استان اصفهان که از دیرباز به عنوان یکی از استانهای مطرح کشور در حوزههای دینی و مذهبی به شمار میرفته، در حال حاضر بیشترین تعداد کانونهای مساجد را به خود اختصاص داده است.
شهر گنبدهای فیروزهای اما با ظرفیتهای غنی خود، در حوزه مساجد به فعالیتهای دینی و مذهبی مشغول است و کانونهای مساجد توانسته، بسیاری از دغدغههای جوانان را در حوزههای مختلف مرتفع کند.
250 هزار جوان اصفهانی در مساجد فعالیت میکنند
رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به فعالیت کانونهای مساجد در سطح این استان میگوید: در حال حاضر یک هزار و 710 کانون فرهنگی هنری، یک هزار و 20 کتابخانه در مساجد استان اصفهان 49 کانون تخصصی در 22 رشته، 40 کانون مصلی، 12 کانون دانشگاهی در مساجد دانشگاه ها، 2 کانون در مساجد پادگان ها و پنج کانون در نمازخانه زندانهای این استان تاسیس شده است.
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان مامن 250 هزار نفر جوان و نوجوان به صورت مستقیم و یک میلیون نفر به صورت غیر مستقیم است که خانوادههای اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد به صورت غیر مستقیم از برنامههای این مراکز بهره میبرند.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد جذابیت برای جذب جوانان به مساجد بیان کرد: تنوع فعالیت در کانونهای مسجد و فعالسازی گروههای فرهنگی و هنری متناسب در مسجد موجب جذابیت این مراکز شده و نقش موثری در جذب به مسجد و نماز داشته است. در حال حاضر 30 درصد از کارکرد مساجد احیا شده و کانونهای فرهنگی هنری با تدوین برنامههای فرهنگی هنری بر اساس نیازهای جامعه انجام میدهند و در صدد افزایش کارکردهای مساجد هستند که هیئت هماهنگی و نظارت بر کانونهای مسجد در استان اصفهان و کارگروه مسجد طرار اسلامی پشتوانه ای برای این مراکز است.
انسجام بین دستگاههای فرهنگی دنبال میشود
مدیرکل فرهنگ و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز با اشاره به اهمیت توجه به موضوع انسجام بین دستگاههای فرهنگی به منظور افزایش بازدهی فعالیتها میگوید: عدم برنامهریزی فعال و همافزایی بین دستگاههای فرهنگی و اجتماعی آسیب بخش فرهنگی کشور بوده که این آسیب مانع افزایش بازدهی و تحقق اهداف به صورت کامل شده است.
حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، با تاکید بر اهمیت هم افزایی بین دستگاه های فرهنگی حول محور مساجد، تصریح میکند: توجه به نیاز مسجد، فعال سازی مراکز فرهنگی در مسجد به دور از موازی کاری و توسعه فعالیت های فرهنگی هنری بر اساس نیاز جامعه از ضرورت های کار فرهگیاست که متولیان و فعالان فرهنگی باید دنبال کنند.
ارتباط مردم با مساجد باید دوباره افزایش پیدا کند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان میافزاید: ارتباط مردم با مسجد به دلیل کاهش کارکردهای آن کاهش یافته که اگر کاردکردهای مساجد به دست مراکز فرهنگی هنری به ویژه کانونهای فرهنگی هنری مساجد افزایش یابد و کانونهای مساجد پیوند مردم با مسجد را فراهم سازد. فعالیت در درون مسجد وجه تمایز کانونهای مساجد با سایر تشکلها بوده و این کانونها به دلیل پسوند مسجدی باید در مساجد فعالیت کنند ولی سایر مراکز مانند بسیج در بیرون از مسجد نیز میتوانند فعالیت داشته باشند.
وی، بر گسترش کانونهای مساجد در عرصه بینالمللی تاکید کرد و افزود: تاسیس کانون در مساجد مدل خوبی است که در کشورهای اسلامی نیز میتواند گسترش پیدا کند و باید بستر برای بازدید فعالان فرهنگی از فعالیت های مساجد خارج کشور فراهم شود. در مساجد خارج کشور مباحث آموزشی غیر رسمی از سنین سه سال به بالا انجام می شود و با فعالیت های هنری مسائل اجتماعی را به انها می آموزند و این مدل خوبی برای کار در مراکز فرهنگی در کشور است.
کانونهای مساجد کودکان و نوجوانان را در مقابل جنگ نرم واکسینه میکنند
محمدحسن قائدیها، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اهمیت توجه به نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد و گرامیداشت سالروز تشکیل این مراکز فرهنگی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: طرحی به نام «3 میم» در آموزش و پرورش اجرا میشود که در این طرح، مدرسه، مسجد و منزل مد نظر قرار گرفته است، در واقع اگر این سه مکان با یکدیگر تعامل مثبت داشته باشند، بدون شک در پیشبرد مسائل تربیتی و اخلاقی دانشآموزان و اجتماعی کردن آنها میتواند بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد میتوانند در این زمینه نقش بسزایی ایفا کنند، افزود: همه باید توجه کنند که برنامههای اجرا شده در کانونهای مساجد باید مطابق با ذوق و سلیقه جوانان و کودکان باشد تا تأثیرگذاری بیشتری برای این قشر داشته باشد. بدون شک مسائل دینی، اعتقادی، اخلاقی و اجتماعی که به دانشآموزان آموزش داده میشود، باید از زبان کودکان به آنها ارائه شده و آموزش داده شود، اگر آموزشها با زبان کودکی صورت گیرد، در تربیت اجتماعی دانشآموزان، تربیت اخلاقی و دینی آنها به میزان قابل توجهی موثر و مفید است.
کانونهای مساجد، زمینه صدور انقلاب اسلامی به آن سوی مرزها را فراهم کنند
حجتالاسلام محمدرضا صالحیان، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد اصفهان با اشاره به اهمیت توجه به موضوع فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد امروزه نقش بسیار مهمی بر دوش دارند و در فعالیتهای خود باید روی محورهای مختلفی سرمایهگذاری کنند.
وی با بیان اینکه کانونها و مساجد باید در سبک زندگی مردم برنامهریزی بسیاری صورت دهند، تصریح کرد: با توجه به وجود این همه مسجد، عبادت و مراسم دینی و مذهبی، نباید آمار طلاق بالایی داشته باشیم و رانندگی نامناسب، نظم اجتماعی بد و وجدان کاری ضعیف نباید در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، بنابراین کانونهای مساجد باید در این حوزه فعالیت کنند.
استفاده از ظرفیتهای کانونهای مساجد برای آینده جهان اسلام
امروز، موضوع استفاده از ظرفیت هزاران جوان اصفهانی در مساجد و ساماندهی حرکتهای فرهنگی شکل گرفته از سوی این جوانان، یکی از مهمترین مسائلی است که باید از سوی مسئولان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام صالحیان با اشاره به پیام حضور این همه جوان در مساجد و ضرورت استفاده از ظرفیت این کانونها اضافه کرد: امروزه وظیفه سنگینی بر روی دوش همه ما گذاشته شده و باید از طریق مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد همچون نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا، از شیوههای صدور انقلاب بهره گیریم. در این راستا، کانونهای مساجد باید در زمینه صدور انقلاب به آن طرف مرزها اقدام کنند زیرا بیداری ملتها صهیونیسم و استکبار را به زیر میکشاند.
نظر شما