استقبال گسترده مسافران نوروزی از حرم مطهر امامزاده محمد(ع)

خبرگزاری شبستان: حرم مطهر امامزاده محمد (علیه السلام) در فصول مختلف سال بویژه تعطیلات نوروزی مورد استقبال گسترده زائران و گردشگران قرار دارد.

 خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ حرم مطهر امامزاده محمد(علیه السلام) یا همان شاهزاده محمد(علیه السلام) در استان لرستان شهرستان کوهدشت و شهر درب گنبد قرار داد.

 

شهر درب گنبد، در بین رشته کوههای زاگرس جزء شهرستان کوهدشت و با فاصله 63 کیلومتر از مرکز آن شهرستان واقع شده است.

 

شهر درب گنبد در مجاورت رودخانه سیمره قرار گرفته است. حداکثر ارتفاع شهر در کوهستانهای جنوبی که از انشعابات کوه ویان است دارای پوشش جنگلی به وسعت 1500 متر می باشد.

 

شهر درب گنبد در دامنه کوه قرار گرفته و پایین ترین نقطه ارتفاعی در حد شمال شهر که در مجاورت ورودی است 920 متر از سطح دریای آزاد ارتفاع دارد و سردترین ماه سال آذر با دمای 2/9 درجه سانتیگراد و گرمترین ماه سال مرداد با دمای 6/30 درجه می باشد.

 

 شهر درب گنبد از سه جهت مشرق ،جنوب و مغرب محصور به کوهستاهای جانبی است و تقریباً مصون از وزش بادهای نامناسب است.

 

 این شهر به لحاظ وجود بارگاه ملکوتی امامزاده محمد(ع) هر ساله پذیرای خیل عظیمی از زائران مشتاق این آستان متبرکه می‌باشد.

 

اماکن دیدنی درب گنبد عبارتند از: رودخانه سیمره، تنگ گرمه، تنگ سیاه پله، تپه باستانی، چشمه آسیا بله و پارک جنگلی بلوران و سیمره می باشد.

 

وجود حرم مطهر امامزاده محمد (علیه السلام) همچون نگینی درخشان است که هر ساله خیل انبوهی از زائران در سراسر کشور را به سمت استان لرستان، شهرستان کوهدشت و شهر درب گنبد می کشاند.

 

امامزاده محمد(علیه السلام) معروف به شاهزاده محمد(ع) به روایت تاریخ نواده چهارم حضرت امام موسی کاظم(ع)، امام هفتم شیعیان است و برابر شجره نامه به نقل از تحفه الزهار تألیف ضامن بن شدقم المدنی الحسنی استخراج و تهیه گردیده است.

 

سبک ساختمان بویژ طاق مقبره مطهر امام زاده محمد (علیه الاسلام) شبیه طاق مسجد جامع بروجرد است.

 

 به این کیفیت که اصل بنا چهار گوش ساخته شده، سپس در محلی که طاق شروع می شود هر ضلع به دو قسمت تقسیم می گردد. بعد ساقه ای هشت ضلعی به ارتفاع یک متر ساخته و در دیوار هر ضلع کاشیهای مشبک کار گذاشته شده است.

 

 

 بدنه بنا از دو قسمت بدنه قدیمی و الحاقات جدید تشکیل شده است که بنای قدیمی شامل ایوان ورودی، اتاق مقبره و پوسته درونی گنبد است و قسمت الحاقی نیز شامل یک شبستان که سه طرف بنا را در قسمت‌های شمالی، غربی و شرقی احاطه کرده است و دو گلدسته و پوسته بیرونی گنبد نیز از جمله بناهای الحاقی جدید هستند.

 

مصالح به کار رفته در این بنا در قسمت‌های مختلف متفاوت است و در قسمت قدیمی بنا از گچ، آجر و پوشش کاه‌گل استفاده شده است و قسمت الحاقی بنا از مصالح امروزی مانند آجر، ماسه، سیمان، آهن، کاشی‌های هفت رنگ، کاشی معرق و آیینه‌کاری ساخته شده است، از بنای قدیمی مقبره فقط قسمت اتاق مقبره باقی مانده که در فضای داخلی الحاقات جدید قرار گرفته است.

 

تاریخ بنای گلدسته‌های این حرم در 1322 هجری قمری است.

 

 

محمود عبدالهی، رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان کوهدشت، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت:سالانه بیش ازیک میلیون زائر به زیارت حرم مطهر امامزاده محمد(علیه السلام) می آیند.

 

وی با اشاره به ساخت هتل امامزاده محمد(ع) کوهدشت، افزود: ساخت هتل در امامزاده باعث رونق گردشگری در منطقه شده است.

 

عبدالهی، ابراز کرد: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا کنون یک هزار و800 خانوار در اماکن اقامتی امامزادگان کوهدشت  شامل هتل، زائر سرا  و مراکز اقامتی اسکان داده شده اند.

 

وی ادامه داد:از این تعداد، 1200 خانوار در هتل و زائر سرای امامزاده محمد(ع) درب گنبد کوهدشت و 600 خانوار در زائر سراهای امامزاده ابوالوفاء ساکن شده اند.

 

رئیس اوقاف کوهدشت از استقبال بی نظیر زائران و گردشگران از امامزادگان این شهر خبر داد و گفت: ایجاد زیرساخت ها در شهرستان در جذب گدشگران موثر است که نمونه آن احداث هتل امامزاده محمد(ع) است که باعث رونق گردشگری در منطقه شده و رضایت مندی به دنبال داشته است.

 

لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور دارای پنج هزار اثر تاریخی و دو هزار و 450 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است.


معرفی جاذبه های گردشگری استان و توسعه زیرساخت ها باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

کد خبر 532893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha