به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست افتتاح دوره تبلغ صبح امروز در مرکز آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد همراه با امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم برگزار شد.
حجتالاسلام نبوی، معاون تبلیغ حوزه علمیه قم در مراسم افتتاحیه دوره تبلیغ گفت: ما در زمانی زندگی میکنیم که دانشهای بشری رشد بسیار زیادی یافته است و جامعه از نظر علمی نسبت به گذشته در حال رشد است.
وی بیان کرد: امروز در زمانی زندگی میکنیم که حتی در دورافتادهترین نقاط هم دانشجویان رشتههای برتر حضور دارند و این امر در تهران قویتر است. پس طراز علمی نسبت به گذشته بالاتر رفته و اگر روحانیت به همان نسبت رشد علمی نداشته باشد در این جامعه نمیتوانند تاثیر داشته باشند.
وی ادامه داد: روحانیون اگر با منبع وحی که قرآن است ارتباط بگیرند، منبرهایشان تکراری نمیشود و به راحتی میتوانند بیماران خود را درمان کنند. بعضی برای تنوع در سخنرانیها به سمت بدعت میروند ما نمیخواهیم به کمالات دین اضافه کنیم. دین را همان طور که هست باید ارائه بدهیم. چون ما امانتدار هستیم و حق کتمان آیات الهی را نداریم و باید دین را به صورت محفوظ شده به مردم ارائه بدهیم.
وی ادامه داد: مبلغ باید حداقل یک دوره تفسیر قرآن را بگذارند در غیر این صورت نمی تواند مبلغ باشد و برای مردم آموزش دهد.
وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود به این امر اشاره فرمودهاند که سیستم آموزشی ما طوری است که فرد میتواند از اول تا آخر اجتهاد را طی کند، بدون اینکه حتی یک بار لای قرآن را باز کند. خوب اینگونه تدریس نیاز به تغییر دارد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه قم گفت: «پیامبر (ص) برای هدایت انسانها حرص زیادی میزدند». خداوند در قرآن خطاب به ایشان فرمود که ما نمیخواهیم به رنج بیفتی، وظیفه تو انذار است و هدایت دست تو نیست. بلکه در این عرصه شما وسیلهاید. چیزی که در تبلیغ عامل موفقیت میشود ابتدا مساله تقوای الهی و اخلاص است. گاهی دیدهایم مبلغی که خیلی قدرت سخنوری ندارد. ولی چون ایمان و اخلاص قوی دارد و اگر مسالهای را نمیداند به سادگی میگوید نمیدانم همین امر سبب شده است که تاثیر بسیار زیادی برای امر تبلیغ داشته باشد.
وی گفت: مساله دوم در عرصه تبلیغ این است که روحانی در هر بعدی نباید دنیوی باشد. پست، ریاست و مقام و ثروت نباید برای فرد مبلغ در درجه اول اهمیت باشد. مردم اگر بفهمند روحانی اهل پول است نسبت به او بی اعتنا میشوند. در روایتی داریم که پول مرض دین است و عالم باید این مرض را درمان کند. اگر خود روحانی دچار این مریضی باشد چگونه میتواند دیگران را هدایت کند. بحث بعدی که در عرصه تبلیغ بسیار مهم و کارآمد است این است که روحانی باید با مردم در ارتباط باشد. گاهی یک روحانی یک مسیر را یک ساعت میرود و در این مسیر با افراد مختلفی صحبت میکند و به مشکلات آنها رسیدگی میکند این خود میتواند نشان بدهد که او پرکار و پرتلاش است.
حجتالاسلام نوری، معاون آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد هم در این مراسم گفت: ما چهار طرح آموزشی را در مرکز مدنظر داریم که یکی از آنها رشته تبلیغ بود و از آغاز کار به این امر پرداختهایم. در سطح دو تبلیغ 86 نفر متقاضی بودند که 58 نفر در آزمون کتبی شرکت کردند و در کل 86 نفر در سطح دو و 32 نفر در سطح سه در رشته تبلیغ کار خود را آغاز خواهند کرد.
در پایان این مراسم تفاهمنامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد و معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم به امضا رسید.
نظر شما