خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: عمان دارای روابط طولانی مدتی با ایران بوده است. این کشور در حوزه اقتصادی و تجاری همکاری های بسیاری با کشورمان داشته و دارد و در حال حاضر نیز از سوی مسئولان کشورمان اعلام شده است که حجم تجارت ایران و عمان افزایش می یابد.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از ولی الله افخمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در نشست مسئولان اقتصادی کشور عمان در چابهار نوشته است: "اقدامات عملی برای توسعه تجارت بین ایران و عمان از طریق مبادله هیات های تجاری، برگزاری نمایشگاه های متقابل در دو کشور و توسعه زیرساخت ها برای روابط اقتصادی ضروری است. توسعه تجارت با کشورهای خارجی در دستور کار جمهوری اسلامی قرار دارد و به همین دلیل از مسئولان اقتصادی کشور عمان می خواهیم برای توسعه تجارت ارتباطات بانکی ایران- عمان را افزایش و از طریق عمان نیز این مشکل با سایر کشورها مرتفع شود. برای توسعه همکاری های بیشتر، تسهیلات لازم برای صدور ویزا و روادید برای تجار و بازرگانان ایرانی فراهم شود. پیش نویس نقشه راه ایران آماده و در آن مشخص شده است حجم مبادلات تجاری و رابطه بین دو کشور عمان و جمهوری اسلامی توسعه پیدا کند."
این گزارش می افزاید: در راستای افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی ایران و عمان ایرنا به نقل از علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان در نشست دو وزیر و هیات بلندپایه تجاری و اقتصادی عمان در چابهار نوشته است: "حضور تجار و بازرگانان عمانی به ایران نوید دهنده توسعه روابط همه جانبه بین دو کشور دوست و همسایه است. توسعه روابط در ایام پایانی سال می تواند تاثیرات زیادی بین مردم دو کشور عمان و ایران داشته باشد. فاصله دریایی چابهار و عمان سه و نیم ساعت است. نقطه شمالی منطقه سیستان و نقطه جنوبی بلوچستان در زرآباد با هزار و 200 کیلومتر مسافت از مسیر چابهار به مسقط بیشتر است. سلطنت نیم قرن سلطان قابوس، کشور عمان را در بحث صلح و امنیت در منطقه متمایز کرده است و حمایت های دولت عمان از ایران ستودنی است. نگاه دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه همه جانبه با کشورهایی مانند عمان است. گرایشات دینی، مشترکات فرهنگی و همجواری با عمان توسعه روابط بین دو کشور را دو چندان کرده است. قرار گرفتن ایران در سواحل و دریای عمان و اتصال به اقیانوس هند نقش این کشور در جهان برجسته کرده است و این امر می تواند با توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه منجر شود. جمعیت کثیری از مردم بلوچ ایران در کشور عمان زندگی می کنند و این خود نقطه مثبتی در جهت ارتباط بیشتر دو کشور است."
یادآور می شود: عمان دردوران های گوناگون تاریخی با اسامی مختلفی شناخته شده است.ولیکن از بارزترین نام هایی مطرح شده همانا مگان بوده است.به نظر می رسد این اسم با صنعت کشتی سازی ارتباط داشته است که البته ریشه در زبان سومری ها دارد.همچنین مدتی عمان مزون یا ماسون نامیده می شد که بالطبع بدلیل وجود چشمه های فراوان آب شیرین دراین ناحیه می باشد.همچنین نام فعلی (عمان) نام مکانی نسبتا ً قدیمی دریمن نشأت گرفته است وازآن ناحیه قبیله های عربی به مهاجرت کرده اند.سرزمین عمان در بخش انتهایی شرق و جنوب شرقی کشور عربستان سعودی مابین ناحیه جغرافیایی 40/16و20/26 درجه عرض شمالی و 50/15 و 4/59 درجه طول شرقی قرارگرفته است.عمان به صورت یک کمربند ساحلی درفاصله میان ربع الخالی ودریای عرب قرار گرفته است.همچنین این کشوربا وسعتی معادل با 309500 کیلومتر شامل جزیره مسندم وسرزمین اصلی عمان جزایر کوچکی نیزاست.
نظر شما