پس از سه سال سه مسجد شیعیان عربستان بازگشایی می‌شود

حکومت آل‌سعود اجازه بازگشایی سه مسجد دیگر از 11 مسجد بسته شده شیعیان را پس از سه سال صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  دولت عربستان سعودی پس از سه سال اجازه بازگشایی سه مسجد در شهر الخبر و اقامه نماز در آن را صادر کرد. این سه مسجد بر اساس آمار محلی در صورت بازگشایی به حدود 20 هزار شیعه عربستان خدمت‌رسانی خواهد کرد.
بنابر این گزارش منابع محلی اعلام کرده‌اند این تصمیم پس از دیدار شخصیت‌های برجسته شیعه این شهر با جانشین امیر منطقه الشرقیه عربستان در روز دوشنبه اعلام شده است.
قرار است یک مسجد در الخبر شمالی به امامت «سیدهاشم السیدعلی الناصر»، مسجدی در محله «الثقبه» این شهر به امامت «شیخ عباس المازنی» و مسجدی دیگر در محله «الجسر» به امامت «سید محمدباقر الناصر» بازگشایی شود. 
پیش از این نیز در ماه گذشته مسئولان عربستانی اجازه بازگشایی مسجدی متعلق به شیعیان اسماعیلی در منطقه «الثقبه» الخبر را که دو سال بسته شده بود، صادر کردند که با این حساب همچنان 7 مسجد همچنان بسته است.
دولت عربستان سعودی از سال 2008 بر اساس دستور سری «نایف بن عبدالعزیز» وزیر کشور از اقامه نماز جماعت شهروندان شیعه این کشور حتی در منازل خود جلوگیری به عمل آورده و یازده مسجد را که بیشتر در مناطق شرقی قرار دارند بسته است.
عربستان در طول سه سال گذشته تعدادی از شخصیت‌های برجسته شیعیان را به بهانه اقامه نماز جماعت در منازلشان به جای مساجد بسته شده دستگیر و یا تحت تعقیب قرارداد.
بنابر گزارش پایگاه خبری الراصد، این در حالی است که مقامات سعودی از ارائه هرگونه توضیح در این رابطه و تبیین دلایل عدم اعطای مجوز ساخت مساجد و قبرستان برای شیعیان خودداری می‌کنند.
به علت حکمرانی تفکرات وهابی در عربستان، مدت‌ها است از ساخت مساجد جدید شیعی حتی در مناطق احساء، قطیف و نجران که اکثریت اهالی آنها را شیعیان تشکیل می‌دهند، جلوگیری می‌شود.
هم‌اکنون جمعیت عربستان 22 میلیون نفر است و طبق آخرین سرشماری‌، 10 تا 15 درصد جمعیت عربستان شیعه‌اند. بیشتر شیعیان در منطقه شرقی عربستان در حاشیه خلیج فارس ـ از قطر تا نزدیک کویت ـ ساکن هستند و نواری شیعه‌نشین را شکل داده‌اند که شامل استان احساء تا قطیف می‌شود.
برخی شیعیان نیز در شهر مدینه منوره ساکن هستند و برخی هم در شهر مهم جده سکونت دارند. در منطقه نجران در جنوب عربستان و در مرز یمن نیز برخی شیعیان اثنی‌عشری و اسماعیلی زندگی می‌کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 53056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha