دشمن می‌خواهد با مذاکره نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کند/اقتصاد مقاومتی راه برون‌رفت از تحریم اقتصادی/دشمن به دنبال برجام‌های دیگر در ایران است

خبرگزاری شبستان:امام جمعه قم با بیان این که دشمن می‌خواهد با مذاکره نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کند، گفت: آمریکا می‌گوید که ما باید توافق‌های دیگری نیز داشته باشیم تا ایران را به رسمیت بشناسیم، یعنی به بیان دیگر باید برجام ۲، ۳ و... داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، امام جمعه قم امروز (13 فروردین) در خطبه اول نماز جمعه قم، عنوان کرد: دین منهای تقوا ویران است  وآبادانی ندارد و اگر تقوا در کنار یقین نباشد، پایه و اساس ندارد و درستی و راستی بدون تقوا معنا ندارد و اگر بخواهیم راه رستگاری را پیش بگیریم باید از طریق تقوا به آن دست یابیم.

 

امام جمعه قم با اشاره به اصول حاکم بر روابط اجتماعی، اظهار داشت: یکی از سرفصل‌های اصول حاکم بر روابط اجتماعی، موضوع امنیت است که هم حوزه‌های مختلف و هم قلمروهای مختلف را در بر می‌گیرد.

 

فرهنگ غنی اسلام مورد آماج حملات بی رحمانه دشمنان قرار گرفته است

 

آیت الله حسینی  بوشهری با بیان این که امنیت شامل امنیت فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است، گفت: امنیت فرهنگی یکی از مسائلی است که باید به آن توجه کرد، منظور از فرهنگ عبارت از باورها، ارزش‌ها و هنجارها در جامعه است و مقصود از امنیت فرهنگی این است که به گونه ای این فرهنگ دارای امنیت باشد که دارندگان این فرهنگ احساس ایمنی کنند و احساس تهدید نسبت به باورهای خود نداشته باشند.

 

وی تصریح کرد: از آنجا که فرهنگ غنی اسلام نقش کلیدی و اساسی در هویت بخشی به کیان جامعه اسلامی دارد، مورد آماج حملات بی رحمانه دشمنان قرار می‌گیرد و فرهنگ جامعه اسلامی مورد تهدید قرار می‌گیرد و  امنیت فرهنگی به چالش کشیده می‌شود.

 

امروز انقلاب و فرهنگ دینی ما مورد هجمه‌های جدی دشمنان بیرونی و درونی قرار گرفته است

 

امام جمعه قم افزود: دشمنان گاهی با مشابه سازی فرهنگ دینی به فرهنگ لطمه می‌زنند، همچنین گاهی با هماهنگ سازی و فرهنگ سازی در قالب بنیان نهادن مکاتب مختلف و برنامه‌های مختلف، فرهنگ یک جامعه به چالش کشیده می‌شود.

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که امروز انقلاب و فرهنگ دینی ما مورد هجمه‌های جدی دشمنان بیرونی و درونی قرار گرفته است، یادآور شد: دشمن در دهه اول انقلاب اسلامی، کشور ما را با چالش‌های نظامی روبرو کرد، اما در دهه دوم انقلاب اسلامی به بعد دشمن فاز برنامه‌های خود را به سمت مسأله تهاجم فرهنگی و به تعبیر مقام معظم رهبری (مد ظله) شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی و جنگ فرهنگی کشانده است تا فرهنگ دینی و خودی و اسلامی را که انقلاب اسلامی بر اساس آن شکل گرفته است، به چالش بکشاند و از بین ببرد.

 

وی ادامه داد: دشمن در طول سال‌ها تجربه ای به دست آورده است و امروز احساس می‌کند که با تسلط نظامی و ایجاد مستعمراتی از راه لشکر کشی نمی تواند وارد شود، زیرا افکار عمومی ملت‌ها بیدار شده است و این روش برای آنها پرهزینه می‌شود، بنابراین به اعمال سیاست‌های فرهنگی می‌رود.

 

دشمن به دنبال تبادل فرهنگی نیست، بلکه به دنبال تهاجم فرهنگی است

 

امام جمعه قم بیان داشت: دشمنان گاهی از طریق مشابه‌سازی، تبلیغ مذهبی می‌کنند، گاهی از طریق رواج تکنولوژی یا تأسیس موسسه‌های فرهنگی و خیریه به جنگ فرهنگی می‌شتابند و برای ضربه زدن به فرهنگ فعالیت می‌کنند تا از درون فرهنگ دینی و خودی ما را استحاله کنند و ارزش‌های مورد پسند خود را جایگزین ارزش‌های دینی ما کنند.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که دو مسأله تبادل فرهنگی و تهاجم فرهنگی وجود دارد، عنوان کرد: مسأله مهم این است که دشمن به دنبال تبادل فرهنگی نیست، بلکه به دنبال تهاجم فرهنگی است، چون تهاجم و تبادل فرهنگی هر کدام مشخصات خاص خود را دارند.

 

دشمن در تهاجم فرهنگی سه مرحله تحمیل، تخریب و تسلیم فرهنگی را برنامه ریزی می‌کند

 

وی افزود: دشمن در تهاجم فرهنگی سه مرحله تحمیل، تخریب و تسلیم فرهنگی را برنامه ریزی می‌کند؛ دشمن از رهگذر تحمیل فرهنگی  می‌خواهد فرهنگ مهاجم را بر فرهنگ دینی و اسلامی تحمیل کند، همچنین در تخریب فرهنگی می‌خواهد قدرت تجزیه و تحلیل را از فرهنگ دینی و صاحبان فرهنگ دینی بگیرد.

 

امام جمعه قم تصریح کرد: اگر دشمن در این دو مرحله موفق شد، تسلیم فرهنگی اتفاق می‌افتد و کسانی که قدرت دفاع از فرهنگ خود را از دست دادند، در مقابل فرهنگ بیگانه تسلیم می‌شوند و این شگرد دشمن است.

 

امروز تعامل فرهنگی یکی از بحث‌های مهم بین کشورهاست

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به مسأله تعامل فرهنگی، اظهار داشت: در مورد مسأله تعامل فرهنگی موضوع فرق می‌کند و اشکال ندارد که در بین کشورها تعامل وجود داشته باشد.

 

وی ادامه داد: تعامل فرهنگی دارای سه مرحله گزینش، تحلیل و تولید فرهنگی است، در مرحله گزینش ما می‌توانیم فرهنگ دیگران را گزینش کنیم و نه به صورت مطلق می‌پذیریم و نه به صورت مطلق رد می‌کنیم و در مرحله تحلیل ما بومی سازی می‌کنیم.

 

امام جمعه قم گفت: فرهنگ دیگران هم آثار مطلوب و هم آثار نامطلوب دارد و آنچه که متناسب با فرهنگ دینی است، بومی سازی می‌کنیم و در تولید فرهنگی این گونه نیست که تنها مصرف کننده باشیم، بلکه ما با هم افزایی و با خلاقیت، فرهنگی را تولید می‌کنیم که برای ملت ما کارساز است و ارتباط بین کشورها را ایجاد می‌کند.

 

تفاوت بین تهاجم فرهنگی و تبادل فرهنگی

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که یکی از بحث‌هایی که بین کشورها وجود دارد، عمدتا بحث تعاملات فرهنگی است، بیان کرد: چند تفاوت جدی بین تعامل و تهاجم فرهنگی وجود دارد، از جمله در تهاجم هدف تخریب است، می‌خواهند که فرهنگ دینی تخریب شود و نسل جوان ما از فرهنگی که دارد احساس افتخار نکند.

 

وی تصریح کرد: تهاجم فرهنگی باعث می‌شود که جوان ما به فرهنگ بیگانه افتخار کند که بر باورها و ارزش‌های او اثر می‌کند، ارزش‌ها جابجا می‌شود و جوان مسلمان ممکن است ارزش‌هایی که به آن معتقد است، با فرهنگ وارداتی که در جهت تخریب فرهنگ خودی کار کرده است، مطابقت داشته باشد.

 

راه نفوذ برای تسلط سیاسی، تهاجم فرهنگی است

 

امام جمعه قم تأکید کرد: مهاجم در تهاجم برای جایگزینی فرهنگ خود ظالمانه و بیرحمانه عمل می‌کند و به قصد ریشه کن کردن ورود پیدا می‌کنند، آتش که فتاد خشک و تر می‌سوزند و متوجه همه می‌شود و کسی در امان نخواهد ماند.

 

آیت الله حسینی بوشهری در پایان خطبه اول نماز جمعه عنوان کرد: در تهاجم فرهنگی غرض اصلی تسلط سیاسی بر کشور هاست منتها راه نفوذ برای تسلط سیاسی، تهاجم فرهنگی است.

 

امسال سال فاطمی است

 

امام جمعه قم در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به مناسبت‌های سال، اظهار داشت: امسال هم در آغاز سال و هم در پایان سال مزین به نام حضرت زهرا (س) است که امسال را می‌توان سال فاطمی نامید.

 

آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: مناسبت دوم، روز 12 فروردین و استقرار نظام جمهوری اسلامی را داشتیم که باید یادی از امام خمینی (ره) بکنیم؛ امام خمینی (ره) در زمانی که 50 روز از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذشت، به مسئولان وقت فرمود که باید همه پرسی برگزار شود تا مردم آرای خود را در صندوق‌های بیندازند که بیش از 98 درصد مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی رأی آری دادند که افتخار بزرگی برای انقلاب مقدس ما بود.

 

وی با اشاره به این که امروز در تقویم‌ها به عنوان روز طبیعت معرفی شده است، گفت: اسلام آنچه را که مبنای عقلانی دارد و به دور از خرافات است، می‌پذیرد، این که انسان به دامان طبیعت برود و در مقابل نعمت‌های الهی شکرگزار خداوند باشد و محیط زیست را حفظ کند، مورد تأیید اسلام است، اما اگر فضای طبیعت را به گناه آلوده کند، مورد پسند اسلام نیست.

 

رویکرد رهبری در نامگذاری سال‌ها نگاه به مسائل اقتصادی بوده است/اقتصاد مقاومتی راه برون رفت از تحریم اقتصادی است

 

امام جمعه قم با اشاره به این که امسال رهبر فرزانه سال را به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» معرفی کردند، عنوان کرد: ما باید به این مسأله توجه کنیم که فلسفه این نامگذاری چیست؛ مقام معظم رهبری (مدظله) از سالی که سال‌ها را نامگذاری کردند، عملا نگاه و رویکرد ایشان به مسائل اقتصادی بوده است.

 

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: دشمنان اسلام تبلیغات سنگینی علیه ما راه اندازی کردند، جنگ روانی و تحریم اقتصادی راه انداخته اند و راه برون رفت از تحریم اقتصادی این است که به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.

 

اقتصاد ما اقتصاد بیماری است و بیماری‌های مزمنی دارد

 

وی یادآور شد: ما کشوری هستیم که از نظر نفت و گاز جزء اولین کشورها هستیم، اما اقتصاد ما وابسته به نفت است، ما خام‌فروشی می‌کنیم و نمی توانیم اقتصاد خود را بر پایه فروش چنین نفتی پایه گذاری کنیم و بگوییم که اقتصاد ما بالنده است و این مشکل اصلی کشور ماست.

 

امام جمعه قم با بیان این که اقتصاد ما اقتصاد بیماری است و بیماری‌های مزمنی دارد، اظهار کرد: اقتصاد ما هنوز اقتصاد مردمی نشده است و اقتصاد دولتی است؛ این که رهبری می‌فرماید «اقتصاد مقاومتی»، یعنی مردم به صحنه بیایند و اقتصاد جامعه را به دست بگیرند و این بار سنگین بر دوش دولت نباشد.

 

اسراف در کشور نشان دهنده یک اقتصاد سالم نیست

 

آیت الله حسینی بوشهری افزود: اسرافی که در کشور ما وجود دارد، هم در بحث اسراف در انرژی، آب، مواد غذایی نشان دهنده یک اقتصاد سالم نیست، نشان دهنده یک اقتصاد کاملا بیمار است.

 

وی اضافه کرد: رکود اقتصادی و عدم بهره وری لازم و تورمی که وجود دارد، نشان دهنده اقتصاد ناسالم است، گرچه مسئولین تلاش می‌کنند که میزان تورم را کاهش دهند، اما تورم ما دو رقمی و بالای 10 است، در حالی که تورم ما یک رقمی و در حد بسیار پایین باشد.

 

ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد

 

امام جمعه قم با بیان این که ظرفیت‌های بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت نیروی انسانی ما زیاد است، ما جزء 5 کشوری هستیم که بیشترین فارغ التحصیل رشته‌های فنی و مهندسی را دارد که می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

 

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: ما بیش از 10 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی داریم که ظرفیت بالایی است، همچنین از نظر موقعیت جغرافیایی، کشور ما با 15 کشور همسایه است و می‌تواند حالت ترانزیت برای دیگر کشورها داشته باشد.

 

وی با بیان این که ما ظرفیت‌های علمی بالایی داریم، تأکید کرد: اگر ما از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و به سمت اقتصاد مقاومتی برویم، فضای کشور ما متحول و دگرگون می‌شود.

 

دولت و مسئولین بر «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» تکیه کنند

 

وی با بیان این که ما باید راه برون رفت از مشکلات اقتصادی را پیدا کنیم، عنوان کرد: ما با تکانه‌های اقتصادی نمی لرزیم و در مقابل تحریم‌های دشمن احساس خطر نمی کنیم که از یک طرف تحریم‌ها را بردارد و از کانال دیگر تحریم‌ها را شروع کند.

 

امام جمعه قم اظهار داشت: انتظار ما از دولت و مسئولین این است که روی این جمله و کلام رهبری تمرکز کنند و تنها به شعار بسنده نکنند، امسال سال اقدام و عمل است و باید بر کلمه «اقدام و عمل» تکیه کنند.

 

دشمن به دنبال برجام‌های دیگر در ایران است

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله) در سال جاری، گفت: همه گویندگان باید نسبت به دغدغه رهبر فرزانه دغدغه مند باشند؛ دشمن از مدت‌ها به دنبال القای این دیدگاه بود که ملت ایران یا باید در کنار آمریکا زندگی کند و یا باید مشکلات را تحمل کند، رهبر به راستی و درستی تحلیل جالبی ارائه دادند و فرمودند که در کنار آمریکا بودن به معنای عقب نشینی ملت ایران به نفع آمریکاست.

 

وی با اشاره به این که دست اندرکاران توافق هسته ای مورد تأیید رهبر انقلاب اسلامی هستند، افزود: مقام معظم رهبری (مدظله) و همچنین وزیر امور خارجه معتقدند که ما نتوانستیم تمام خطوط قرمز را در مذاکره حفظ کنیم، اگر ما مذاکره

امام جمعه قم بیان داشت: آمریکا می‌گوید که ما باید توافق‌های دیگری نیز داشته باشیم تا ایران را به رسمیت بشناسیم، یعنی به بیان دیگر باید برجام 2، برجام 3، برجام 4 و... داشته باشیم و ما باید به تعبیری دست از شعارهای انقلابی و فلسطین برداریم، سپاه قدس باید حذف شود، چرا موشک می‌سازیم و چرا ایران در منطقه نفوذ دارد.

 

دشمنان می‌خواهند با مذاکره نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کنند/ نماز جمعه پس از 8 سال در مصلی قدس قم برگزار می‌شود

 

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که دشمنان می‌خواهند با مذاکره نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کنند، عنوان کرد: دشمن درصدد این است که بگوید که قانون اساسی شما برای ما قابل قبول نیست و باید مذاکره کنیم، چرا به مسائل اسلامی مقید هستید و چرا ایران نظام لیبرالیستی در کشور پیاده نمی کند، اینها اهدافی است که دشمن مرحله به مرحله دنبال می‌کند، تا زمانی که ما به ظاهر نام جمهوری اسلامی را یدک بکشیم، ولی جمهوری اسلامی از محتوای لازم خالی باشد.

 

وی تصریح کرد: ما باید از هشدار و آگاهی و هوشیاری رهبر انقلاب اسلامی که آگاهی می‌بخشد و مسائل را پیگیری می‌کند، استفاده کنیم، برخی افراد گاهی سخنان رهبری را زیر سوال می‌برند که فردای دنیا فردای گفتمان است و فردا دنیا فردای موشک نیست، ولی  رهبری به عنوان یک دیده بان بیدار این مسائل را مطرح می‌کند و مردم ما از زن و مرد و پیر و جوان باید توجه کنند که امروز رهبر دلسوزترین برای آینده نظام اسلامی است و ما باید مسیر و راه رهبری را ادامه دهیم.

 

امام جمعه قم در پایان یادآور شد: نماز جمعه قم از هفته آینده در مصلی قدس قم برگزار می‌شود که از دست اندرکاران که در این امر تلاش کردند، تشکر می‌کنم و لازم می‌دانم که از تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) به خاطر میزبانی در این چند سال قدردانی شود.

کد خبر 533179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha