حجت الاسلام محمود رجبی، قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان درباره سیره حضرت زهرا(س) دختر گرامی نبی مکرم اسلام(ص) در تبعیت از ولی زمانشان گفت: درباره حضرت زهرا(س) سخن فراوان است. نکات بسیاری نیز در روایات و هم از آیات مبارکه قرآن کریم در این رابطه می توان استخراج کرد. اما آنچه که شایسته است مورد توجه ویژه قرار گیرد و با این ایام مناسبت دارد، موضوع ولایت مداری این بانوی بزرگوار است که در دفاع از ولایت نیز در صحنه حضور پیدا کرد و ضمن سخنرانی و یاری امیرالمومنین علی(ع) حتی شبانه به درب منزل مهاجر می رفت و از آنها می خواست ولی زمان را یاری کنند و جان خود و فرزندش را در راه دفاع از ولایت تقدیم پیشگاه الهی کرد.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: این نوع رفتار حضرت زهرا(س) نشان حد اعلای ولایت مداری زهرای مرضیه است که سراسر زندگی مبارکش را با ولایت مداری طی کرد. آن حضرت علاوه بر این در زندگی خانوادگی نیز بانویی بود که هیچ گونه توقعی از حضرت امیر(ع) نداشت و تا پایان عمر مبارکش مطیع کامل همسر و امام زمانش بود.
وی افزود: این بانوی بزرگوار شخصیتی است که فرزندانی مانند امام حسین(ع) و امام حسن(ع) تربیت کرده و به جامعه اسلامی ارزانی داشت، بنابراین زهرای اطهر(س) بانویی است که در عرصه سیاسی، اجتماعی، در عرصه خانوادگی و تربیت فرزند و در عرصه همسرداری و عمل کردن براساس خواسته همسر، سرآمد همگان است. چنانچه ایشان به صورت خاص در موضوع رفتار کردن در راستای رضایت همسر و همچنین در جنبه عبادت الگوی تمام زنان جهان است.
حجت الاسلام رجبی خاطرنشان کرد: عبادت های حضرت زهرا(س) نیز عبادت هایی است که در سایه آن بسیاری از دیگر انسان ها از معنویت ایشان بهره مند شدند. در بعد انفاق نیز این بانوی گرامی به گونه ای عمل کرد که در همان روز ازدواج پیراهن خاص خود را بخشید و در سه روزی که برای شفای فرزندانش روزه گرفت، عین سه روز را در هنگام افطار غذایش را به فقیر و یتیم و محروم عطا فرمود.
حجت الاسلام رجبی در ادامه با اشاره به مقام علمی حضرت زهرا(س) یادآورشد: این بانو از نظر علمی نیز مقام بسیار والایی داشت. به گونه ای که معارف الهی را که دریافت می کرد. برای امیرالمومنین علی(ع) بیان می فرمودند و آن حضرت این معارف را می نگاشت. همین نوشته ها کتابی شد با معارفی بلند و گسترده که ائمه ما از این کتاب استفاده ها می کردند. بنابراین از نظر علمی نیز ایشان درجه بسیار بالایی دارند. همچنان که در دفاع از اسلام و مبارزه نیز در مقاطعی از تاریخ اسلام شاهد حضور این بانوی ارجمند در پشت جبهه جنگ و ارائه خدمات به رزمندگان اسلام هستیم.
قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: حضرت زهرا(س) بانویی جامع و کامل است که می تواند الگوی ما باشد. به خصوص برای بانوان با توجه به اینکه بالاترین حد از حیا، عفت و حجاب را داشت، واقعیت همه فضایل انسانی در حضرت زهرای مرضیه(س) مشهود است و این بانو می تواند در هر زمینه ای الگوی همه جامعه باشد.
نظر شما