خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در ماه های اخیر چند هیأت اروپایی متشکل از صاحبان صنایع و سرمایه گذاران این کشورها به ایران سفر کرده اند. لکن روابط بازرگانی و مالی میان ایران و قبرس در سالهای گذشته افت چشمگیری داشته و بر همین اساس اخیرا هیئت تجاری از قبرس متشکل از مدیران 50 شرکت معتبر قبرسی به کشورمان سفری داشتند تا نسبت به تعمیق دورنمای واقعی همکاریهای تجاری و صنعتی پس از لغو تحریم ها میان ایران و سیستم اقتصادی قبرس برنامه ریزی هایی انجام دهند. مبادلات دو جانبه میان دو کشور پس از اعمال تحریم های اقتصادی، به پایین ترین سطح خود رسیده بود که امید براین است تا با رفع تحریمها، سطح مبادلات اقتصادی ایران و قبرس رشد قابل توجهی یافته و دروازه دیگری از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شینگن به روی فعالان اقتصادی ایران باز شود.
بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از تارنمای وزارت کشور قبرس در این باره نوشته است: "نیکوس کویالیس (Nicos Kouyialis) وزیر کشاورزی، توسعه روستایی و محیط زیست قبرس همراه هیاتی از کارفرمایان، صنعتگران و کارآفرینان این کشور، با همتایان ایرانی خود مذاکره کردند. دیدار با معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و بررسی موضوع های مرتبط و تغییرات آب و هوایی از جمله برنامه های این سفر بود. در چارچوب برنامه های دو کشور برای توسعه روابط، وزیر علوم و آموزش قبرس و مجتبی شریعتی ناصر معاون وزیر آموزش عالی، تحقیقات و فنآوری در نیکوزیا دیدار و بر توسعه همکاری های علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی تاکید کردند."
این گزارش می افزاید: محمدرضا سبزعلیپور، رئیس مرکز تجارت جهانی ایران و رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی در بررسی روابط اقتصادی و تجاری ایران و قبرس به ایسنا گفته است: " تعداد شرکتهای فعال قبرسی درایران زیاد نیستند و شاید به همین دلیل اتاق مشترکی بین دو کشور نیز تاکنون فعال نشده است. لکن فعالیتهایی را در دو کشور آغاز کرده ایم تا بزودی انجمن دوستی ایران و قبرس و اتاق مشترک بین دو کشور پایهگذاری شود. توانمندی ها و پتانسیل های ایران در زمینه های مختلف صنعتی به ویژه درخصوص طراحی، توان فنی و مهندسی و همچنین وجود ذخایر غنی معدنی کشور میتواند به گسترش روابط تجاری دو کشور کمک کند. در حال حاضر بیش از 95 درصد داروهای تولید کشورمان قابلیت صادراتی دارند و می توانند به کشورهای دیگر از جمله قبرس صادر شوند. قبرس می تواند پنجره ورود ایران در برقراری روابط مؤثر با اتحادیه اروپا باشد. برقراری خطوط هوایی به توسعه تجارت و توریسم کمک میکند. لکن حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و قبرس اصلاً راضیکننده نیست و باید به بیش از وضع موجود ارتقاء یابد."
یادآور می شود: جمهوری قبرس کشوری جزیرهای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترکنشین) و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانیها ارتودوکس و ترکهای قبرس مسلمان هستند. جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانهاست و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا میباشد. قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانهاست و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست. جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است. ۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند. این جزیره به خاطر مکان راهبردی خود در طی تاریخ مورد حمله و اشغال امپراتوریهای گوناگون ازجمله هیتیها، آشوریها، مصریها، ایرانیان، یونانیها، رومیها، بیزانسیها، عثمانیها و اعراب قرار گرفتهاست. اسکندر مقدونی در ۳۳۳ پیش از میلاد قبرس را از ایران جدا کرد.
نظر شما