توسعه پروژه های صنعت گاز با سرمایه گذاری خارجی

خبرگزاری شبستان:صنعت گاز در ایران یکی از صنایع راهبردی کشور محسوب می شود که به گفته متولیان و مسئولان این حوزه توسعه پروژه های صنعت گاز با سرمایه گذاری خارجی میسر می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت گاز در ایران یکی از صنایع راهبردی کشور محسوب می شود. با توجه به نگرانی های بین المللی در ارتباط با آلودگی های محیط زیستی سوخت های فسیلی، گاز طبیعی بعنوان سوخت برتر قرن حاضر شناخته می شود. ایران پس از روسیه بیشترین ذخایر بزرگ گاز طبیعی را دارا می باشد و در حال حاضر پس از روسیه و آمریکا بزرگترین تولید کننده گاز دنیا نیز به شمار می آید. ایران همچنین بر اساس آخرین آمار در رده بیست و سوم دنیا از نظر صادرات گاز می باشد.

 

بنابراین گزارش، یکی از شرکت هایی که در این حوزه فعالیت دارد؛ شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است. این شرکت بر اساس برنامه ششم توسعه و تا افق ١٤٠٠ باید پنج هزار کیلومتر خط لوله و ٢٥ ایستگاه تقویت فشار گاز احداث کند. بر این اساس هزینه های مالی این پروژه ها ١٥ میلیارد دلار یا حدود ٦٠ هزار میلیارد تومان برآورد می شود و به صورت میانگین باید سالانه ١٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این شرکت انجام شود. به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران؛ سرمایه گذاری خارجی نیازی ضروری برای توسعه پروژه های صنعت گاز است.

 

این گزارش می افزاید: حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت در این بار گفته است: "شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم اکنون حدود ١٢ هزار میلیارد تومان پروژه در دست اقدام دارد و براساس افق ١٤٠٠، سالانه ١٠ میلیارد تومان پروژه جدید تعریف می کند. این در حالی است که از طریق منابع داخلی تنها امکان دستیابی به سه میلیارد تومان در سال متصور است بنابراین در راستای دستیابی به توسعه مورد نظر راهی جز بهره گیری از سرمایه گذاریهای خارج شرکت از جمله بخش داخلی و خارجی نداریم تا بتوانیم نیازهای توسعه ای خود را تامین کنیم. این موضوع از جمله محورهای اصلی برنامه های شرکت به شمار می آید به همین دلیل توجه و تمرکز به استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی معطوف شده است.

 

تحریمها به صورت مستقیم در بخش ساخت خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار نقش قابل توجهی نداشته اند و خوشبختانه در طول سالهای گذشته براساس برنامه های کلان وزارت نفت، ساخت لوله داخلی سازی شده و کارخانه های ایرانی این امکان را دارند تا لوله های مورد نیاز پروژه ها را تامین کنند. از سوی دیگر در بحث توربو کمپرسورها نیز دو شرکت بزرگ مپنا و OTC قادر هستند توربوکمپرسورهای مورد نیاز شرکت ملی گاز ایران را تامین کنند.

 

پیش بینی می کنیم که در فضای سالهای آینده بتوانیم پروژه های خود را با قیمتهای اقتصادی و ارزانتر اجرا کنیم، اما نکته مهمی که به نظر من برای فضای پس از تحریم مطرح است جذب سرمایه گذاری خارجی است. همان طور که پیش تر اشاره کردم منابع داخلی پاسخگوی همه نیازهای ما نخواهد بود و جلب مشارکت، مهمترین محوری است که در این شرایط خواهیم داشت. جذب سرمایه گذار؛ کاری مشترک میان شرکت ملی گاز ایران و شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است، بخشی از فعالیتها را ما پیگیری می کنیم و بخشی نیز از سوی ستاد شرکت ملی گاز ایران پیگیری می شود تا بتوانیم از سرمایه گذاران و تامین کنندگان مطمئن استفاده کنیم."

 

یادآور می شود: اولین مشتری صادرات گاز ایران را می‌توان کشور ترکمنستان دانست که خرید گاز از ایران را از سال ۱۹۹۷ آغاز کرد. دومین مقصد صادرات گاز ایران کشور ترکیه بوده که طرح احداث خط لوله گاز بین دو کشور در سال ۲۰۰۲ به پایان رسید و صادرات گاز به این کشور آغاز شد. ارمنستان سومین وارد کننده گاز از ایران است که از سال ۲۰۰۹ دست به این اقدام زده است. پاکستان و هند دو مشتری احتمالی گاز ایران خواهند بود.

کد خبر 533492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha