حجتالاسلام سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در مورد تحقق شعار سال 94 با عنوان سال همدلی و همزبانی میان دولت و ملت گفت: این نامگذاری نیز مانند سالهای دیگر بود و هر معیاری که برای سالهای گذشته در نظر دارید برای امسال نیز همان رخ داد اما سال 94 سال ویژهای بود از این جهت که انتخابات دو مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: از سوی دیگر ما شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و عملی شدن برجام بودیم که به طور طبیعی بسیاری از موضوعات را تحت الشعاع قرار میداد.
حجتالاسلام اکرمی در مورد تحقق شعار سال 94 و همراهی دولت و ملت افزود: من متوسط ارزیابی میکنم نه خیلی مثبت نه خیلی منفی، این امر به طور کلی به این موضوع بازمی گردد که ما چقدر به مسایل فرهنگی به معنای عام از خانواده دانشگاه و بازار و مسجد و تمامی اجتماع بها میدهیم حالا که گرفتار مسایل اقتصادی شدهایم به مسایل فرهنگی کمتر بها میدهیم و مسایل فرهنگی کمتر رنگ میبینیم.
وی افزود: ما به شکل سنتی به مسایل فرهنگی عمل می کنیم و اگر بخواهیم مسایل فرهنگی از جمله همدلی و همزبانی دولت و ملت و سایر ارکان جامعه شکل بگیرد این امر باید از درون خانواده آغاز شود و شاهد نظم و انضباط و احترام متقابل به همراه اعتماد شکل بگیرد تا نتیجه آن همدلی و همزبانی باشد.
رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به انتخابات سال 94 گفت: بیشتر این شعار در ابتدای سال عمل میکنیم و ان را به صورت تابلو در این طرف و آن طرف نصب میکنیم و به مقام عمل که میرسیم به دلیل زیربناها و سایر مسایل و مشکلاتی که داریم آنگونه که باید آن را پررنگ نمیکنیم و در عین حال به نامگذاری سال مانند خطی نگاه میکنیم که باید به آن عمل کنیم.
وی گفت: انتخاباتی که اشاره شد با تمام شکوه و شوری که داشت در عین حال ما شاهد حضور 62 یا 63 درصدی مردم بودهایم که در تهران کمتر از این شاهد مشارکت بودهایم و اگر در جایگاه مطلوبتر قرار میداشت باید ما شاهد حضور رقم 80 درصدی و یا اکثریت مطلق کشور بودیم که این رقم متوسط خوب است، اما خوب خوب نیست چگونه است تهرانی که شش و نیم میلیون واجد شرایط رای دادن هستند کمتر از نصف شرکت کرده اند اما در کل مقایسه این امر با گذشته و یا با سایر کشورهای دنیا امری نسبی است. و قابل تغییر است.
اکرمی اظهار کرد: ما به مبحث فرهنگ به صورت سایه ای و سنتی نباید نگاه کنیم بلکه فرهنگ را باید زیربنا و ساختار بدانیم و از درون خانواده شروع کنیم خانواده ای که در تهران متاسفانه شاهد متلاشی شدن ان هستیم در جایی که زن حق مرد را و مرد حق زن را رعایت کنند و والدین حق خود را در قبال فرزندان خود رعایت کنند و مبحث فرهنگ به صورت زیربنایی و ساختاری عمل شود نه فقط به شکل سنتی و تبلیغاتی.
نظر شما