توسعه صنعت حفاری ایران/مذاکره با شرکت های آسیایی و اروپایی

خبرگزاری شبستان:صنعت حفاری در ایران به درجه ای رسیده است که به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، کشورمان در پروژه های حفاری میدان های نفتی کشورهای همسایه به صورت مشترک حضور می یابد و اکنون مذاکره با سرمایه گذاران آسیایی و اروپایی در حال انجام است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: موجوديت صنعت نفت با حفر اولين حلقه چاه نفت آغاز شد. در سالهای گذشته صنعت حفاري بعنوان يك صنعت بالا دستي و استراتژيك جايگاه خود را در پروسه توليد نفت حفظ كرده و بعنوان بازوي توانمند صنعت نفت كشور قابليتها و شايستگي‌هاي خود را به نمايش گذاشت و در سايه تلاش و زحمات كاركنان؛ جلوه‌هایی از غرور، خلاقيت،  نوآوری و ابتكار به منصه ظهور رساند. كارنامه صنعت حفاری شامل اقدامات و فعالیتهایی در بخش‌های مختلف اعم از تأمين نيازهاي صنعت نفت در دوران دفاع مقدس، افزايش ناوگان عمليات حفاری، توسعه خدمات فني و تخصصي، حضور در پروژه‌هاي ملي، بومي سازي صنعت حفاري، اشتغال زايي و كارآفريني، ساخت قطعات و تجهيزات، مهار و كنترل چاههای نفت و گاز بويژه حماسه چاه 23 كنگان، جلوگيري از خروج ميليون دلار ارز از كشور است.

 

بنابراین گزارش، صنعت حفاری در ایران به درجه ای از پیشرفت رسیده است که بر اساس گزارش سالانه اوپک شمار دکل‌های فعال حفاری در ایران در سال ۲۰۱۳، ۱۳۸ دستگاه بوده است. این صنعت امروز این قابلیت را درارد که در کشورهای دیگر مورد استفاده و بهره برداری قرار بگیرد بر همین اساس و به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های حفاری میدان های نفتی کشورهای همسایه به صورت مشترک حضور خواهد یافت و اکنون مذاکره با شرکت ها و سرمایه گذاران آسیایی و اروپایی در حال انجام است.

 

این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این زمینه به نقل از حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "تعداد دکل های حفاری توسط این شرکت از ٦ دستگاه در اوایل انقلاب به ٧٥ دستگاه در سال ٩٤ افزایش یافته است. انتظار می رود تعداد دستگاههای حفاری این شرکت در سال ٩٥ به ٨٠ دستگاه افزایش یابد. خرید دکل حفاری دریایی حداقل به ٢٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز است و در نظر داریم با مشارکت سرمایه گذاران ایرانی یا خارجی، به صورت مشارکت و یا اجاره به شرط تملیک، دکل های حفاری دریایی را افزایش دهیم. دکل های خشکی را نیز به صورت مشارکت یا اجاره به شرط تملیک افزایش خواهیم داد و براین اساس از شرکت های داخلی و خارجی دعوت می شود تا در این زمینه با این شرکت همکاری داشته باشند. شرکت ملی حفاری به منظور تامین دکلهای مورد نیاز خود فراخوان خواهد داد و اینک مذاکره با شرکت های ایرانی و خارجی علاقمند به تامین این دستگاه ها در حال انجام است.

 

مذاکراتی با شرکتهای خارجی از کشورهای چین، روسیه و اروپایی انجام شده و در صددیم برای کاهش هزینه ها گام برداریم. فراهم شدن زمینه برای حضور شرکت های خصوصی در این عرصه، امکان آن را فراهم می سازد تا در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق به اجرای پروژه بپردازیم. مذاکره برای اجرای پروژه در عراق با چینی ها که برنده مناقصه در این کشور شده اند، انجام شده که براساس آن تعدادی از دستگاه های مورد نیاز آنها را تامین خواهیم کرد. تعدادی از شرکت های اروپایی که اینک در عراق پروژه اجرا می کنند، برای فعالیت در جنوب و شمال این کشور به صورت مشترک مذاکره درحال انجام است. شرکت ملی حفاری ایران در کویت سابقه فعالیت دارد و اکنون با شرکت های کویتی نیز برای اجرای پروژه به صورت مشترک در این کشور رایزنی تداوم دارد. پیش از تحریم ها امکان نقل و انتقال امکانات و تجهیزات ملی حفاری به کشورهای منطقه میسر نبود، اما با رفع این مشکل، می توان در کشورهای حاشیه خلیج فارس حضوری فعال داشت. قرار است تفاهم نامه ای بین دو طرف به امضا برسد که براساس آن، سرمایه گذاری توسط طرف ایتالیایی انجام شود و فعالیت اجرایی نیز توسط شرکت ملی حفاری ایران صورت خواهد گرفت . همچنین با شرکت های سنگاپوری نیز مذاکراتی آغاز شده ، در صورتی که به نتیجه برسد به اجرای پروژه به صورت مشترک می پردازیم. تفاهم نامه ای با شرکت های چینی به منظور تامین دکلها امضا شده که سرمایه از سوی آنها تامین خواهد شد."

کد خبر 531052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha