خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توتال، شرکت نفت و گاز فرانسوی است که در سال ۱۹۲۴ توسط ارنست مرسییر تاسیس شد. این شرکت، یکی از شش کمپانی بزرگ نفتی جهان است که تحت عنوان سوپرمیجر طبقهبندی میشوند. شرکت توتال درحالحاضر چهارمین شرکت نفتی و هشتمین شرکت بزرگ جهان است که در ۳۰ کشور، دارای شعبه بوده و بیش از ۹۵٫۰۰۰ کارمند از مجموع ۱۳۰ کشور در آن اشتغال دارند. کمپانی توتال در تمامی حوزههای صنایع نفت و گاز، فعالیت می کند. این شرکت فرانسوی در زمینه اکتشاف و تولید نفت خام و گاز طبیعی و نیز تولید برق، احداث خطوط لوله، پالایش و بازاریابی نفت خام و گاز طبیعی فعالیت میکند.
بنابراین گزارش، توتال همچنین طیف گستردهای از مواد شیمیایی را در کارخانجات خود در مقیاس عمده تولید و به سراسر جهان، عرضه می کند. دفتر مرکزی شرکت توتال، در غرب پاریس و در برج تور توتال قرار دارد. سهام این شرکت، در بازار بورس نیویورک و همچنین بورس یورونکست، مبادله میشود. این شرکت اخیرا با شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تفاهمنامه ای را به منظور ساخت یک مجتمع پتروشیمی در ایران امضا کرده است.
این گزارش می افزاید: وزارت نفت درباره این قرارداد نوشته است: "شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و توتال برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی که با مشارکت بخش خصوصی ایران و این شرکت فرانسوی اجرا می شود، تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این تفاهمنامه در دیدار هیات بلندپایه توتال در تهران امضا شد که براساس آن، این شرکت فرانسوی مطالعات و ارزیابی مقدماتی ساخت مجتمع پتروشیمی مورد توافق را طبق قوانین و مقررات ایران برعهده خواهد گرفت. این مجتمع پتروشیمی شامل یک واحد کراکر بخار (Steam-Cracker) در منطقه ساحلی با مقیاس جهانی و برپایه ترکیبی از خوراک اتان، نفتا، ال.پی.جی و دیگر خوراک های مایع موجود خواهد بود."
بنابراین گزارش، روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز درباره این تفاهمنامه نوشته است: "این مجتمع افزون بر واحد کراکر، واحدهای پایین دستی مربوطه را برای عرضه محصولات خود در بازارهای داخلی و بین المللی شامل خواهد شد. در مراسم امضای تفاهمنامه، دو طرف تمایل و علاقمندی خود را برای همکاری با یکدیگر باهدف ایجاد هم افزایی بیشتر که منافع دوجانبه را در برخواهد داشت، اعلام کردند."
یادآور می شود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بهرهبرداری از واحد تولید کود شیمیایی شیراز در سال ۱۳۴۲ آغاز به کار کرد. این شرکت با گسترش صنعت در قالب سه طرح عمرانی در فاصله سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۵ مرحله توسعه نخستین خود را، پشت سر گذاشت. فعالیت این شرکت، در زمینه تولید کود شیمیایی و مواد اساسی پتروشیمیایی و شیمیایی باعث خودکفایی ایران از مواد نامبرده شد. راهاندازی مجتمعهای پتروشیمی گوناگون مانند: فارابی، خارک، پاسارگاد، کربن اهواز، رازی (شاپور سابق) و طرحهای توسعه پتروشیمی شیراز، از اقدامات این شرکت در مرحله گسترش آغازین خود بودهاست.
فعالیتهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سالهای جنگ ایران و عراق تا اواسط سال ۱۳۶۷ به حداقل خود رسید. بااین وجود، این شرکت طرح توسعه پتروشیمی شیراز را در این مرحله زمانی تکمیل کرد. همچنین روند فعالیت این شرکت در احداث پالایشگاه نفت شازند متوقف گردید. پس از جنگ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مرحله تجدید حیات و نوسازی را شروع کرد. بازسازی مجتمعهای خسارت دیده در جنگ، در طول برنامه اول توسعه، در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳، بهره برداری از طرحهای بنیادی مانند پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی شازند و تکمیل مجتمع بندرامام گسترش صادرات و خصوصی سازی و سود دهی در برنامه پنج ساله دوم در سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸ و افزایش تولید سالانه تولیدات از ۴/۲ به ۱۱ میلیون تن در سال، با بهره برداری از برنامههای باقیمانده از برنامه پنج ساله اول، از اقدامات و پیشرفتهای این شرکت، در مرحله بازسازی و تجدید حیات شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، به شمار میرود.
نظر شما