به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی کلباسی، مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه امروز (24 اسفند) در نشست خبری با خبرنگاران، عنوان کرد: مراکز تخصصی حوزه های علمیه، مراکزی هستند که برای رشد شاخص های مختلف دانشگاه در حوزه های علمیه ایجاد شده اند و بیش از دو دهه از تأسیس مراکز تخصصی حوزه های علمیه می گذرد.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه اظهار داشت: مراکز تخصصی حوزه های علمیه وظایف مختلفی در پاسخگویی به نیاز فکری و مسائل مربوط به رشته های علوم انسانی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی تصریح کرد: حوزه علمیه در ارتباط با مسائل مختلف از جمله رشته های علوم انسانی، وظیفه سنگینی به عهده دارد و این رشته ها در حوزه های علمیه ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: بیش از 40 رشته در سطوح مختلف مراکز تخصصی حوزه های علمیه وجود دارد که در سطح 2، 3 و سطح 4 در قم و 12 استان مشغول به فعالیت هستند و هر سال با طی مراحلی و برگزاری آزمون هایی به صورت متمرکز در حوزه های علمیه برگزار می شود.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه افزود: طلاب پس از آزمون و مصاحبه علمی پذیرفته شده و پس از گذراندن واحدها و برنامه ها فارغ التحصیل و در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی و پژوهشی مشغول به فعالیت می شوند.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی بیان داشت: 90 رشتهمرکز در مراکز تخصصی حوزه های علمیه وجود دارد، کلیت رشته ها در سطح دو حوزه، 7 رشته کلام، تفسیر و علوم قرآن، تاریخ، علوم حدیث، فلسفه، حقوق و قضا و تبلیغ است.
وی ادامه داد: در سطح 3 حوزه های علمیه 30 رشته وجود دارد که اخلاق، تاریخ اسلام، تربیت مدرس با سه گرایش، تفسیر و علوم قرآن، حقوق و قضا (خصوصی و جرم شناسی)، علوم حدیث با دو گرایش، شیعه شناسی، فلسفه اسلامی، کلام با 10 گرایش، تبلیغ با گرایش های حج، سخنوری، نویسندگی و مشاوره اسلامی از جمله رشته هاست.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه اضافه کرد: در سطح 4، 6 رشته کلام، تفسیر، شیعه شناسی، مطالعات اسلامی، حقوق و قضا و تبلیغ برگزار می شود.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی با بیان این که هم اکنون حدود 40 مرکز تخصصی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: در قم 21 مرکز تخصصی وجود دارد، همچنین مراکزی نیز در شرف تصویب هستند.
وی افزود: هم اکنون حدود 650 نفر در سطح 2 مشغول به تحصیل هستند، هزار و 918 نفر در سطح 3 و 149 نفر در سطح 4 مشغول به تحصیل در قم هستند، همچنین در شهرستان ها 352 نفر در سطح 2 و 498 نفر در سطح 3 مشغول به تحصیل هستند.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه اضافه کرد: در سطح 2 حدود 2 هزار نفر در سطح 3 بیش از 3 هزار نفر و در سطح 4 نزدیک هزار نفر فارغ التحصیل شدند.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی عنوان کرد: یازدهمین دوره آزمون پذیرش متمرکز رشته های تخصصی حوزه های علمیه ویژه برادران در صبح روز جمعه (10 اردیبهشت) در مراکز مختلف برگزار می شود.
وی افزود: علاقمندان به شرکت در یازدهمین دوره آزمون پذیرش متمرکز رشته های تخصصی حوزه های علمیه می توانند از طریق پایگاه اینترنتی www.mt.ismc.ir اقدام به ثبت نام کنند.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه با بیان این که هر دوره بین هزار تا هزار و 500 نفر پذیرش می شوند، گفت: مهلت ثبت نام تا آخر اسفند ماه است و بعد از ایام تعطیلات برای تکمیل پرونده و ظرفیت ها ممکن است تمدید شود.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی با بیان این که عمده پذیرش در سطح 3 است، گفت: امید است که اهداف متعالی و مهم این اقدام مهم و بزرگ شورای عالی حوزه های علمیه و مدیریت حوزه هایع علمیه را تحقق ببخشیم.
نظر شما