خبرگزاری شبستان- گیلان، اقتصاد مقاومتي يكي از راهكارهاي ارزشمند و بينظير انقلاب اسلامي است كه از سوي مقام معظم رهبري چندسالي است كه براي مقابله جدي با تحريمها و تهديدات اقتصادي در كشور مطرح شده است.
اقتصاد مقاومتي يك فرصت ناب براي بهترشدن وضعيت اقتصادي كشور و ايجاد اشتغال پايدار در كشور است كه نيازمند عزم ملي و مديريت جهادي از سوي همه مسئولان نظام از خُرد تا كلان است.
در شرايط كنوني كشور، اقتصاد مقاومتي ميتواند بهترين راهكار براي مقابله با دشمنان درعرصه جنگ اقتصادي باشد كه از يك سو ميتوانيم دسيسههاي دشمنان را در باب اقتصاد خنثي كنيم و از سوی ديگر ميتوانيم ضمن تكيه بر توليد ملي باعث افزايش اشتغال جوانان و فارغ التحصيلان بيكار كشور شويم.
به فرموده مقام معظم رهبری»اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد».
بسيج سازندگي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با هويت بخشي و اجرايي کردن فرمان مقام معظم رهبري در اجراي سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي توانسته است با آموزش مشاغل مختلف در سطح كلان به متقاضيان بيكار و اعطاي تسهيلات بانكي به آنان زمينه اشتغا
ل آنان را در بخشهاي مختلف كشاورزي و توليدي فراهم نمايد.
توجه به اقتصاد مقاومتی مهم ترین راه مقابله با تهدیدهای اقتصادی دشمنان
در این راستا بهزاد روانپاک، مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا با بیان اینکه توجه به اصول اقتصادمقاومتی موجب پویایی و رشد اقتصاد جامعه میشود، اظهار کرد: توجه به اقتصاد مقاومتی مهم ترین راه مقابله با تهدیدهای اقتصادی دشمنان است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک الگوی مناسب با شرایط بومی و محلی فرهنگ کشور است، افزود: اقتصاد مقاومتی تلاش برای بهره گیری از ظرفیتهای داخلی واتکا به توانمندیها برای رفع مشکلات مردم است.
مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا با بیان اینکه خوداتکایی مهمترین نیاز زیر بنایی کشور برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است، گفت: توجه به اقتصاد در تقویت قدرت و عدم توجه به آن در ضعف کشور اثر گذار است.
روانپاک با بیان اینکه بسیجیان در همه عرصهها به ولی امر خود لبیک گفتهاند، تصریح کرد: بسیج سازندگی نظارت مستقیم و مستمر بر تمامی کارگاههای تولیدی طرحهای اقتصاد مقاومتی دارد و علاوه بر ارائه تسهیلات، کارگاههای آموزشی و ترویجی را برای فعالان اقتصاد مقاومتی برگزار میکند.
بسیجیان پرچمداران عرصههای سازندگی در کشور هستند
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک اقدام بسیجی است و بسیجیان پرچمداران عرصههای سازندگی در کشور هستند، خاطرنشان کرد: راهبردهای اقتصاد مقاومتی با تکیه بر آموزههای اسلام و دسترسی به دانش روز دنیا به ما کمک میکند که بهره وری را افزایش دهیم و با همین منابع موجود امور کشور را به پیش ببریم.
مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا اظهار کرد: رویکرد و سیاست بسیج سازندگی کمک به اقتصاد خانوادههای محروم، تلاش در راستای افزایش کیفی تولید محصولات و صنایع تبدیلی غذایی، شناسایی و معرفی پروژههای موفق به عنوان طرحهای الگویی در سطح استان و کشور است.
روانپاک افزود: تسهیلات اقتصاد مقاومتی در قالب رشتههای استخر گرمآبی و سردآبی، قارچ خوراکی، گلخانه محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی، دابستی نمودن باغات کشاورزی، زنبور عسل، پرورش شتر مرغ و ماکیان است.
وی گفت: صنایع بسته بندی مانند خشک کن، پودر کن، بسته بندی محصولات کشاورزی، رب و عصاره،ترشیجات و شوریجات، فراوری لبنیات، مربا و شربت، خوراک دام و طیور از دیگر رشتههایی است که تسهیلات اقتصاد مقاومتی به آن تعلق میگیرد.
کم نیستند افرادی که با هزینه اندک اما با خلاقیت و پشتکار جدی، علاوه بر گذر از راههای سخت بر رونق اقتصادی خانواده خود افزوده و الگویی برایکارآفرینی جوانانی میشوند که نبود کار را بهانه ایی برای بیکاری خود میدانند در این رابطه گفتگویی با فرج کرمداز از فعالین اقتصادی روستای خانی کنار صومعه سرا که با کوشش و جهاد علاوه بر پرورش طاووس موجب زیبایی روستا شده و خدمات بسیاری به مردم روستا ارائه میدهد انجام دادیم که در زیر میخوانید:
جوانان با پشتیبانی دولت، اقدام به فعالیتهای اقتصاد مقاومتی کنند
فرج کرمدار، با بیان اینکه خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد، تصریح کرد: عشق و علاقهای وافر به زیبایی دارم و به طبیعت عشق میورزم.
وی با بیان اینکه از سال 1387 به پرورش مرغهای تزیینی چینی- امپراتور و لاری اقدام کردم، خاطرنشان کرد: همچنین پرورش انواع قرقاول از قبیل آمریکایی، پاکستانی، هندی و استرالیایی را در دستور کار خود قرار دادم.
این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه پرورش طاووس یک جلوه خاصی به محیط روستا بخشیده است، اظهار کرد: ابتدا پرورش پرندگان را فقط به صورت تفننی در نظر داشتم و به فکر بهره اقتصادی نبودم.
کرمدار با بیان اینکه بعد از مدتی با توجه به استقبال بی نظیر مردم در سراسر استان و هزینه اقتصادی، پرورش و فروش را دنبال کردم، افزود: به طور میانگین سالیانه دو میلیون تومان هزینه و بین پنج تا هفت میلیون تومان درآمد خالص نصیب خانوادهام میگردد که همسرم در این راستا بسیار فعال است.
وی با بیان اینکه در این فعالیت اقتصادی از هیچ تسهیلات دولتی استفاده نکردهام، گفت: تصمیم به تکثیر طاووس دارم که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه میباشد و هم مشتریان بسیاری را داراست.
این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و با توجه به کوچک شدن دولت، جوانان میتوانند با اندک پشتیبانی دولت به اینگونه فعالیتها اقدام کنند.
کرمدار با بیان اینکه به دلیل علاقه وافر به محیط زیست، هر سال 2 جفت قرقاول در محیط زیست رها میکنم، خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ حفظ محیط زیست بدرستی جا نيفتاده است و عدهای ناجوانمردانه دست به شکار این پرندگان میزنند.
وی اظهار کرد: همچنین اقدام به ایجاد فضای سبز در روستای خانیکنار کردهام که منظره زیبایی را به وجود آورده است.
اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی با توجه به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب راه برون رفت از رکود و ایجاد اشتغال و تنها راه جلوگیری از مهاجرت و بازگشت جوانان به روستاهاست. اجرای صحیح سیاستهای اقتصادی میتواند راهبری مشخص و مفید برای جایگزین کردن سایر محصولات بجای نفت باشد.
نظر شما