خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قدیمی ترین سند مربوط به روابط ایران و لهستان نامه ای است که در سال ۱۴۷۴ میلادی از طرف اوزون حسن، پادشاه ایران برای کازیمیر یاگلون پادشاه لهستان فرستاده شد که اکنون در آرشیو ملی لهستان ضبط است. بعد از آن سال دو کشور مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری با هم داشتند که البته در دوران جنگ هشت ساله تحمیلی این ارتباطات کاهش یافت. در حال حاضر نیز با توجه به هجوم سرمایه گذاران خارجی به کشورمان؛ لهستان نیز خواسته تا از این قافله عق نماند و آمادگی خود را برای سرمایه گذاری مشترک با ایران اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از رادوسلاو دوماگالسکی، معاون وزیر توسعه لهستان در دیدار با استاندار خراسان رضوی نوشته است: "با توجه به سوابق تاریخی مشترک و میهمان نوازی ایرانیان از لهستانی ها در جنگ جهانی دوم باید بر توسعه روابط اقتصادی و ارتقای سطح تبادلات فرهنگی دو جانبه تاکید کرد. آمادگی برای همکاری های مشترک با ایران در زمینه های بسیاری وجود دارد و نه تنها در سطح دولت ها بلکه در سطح شرکت ها و بخش خصوصی توانمند این موضوع دنبال می شود و از فعالیت بخش های خصوصی دو طرف حمایت کنیم.
خراسان رضوی و مشهد از بزرگترین مراکز صنعتی ایران با زیرساخت های ریلی، هوایی و جاده ای مناسب است و در حوزه سرمایه گذاری در کلانشهر مشهد با شهرداری نیز جلسه ای برگزار و در آن بر سرمایه گذاری های دو جانبه تاکید شد. لهستان آمادگی سرمایه گذاری در ایران را دارد و در مقابل از سرمایه گذاران ایرانی و خراسانی هم در حوزه های دارای ظرفیت در لهستان استقبال می کنیم. صنایع غذایی و ماشین آلات اعم از خودرو سازی و کشاورزی از اولویت های لهستان است و کشورمان آمادگی دارد در این زمینه ها با ایران همکاری مشترک داشته باشد. امیدواریم هر چه سریعتر زمینه این همکاری های مشترک محقق شود. در این راستا از تبادل هیات های دو جانبه و سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی نیز حمایت و شرایط برای همکاری های مشترک تا حد امکان تسهیل خواهد شد."
یادآور می شود: پایتخت لهستان شهر ورشو (Warsaw)، با جمعیت بالغ بر ۱٫۷۱۶٫۰۰۰ نفری (طبق سرشماری سال ۲۰۱۰) بزرگترین و پرجمعیتترین شهر این کشور محسوب میشود. این کشور دارای قدمت تاریخی است. مساحت آن ۳۱۲۶۸۵ کیلومتر مربع است که در رده شصت و هشتم کشورهای جهان قرار میگیرد. در سال ۱۹۹۷ جمعیتی بالغ بر ۳۸۸۰۲۰۰۰ نفر را دارا بود که بدین ترتیب در رده بیست و نهم کشورهای جهان قرار میگرفت.
از مهمترین شهرهای لهستان میتوان به کراکوف ۷۵۶ هزار نفر، ووچ ۷۴۲ هزار نفر، وروتسلاو ۶۳۲ هزار نفر، پوزنان ۵۵۶ هزار نفر، گدانسک ۴۵۵ هزار نفر، اشچچین و کاتوویتس اشاره کرد. جنوب لهستان را کوههای کارپات دربر گرفتهاند، رودهای اودر (Oder) و نیسه (Neisse) هم نیز در غرب لهستان جریان دارند، از جمله رودهای مهم لهستان میتوان به، ویستولا (Vistula)، وارتا (Warta) و باگ (Bug) اشاره کرد که نقش مهمی در تجارت لهستان ایفا میکنند. بلندترین نقطهٔ لهستان، کوه ریسی (Rysy) با ارتفاع ۲۴۹۹ متر میباشد که در جنوب لهستان و هممرز با اسلوواکی در میان کوهستان کارپات قرار دارد. واحدهای پول این کشور عبارت است از زلوتی برابر با ۱۰۰ گروش برابر با ۹۷۵۰ ریال. مهمترین صادرات لهستان را ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، خواربار و حیوانات زنده و فراوردههای کشاورزی تشکیل میدهند.
نظر شما