عباس نظری راد، مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با بیان اینکه معاونت قرآن و عترت با توجه به عمر کوتاه خود در نظر دارد فعالیت های قرآنی کشور را به گونه ای جامع و مانع شناسایی، رصد، جمع آوری و پالایش کرده و به منظور برنامه ریزی صحیح تر و اصولی دنبال کند.
وی با اشاره به ضرورت اطلاعات دقیق در این حوزه خاطرنشان کرد: ما در این حوزه نیازمند اطلاعات دقیق از همه فعالیت های قرآنی کشور هستیم تا بر اساس آن جهت گیری، هدف گذاری، برنامه ریزی و سازماندهی صحیح و قابل قبولی را اتخاد کنیم.
نظری راد با اشاره به تهیه و تدوین سند جامع قرآنی کشور و طرح شناسسنامه قرآنی اظهار داشت: جمع آوری بخشی از اطلاعات در حوزه های مختلف قرآنی و تمرکز مدیریتی در این عرصه جهت دقیق تر و به روز شدن اطلاعات از جمله نیازهای این طرح می باشد.
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به ضرورت های تدوین شناسنامه قرآنی برای هر استان تصریح کرد: مدیریت قرآنی کشور باید بداند چه تعداد از فعالان قرآنی، دارالقرآن ها، موسسات، مهادی قرآنی، کانون های قرآنی مساجد و نهادها و سازمان ها و ارگان ها در بخش مردمی و دولتی در هر استان فعالیت دارد.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بداند که تراکنش جغرافیایی موسسات و نهادهای مردمی قرآنی در کشور چگونه است، سطح فیزیکی و نیروی انسانی فعال در این عرصه چگونه می باشد و چشم انداز فراروی برنامه های قرآنی در هر استان به تفکیک شهرها و روستاها دارای چه موقعیت و تاثیری است.
نظری راد تاکید کرد: بنابراین طرح شناسنامه قرآنی کشور در نظر دارد تا با یک تیم کارشناسی خبره و تشکیل کارگروه های ویژه اطلاعات لازم و جامع را در بخش های مختلف قرآنی و عترتی جمع آوری کند و در نهایت با استفاده از رسانه های مکتوب و نیز فضای مجازی و تهیه بانک اطلاعات جامع علاقه مندان و مدیران کیفی خود را بهره مند سازد.
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه برنامه ریزی در سطح کلان مستلزم داشتن آیینه ای تمام نما برای برنامه ریزی دقیق تر در سطح کشور است، گفت: این امر میسر نیست مگر همکاری، همیاری و مساعدت سایر نهادها و ارگان های فعال در این زمینه در سراسر کشور که امیدواریم این مهم جامه عمل بپوشد.
وی افزود: در تهیه شناسنامه قرآنی کشور بررسی های مقدماتی انجام و از نظرات، پیشنهادات و تجربیات کارشناسان متعددی در سطح کشور اعم از مدیران فعال در این حوزه، دست اندر کاران و فعالان قرآنی و همچنین مراکز دانشگاهی استفاده شده است.
نظری راد با بیان اینکه امیدواریم عملیات اجرایی این طرح از ابتدای سال 95 آغاز شود، گفت: این طرح در دو، سه استان به صورت پایلوت آغاز شده است، و امیدواریم با جمع بندی نتایج حاصله، این طرح به صورت واحد و یک پارچه در سایر استان ها اجرا شود.
نظر شما