 722 اثر به بخش های مختلف جشنواره ارسال شد که به لحاظ محتوایی قابل قبول و نشان دهنده پیشینه غنی قرآنی استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین برآورد اولیه برگزاری هفته قرآن و عترت را 300 میلیون تومان اعلام و عنوان کرد: طبق تفاهم نامه منعقده با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 100 میلیون تومان از این اعتبار تامین شده است که برای مابقی اعتبارات نیازمند مشارکت دستگاه ها و استانداری استان هستیم و در حال حاضر 150 میلیون تومان برای پیشبرد کار نیاز است.
جعفری خواستار افتتاح موزه قرآن، انجام عملیات احداث دروازه قرآن سنندج و نواخته شدن زنگ قرآن در مدارس در هفته قرآن و عترت شد.
وی خاطر نشان کرد: کردستان یک استان خاص در حوزه های مختلف از جمله قرآن و عترت و از تاریخی ترین و مهمترین استان های کشور در این حوزه است و امیدواریم در این هفته به خوبی ظرفیت های قرآنی استان را معرفی کنیم.
نظر شما