شورای راهبری امر خیر شکل بگیرد/ طرح ساماندهی جامع موسسات خیریه کشور در راه بهارستان

خبرگزاری شبستان: قائم مقام بنیاد خیریه آلاء با بیان اینکه باید شورای راهبری امر خیر شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: آیین نامه ای برای ساماندهی جامع موسسات خیریه کشور به کمیسیون فرهنگی دولت ارائه کرده ایم تا برای تصویب به مجلس ارسال شود.

حجت الاسلام علی ملانوری، قائم مقام بنیاد خیریه آلاء در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: به دلیل اینکه موسسات خیریه در ایران از مراکز متعددی مجوز می گیرند متاسفانه جمع بندی دقیقی از آمار موسسات خیریه در ایران وجود ندارد ضمن اینکه بسیاری از افرادی که مبادرت به امر خیر می کنند موسسه ای ثبت نکرده اند بلکه افراد خیری هستند که به شکل سنتی یا مدرن به انجام کار خیر می پردازند.

 

وی افزود: حدود 15 هزار موسسه خیریه در ایران وجود دارد که سالانه با بیش از 30 هزار میلیارد تومان ترنوبل مالی مشارکت در امر خیر در حوزه های مختلف نظیر ساخت مسکن، بیمارستان، مدرسه، خیران سلامت و خیران فرهنگی دارند.

 

حجت الاسلام ملانوری تصریح کرد: با توجه به باور عمیق کار خیر و مشارکت در کار خیر در مردم ایران به دلیل سابقه فرهنگی و تعالیم دین مبین اسلام و با توجه به تنوع موسسات فرهنگی، به یک نوع راهبری، هماهنگی و ساماندهی در مدیریت موسسات خیریه نیاز داریم به نحوی که به سمت اولویت های بر زمین مانده امر خیر حرکت کنیم.

 

وی با بیان اینکه راهبری و مدیریت موسسات خیریه یک کار دولتی نیست و از طرف دیگر هم موسسات خیریه به تنهایی قادر به انجام آن نخواهند بود، خاطرنشان کرد: بنیاد خیریه آلاء با تولید دانش تخصصی امر خیر و با همفکری بین موسسات خیریه قدری در اصلاح روش های مدیریتی امر خیر در ایران به نحوی که بهره وری منابع را بالا ببرد، تلاش می کند.

ضرورت انتقال فرهنگ نیکوکاری و خیرخواهی به نسل های آینده

قائم مقام بنیاد خیریه آلاء با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی اذعان داشت: انتقال فرهنگ نیکوکاری و خیرخواهی به نسل های جوان و نسل های آتی از وظایفی است که دستگاه های فرهنگی، اطلاع رسانی، وزارت آموزش و پرورش و خانواده ها به عنوان یک رسالت عمومی باید تعقیب کنند.

 

حجت الاسلام ملانوری با بیان اینکه اهداف کلان موسسه خیریه به تعداد قابل توجهی برنامه های عملیاتی تبدیل شد، تاکید کرد: برنامه های عملیاتی موضوعی، که هر کدامشان به اتفاق یک مجموعه برنامه دیگر می توانند هدفی را تحقق دهند.

 

وی با اشاره به اقدامات موسسه خیریه آلاء، اذعان داشت: این موسسه وارد فرایند تالیف و ترجمه کتاب شد. حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه امر خیر را آغاز کرده است. در فضای مجازی نیز ویکی خیر را تاسیس کرده ایم که مطالب مرتبط با امر خیر را در آن بارگذاری می کند.

 

ایجاد مرکز رشد امر خیر

قائم مقام بنیاد خیریه آلاء با اشاره به راه اندازی مرکز رشد امر خیر در سال 95 تصریح کرد: مقدمات ایجاد مرکز رشد امر خیر به عنوان یکی از ضرورت های جدی موسسات خیریه را فراهم کرده ایم.

 

حجت الاسلام ملانوری ادامه داد: کار اصلی مرکز رشد امر خیر این است که ایده های نو در زمینه خیر را پشتیبانی کند تا به فعلیت برسند و عملیاتی شوند.

 

شورای راهبری امر خیر شکل بگیرد

وی با بیان اینکه باید شورای راهبری امر خیر شکل بگیرد، تاکید کرد: نشست های علمی پژوهشی به صورت ماهانه برگزار می شود. بارقه هایی از راهبرد کلی در بنیاد آلاء آغاز شده است.

 

قائم مقام بنیاد خیریه آلاء تصریح کرد: با تشکیل شورای راهبری متشکل از دستگاه های اجرایی و موسسات خیریه می توانیم تیم هماهنگی از مجموعه دستگاه ها بسیج کنیم برای اینکه اهداف برنامه های خیر را به پیش ببریم.

 

حجت الاسلام ملانوری درباره نحوه تعامل با سایر موسسات خیریه توضیح داد: برای برقراری تعامل با حدود 5هزار از موسسات خیریه دارای مجوز فعالیت از بهزیستی، با سازمان بهزیستی، معاونت فرهنگی بهزیستی و قائم مقام بهزیستی در زمینه مشارکت های مردمی بنای کارهای مشترک را گذاشته ایم.

 

وی ادامه داد: در بنیادهای فرهنگی دانشگاهی که تابع بنیاد دانشگاه تهران هستند، با بنیاد دانشگاه تهران تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم و با انجمن خیران مسکن ساز و انجمن خیران سلامت نیز تعاملات را آغاز کرده ایم.

 

طرح ساماندهی جامع موسسات خیریه کشور در راه بهارستان

قائم مقام بنیاد خیریه آلاء تاکید کرد: منتظر هستیم تا آیین نامه ای را که وزارت کشور برای ساماندهی جامع موسسات خیریه کشور پیش بینی کرده است و در کمیسیون فرهنگی دولت نیز بحث شده است، برای تصویب به مجلس ارائه می شود که می تواند مسیر حرکت ما را در انسجام دادن موسسات خیریه تسریع کند.

 

وی یادآور شد: تولید دانش در امر خیر، اصلاح روش های مدیریتی امر خیر و فرهنگ سازی و گفتمان سازی در امر خیر سه ضلع راهبری امر خیر را تشکیل می دهد.

 

راه اندازی انجمن ملی ادبی در امر خیر

حجت الاسلام ملانوری با اشاره به راه اندازی مرکز آفرینش های ادبی ادامه داد: تولید فرهنگ و استمرار آن در آثار فرهنگی و از طریق هنر اتفاق می افتد بنابراین با راه اندازی مرکز آفرینش های ادبی می توانیم با سایر مراکز ارتباط بگیریم.

 

قائم مقام بنیاد خیریه آلاء با بیان اینکه پیگیر راه اندازی انجمن ملی ادبی در امر خیر هستیم، خاطرنشان کرد: بانک اطلاعات از خیران حقیقی و گمنام نیز از ابتدای سال جاری ایجاد می شود.

کد خبر 532641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha