تنظیم دیدگاه ولایت بر اساس دشمن‌شناسی ویژگی خاص حضرت زهرا (س)

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه گفت: از ویژگی‌های خاص و ناب حضرت زهرا(س) تشخیص ویژه نسبت به دیدگاه ولایت و تنظیم این نگاه بر اساس دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی است.

فروغ نیلچی‌زاده، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در خصوص زوایای پنهان شخصیت این بانوی بزرگوار، گفت: از ویژگی‌های خاص و ناب حضرت زهرا(س) تشخیص ویژه نسبت به دیدگاه ولایت و تنظیم این نگاه بر اساس دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی است.

وی افزود: یکی از ارکان جهادفی‌سبیل‌الله دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی است که حضرت صدیقه طاهره(س) به خوبی آن را به نمایش می‌گذارند که ما اوج آن را در ماجرای سقیفه و پیس از آن در خطبه فدکیه می‌بینیم.

این استاد حوزه علمیه عنوان کرد: کسانی که دشمن‌شناس نباشند هر چقدر هم اسلام‌شناس باشند دچار خطا خواهند شد چون نمی‌دانند که دشمن چه بخش عظیمی از دین را تخریب می‌کند به همین علت ممکن است خدمات و زحماتی را هم داشته باشند اما نتوانند باعث یاس دشمن شوند در حالیکه یکی از مهمترین استراتژی‌های بصیرتی حضرت فاطمه زهرا(س) مایوس کردن دشمن است.

استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به یکی دیگر از شاخصه‌های شخصیتی ناب و خاص حضرت زهرا(س) اظهار داشت: یکی دیگر از جنبه‌های ناب و خاص شخصیت حضرت زهرا(س) که کمتر به آن توجه شده مبارزه سرسختانه و غیرمنعطفانه در مقابل دشمنی است که دست از دشمنی خود برنداشته و روز به روز بر مکر و حیله خود می‌افزاید که در این میان حضرت زهرا(س) مطلقا کوتاه نیامده و از تمام ابزراهای ممکن برای اطلاع‌رسانی و ایجاد یک بینش و بصیرت فراگیر استفاده می‌کند.

نیلچی‌زاده افزود: طبیعی است که وقتی خانمی باردار باشد پشت در نمی‌رود و بقیه اعضای خانواده برای باز کردن در حاضر می‌شوند اما حضور حضرت زهرا(س) در پشت در نشان از موضع دشمن‌ستیزی ایشان دارد.

وی در ادامه گفت: بر اساس قوانین اسلامی و الهی تا وقتی مجاهدین فی‌سبیل‌الله هستند مطلقا نباید خود ولایت محل هجوم و آسیب قرار گیرد اگر احیانا مورد هجوم و آسیب قرار گرفت افراد باید تا پای جان دست از تلاش برندارند، اجرای این امر در قدم به قدم فعالیت‌های حضرت صدیقه(س) مشاهده می‌شود.

استاد حوزه علمیه با اشاره به ماجرای فدک و غصب آن، عنوان کرد: حضرت زهرا در ماجرای غصب فدک از آن یک فرصت طلایی ساخته به مسجد رفته و خطبه می‌خوانند در حالیکه وقتی حضرت امیرمومنان علی(ع) را به مسجد بردند خطبه نخواندند، ایشان در ماجرای بعد سقیفه هم خطبه خواندند اما ماجرای فدک موقعیت قابل فهم برای همه بود و منافقین نمی‌توانستد در این زمینه تخطئه کنند.

نیلچی‌زاده افزود: باغی که از جانب پیامبر(ص) به ایشان هدیه شده مورد غصب قرار گرفته است و دادخواهی حضرت در مسجد رفتاری پسندیده و قابل فهم برای همه است بنابراین حضرت زهرا(س) از این فرصت استفاده کرده و  دوباره اسلام، نبوت و امامت را برای دیگران بازشناسی می‌کنند و آینده اسلام را با این سستی‌های انصار و مهاجرین تبین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه مردم را به جهاد دعوت می‌کنند اما با آن سستی و رخوتی که در بین مخاطبان است هیچ جنبش و حرکتی بین افراد دیده نمی‌شود، گفت: حتی یک گفت‌وگوی ساده که طاغوت روی کار آمده را اندکی بترساند دیده نمی‌شود اما حضرت اعلام می‌کنند که من خواستم حجت بر شما تمام شده و حقیقت آشکار شود.

این استاد حوزه علمیه افزود: زمانیکه برای اولین بار خطبه حضرت زهرا(س) در رادیوی مصر پخش می‌شود استادان دانشگاه مصر مسلمان شده و بعضا اعلام می‌کنند که ما تا حالا به خود و خانواده خود ظلم کردیم که این خطبه را پنهان کردیم  و مردم مصر صراحتا می‌خواهند یک بار دیگر خطبه فدکیه برای مردم خوانده شود.

نیلچی‌زاده در خصوص ولایتمداری حضرت زهرا(س) ابراز کرد: در حقیقت کار ویژه‌ای که حضرت زهرا(س) انجام می‌دهند این است که تا پای جان از ولایت دفاع جانانه می‌کنند چه در آنجا که طی حرکت شبانه برای دعوت افراد به سمت خطبه غدیر حرکت کرده و چه در آنجا که زن‌های مدینه به دیدار ایشان می‌آیند افشاگری می‌کنند.

وی افزود: یا وقتی اولی و دومی برای عیادت ایشان می‌آیند اعلام عدم پذیرش کرده و آنها به واسطه امیرمومنان علی(ع) حاضر می‌شوند و حضرت با رو برگردان از آنها این روایت پیامبر(ص) را که «غضب فاطمه غضب من  و غضب من غضب خدا است»، برای همه آشکار و تبین می‌کنند به گونه‌ای که همه از بزرگان عامه ثبت کردند که حضرت زهرا(س) در حالی از دنیا رفتند که از این دو غضبناک بودند.

این استاد دانشگاه با اشاره به مزار پنهان حضرت زهرا(س) خاطرنشان کرد: مهم‌ترین و بارزترین مساله‌ای که دشمنان اسلام را رسوا می‌کند پنهان کردن مزار مطهر ایشان است تا هر انسان دادخواه و منصفی سوال کند که چرا مزار ایشان مخفی است.

نیلچی‌زاده در ادامه گفت: مخفی بودن مزار حضرت پسورد و سرنخی است تا اسرار آن زمان آشکار شود و دستگاهی را که به ائمه معصومین(ع) ظلم کردند و تلاش کردند آن را پنهان کنند رسوا شوند،این قدرت و اقتدار هوشمندانه بانوی قرآن‌دان و قرآن‌فهم است که اسرار قرآن در وجود ایشان آمیخته شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد:  به هر میزان که ما با قرآن و ولایت بیشتر گره خورده و ارتباط بگیریم و از بانوی خود و  جامعه مسلمین بی‌خبر نباشیم و اشاره‌های ولایت را به خوبی بفهمیم هوشمندی و قابلیت ما در تشخیص راه درست و حرکت در آن بیشتر خواهد شد.

 

کد خبر 530769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha