به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه "رأی الیوم"؛ به دنبال جنگ عربستان سعودی علیه مردم بی پناه یمن، فشارهای بین المللی روز به روز علیه این رژیم تشدید می شود و بمباران اخیر جنگنده های سعودی در بازار مردمی "خمیس" که بیش از 120 شهید، از جمله 24 کودک برجای گذاشت، عربستان سعودی، سران آن و اعضای ائتلاف عربی را در تنگنا قرار داده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر برای اولین بار و به تندی اعلام کرد ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی، بارها، تعداد زیادی از غیر نظامیان را کشته است.
کمیسر "زید رعد الحسین" صراحتا اعلام کرد جنگنده های سعودی بازارها، بیمارستان ها، مطب ها، مدرسه ها، کارخانه ها، تالارهای پذیرایی و صدها منزل مسکونی را در روستاها و شهرها، از جمله "صنعاء" بمباران کرده اند و علی رغم هشدارهای بین المللی، همچنان به تشدید حملات خود ادامه می دهند.
این اولین باری بود که یک نماینده بین المللی با تمام قدرت از جنایت های ائتلاف سعودی در یمن سخن به میان آورد و عربستان را به شدت محکوم کرد. حتی "روبرت کاوویل" -سخنگوی کمیسر- در پاسخ به "احمد العسیری" –سخنگوی ائتلاف سعودی- که گفته بود بمباران اخیر، گروهی مسلح را هدف قرار داده است تأکید کرد کادر حقوق بشری که از بازار "الخمیس" دیدن کرده است هیچ نشانی از درگیری های مسلحانه و یا وجود هدف مهم نظامی در این منطقه و هنگام بمباران نیافته است.
سخن سازمانی بین المللی در سطح کمیته حقوق بشر سازمان ملل درخصوص جنایات ائتلاف سعودی و متهم کردن آن به کشتار بیش از ده هزار یمنی، تا سطح جنایات جنگی نیز گسترش می یابد؛ موضوعی که مجازات های قانونی بسیاری، از جمله پرداخت غرامت سنگین و تحریم های بین المللی را علیه آن مترتب می سازد.
ما اعتقاد نداریم اظهارات "عسیری" در مورد موفقیت ائتلاف سعودی در برقراری ثبات یمن و جلوگیری از تبدیل شدن آن به لیبی دیگر تحقق یابد؛ چرا که:
اولا با توجه به شرایط خونین و آشفته ای که شاهد هستیم، یمن در حال حاضر اگر شرایطی بدتر از لیبی نداشته باشد، قطعا به لیبی دیگر تبدیل شده است.
ثانیا بیشتر شهرها و مناطقی که نیروهای ائتلاف سعودی از نیروهای انصارالله به تصرف خود درآورده اند، اکنون به سیطره گروه های تروریستی القاعده و داعش درآمده اند.
حتی مذاکراتی که عربستان سعودی اکنون با انصارالله آغاز کرده، شاید مشکل مرزها را مرتفع کند، ولی ممکن است مشکلات بزرگتری را بیافریند و نشان می دهد عربستان سعودی، تنها به فکر امنیت مرزهای خود است.
آنچه امروز یمن بدان نیاز دارد، آشتی ملی متمرکز بر همزیستی و اجماع میان تمام گروه های سیاسی، اجتماعی و قبیله ای، مبتنی بر یک راه حل سیاسی است، نه یک راه حل نظامی؛ راه حلی که علیه عاملان به ویژه عربستان سعودی، نتیجه عکس داده است.
توافقات کنونی میان انصارالله و عربستان، اقدامی مهم و مثبت می باشد که دستاوردهایی را هم داشته است.
طرح "اسماعیل ولد الشیخ" که بر سه مرحله آتش بس و خنثی سازی مین ها، توقف شلیک موشک های بالستیک و اجرای قطعنامه 2216 شورای امنیت تأکید دارد، ممکن است چنانچه نیت ها صادقانه باشد، آتش بس پایدار بماند و مواضع عربستان و متحدان نرم تر شود، دستاورد مناسبی برای بحران داشته باشد.
برای آنکه این طرح موفقیت آمیز باشد، باید جنگنده های سعودی از اعمال جنایت های جدید دست بردارند، سران این رژیم از ادامه سیاست "تفرقه بینداز و حکومت کن" بازایستند و پس از تعهد نسبت به پرداخت غرامت به مردم ستمدیده و آواره یمن، با جدیت تمام برای حل سیاسی بحران، تلاش کنند.
نظر شما