بازتاب های آزمایش موشکی ایران/امضای سه توافقنامه همکاری کنسولی میان ایران و افغانستان

خبرگزاری شبستان:جان کری نگرانی آمریکا از آزمایش موشکی را به ظریف انتقال داد، امضای سه توافقنامه همکاری کنسولی میان ایران و افغانستان، وزیر انگلیسی مسلمان در راه تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جان کری نگرانی آمریکا از آزمایش موشکی را به ظریف انتقال داد، تمدید قانون وضعیت فوق العاده آمریکا علیه ایران، امضای سه توافقنامه همکاری کنسولی میان ایران و افغانستان، وزیر انگلیسی مسلمان در راه تهران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: کنگره برای تحریم ایران تلاش خواهد کرد

پاول رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید کنگره این کشور برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه آزمایش موشکی این کشور در روز سه‌شنبه تلاش خواهد کرد.

رایان در بیانیه‌ای که بامداد چهارشنبه (سه‌شنبه به وقت واشنگتن) صادر کرده گفته قانونگذاران آمریکایی «تا هنگام اتمام رفتارهای خشن و تحریک‌آمیز ایران ضد آمریکا و متحدان ما» فشار وارد خواهند کرد.

خبرگزاری فارس روز سه‌شنبه گزارش داد در ادامه مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشک‌های میان برد شهاب 1 و 2 و موشکهای دوربرد و نقطه زن قدر Fو H سپاه از منطقه عمومی کویر قم شلیک و به اهداف موردنظر اصابت کردند.

بنا بر این گزارش، مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با حضور سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه از دقایق اولیه بامداد سه‌شنبه آغاز شد.

دلیل مختصر بودن گزارش آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران نسبت به گزارش‌های قبلی

پایگاه خبری - تحلیلی المانیتور روز چهارشنبه در گزارشی به ذکر دلایل مختصر بودن آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برنامه هسته‌ای ایران در مقایسه با گزارش‌های قبلی پرداخته است.

در روزهای گذشته مقام‌های آمریکایی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست جزئیات بیشتر درباره برنامه هسته‌ای ایران کرده‌اند.

در واقع، این نهاد نظارتی سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش فصلی خود، بر خلاف گزارش‌های قبلی، بسیاری از جزئیات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را شرح نداده و عمدتاً به ارائه توضیحات درباره روند اجرای برجام بسنده کرده است.

با این حال، به نوشته المانیتور، این مطلب به معنای آن نیست که امضاکنندگان برجام از تخلفات احتمالی هر یک از طرفین در اجرای این توافق هسته‌ای مطلع نخواهند شد. یکی از وظیفه‌های کمیسیون مشترک، ضمانت دسترسی به موقع به اطلاعات لازم درباره تخلفات احتمالی در اجرای این توافق است.

یک مقام آمریکایی در پاسخ به این سوال المانیتور مبنی بر اینکه آیا دولت آمریکا به تمامی اطلاعات مورد نیازش دست پیدا می‌کند اینطور جواب داد: «آیا ما چیزی که نیاز داریم را به دست می‌آوریم؟ پاسخ این است که قطعاً بله.»

علاوه بر گزارش‌های فصلی آژانس، دولت‌های ذی‌نفع هر یک به گزارش‌های سازمان‌های اطلاعاتی خودشان هم دسترسی دارند.

کارشناسان می‌گویند هم لحن و هم طول و تفصیل گزارش‌های آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران تغییر کرده و این نهاد نظارتی سازمان ملل، نگاهش را از دیدن ایران به عنوان مجرم به پیگیری اجرای توافق هسته‌ای تغییر داده است.

نهاوندیان: آزمایش‌های موشکی ایران با هدف دفاعی انجام می‌شوند

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گغته آزمایش‌های موشکی ایران با اهداف دفاعی انجام می‌شوند.

روز سه‌شنبه گزاش شد در ادامه مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشک‌های میان برد شهاب 1 و 2 و موشکهای دوربرد و نقطه زن قدر Fو H سپاه از منطقه عمومی کویر قم شلیک و به اهداف موردنظر اصابت کردند.

بنا بر این گزارش، مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با حضور سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه از دقایق اولیه بامداد سه‌شنبه آغاز شد.

انجام این آزمایش‌های موشکی بازتاب گسترده‌ای در آمریکا داشت و بسیاری از سیاستمداران این کشور خواستار معرفی تحریم‌های جدید علیه ایران شدند.

نهاوندیان د پاسخ به سوالی درباره این آزمایش‌های موشکی گفت: «برنامه‌های دفاعی، اهدافشان صرفاً دفاعی است.»

مک‌کین: انفعال دولت اوباما در برابر ایران می‌تواند موجب درگیری‌های گسترده‌تر شود

جان مک‌کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا روز چهارشنبه از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور کشورش خواست به آزمایش‌های موشکی جدید ایران واکنش نشان دهد.

او انفعال دولت آمریکا در این مورد را «شرم‌آور و خطرناک» خواند و گفت: «هر اقدام تحریک‌آمیزی که با مخالفت مواجه نمی‌شود، احتمال وقوع برخی خطاهای محاسباتی که می‌تواند به درگیری‌های گسترده‌تر منجر می‌شود را بالاتر می‌برد.»

ایران، چهارشنبه در دومین روز از آزمایش‌های موشکی از رشته کوه‌های شرقی البرز اهداف فرضی را در سواحل مکران در دریای عمان هدف گرفت.

واشنگتن: جان کری نگرانی آمریکا از آزمایش موشکی را به ظریف انتقال داد

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب به آزمایش موشک دو روز اخیر ایران واکنش نشان داد و از «پاسخ مقتضی» واشنگتن به تهران سخن گفت.

کربی ابتدا گفت که گزارش شلیک آزمایشی امروز هم باید مانند گزارش شلیک دیروز ابتدا تأیید شود و ادامه داد: «اگر این گزارش تأیید شود، پاسخ مقتضی و مناسب را به ایران خواهیم داد، پاسخی که می‌تواند یک‌جانبه و یا از طریق سازمان ملل متحد داده شود.»

سخنگو به گزارش‌های مربوط به نوشته شدن شعاری مبنی بر لزوم از میان رفتن اسرائیل بر روی موشک‌های ایران هم واکنش نشان داد و گفت: «آمریکا همیشه در کنار اسرائیل باقی می‌ماند.»

جان کربی از برقراری دوباره تماس تلفنی دیپلماتیک بین تهران و واشنگتن هم خبر داد و گفت: «وزیر (جان) کری امروز با وزیر (محمدجواد) ظریف تماس گرفت و نگرانی خود از گزارش‌های مربوط به آزمایش موشک به وی منتقل کرد.»

خبرنگاران در خصوص دیگر مسائل مطرح شده در این مکالمه تلفنی از کربی پرسیدند که وی گفت: «متن پیاده شده این مکالمه را در اختیار ندارم.»

هیلاری کلینتون: ایران باید بخاطر آزمایش موشکی تحریم شود

«هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات‌ها برای جایگزین شدن در مسند «باراک اوباما» ساعاتی پس از آزمایش موشکی ایران، تشدید تحریم‌های این کشور را خواستار شد.

بر اساس گزارش رویترز، کلینتون در بیانیه‌ای که به همین مناسبت منتشر کرده، نوشته: «من عمیقاً از گزارش‌های مبتنی بر آزمایش چندین موشک از سوی ایران، نگران‌ام؛ موشک‌هایی که ادعا می‌شود روی آنها نوشته شده "اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود." این لفاظی‌ها منزجرکننده است و جایی در جامعه بین‌الملل ندارد.»

کلینتون موضع خود در خصوص اسرائیل را نیز مانند همیشه روشن بیان کرده و گفته: «من و  رئیس‌جمهور در برابر چنین تهدیدهایی، کنار اسرائیل می‌ایستیم.»

هیلاری کلینتون در ادامه بیانیه خود، تنبیه ایران برای شلیک موشک را خواستار شده و نوشته: «ایران باید بخاطر این اقدامات خود، تحریم شود و جامعه بین‌الملل باید نشان دهند که تهدید ایران علیه اسرائیل، تحمل نخواهد شد.»

خانم کلینتون پس از این تهدید از ایران خواسته که به پیدا شدن «رابرت لوینسون» مأمور سابق اف‌بی‌آی که گفته می‌شود آخرین بار 9 سال پیش در جزیره کیش دیده شده، کمک کند.

اف‌بی‌آی: دولت ایران در حال همکاری با آمریکا برای یافتن رابرت لوینسون است

اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) چهارشنبه اعلام کرد مسئولان در ایران برای یافتن رابرت لوینسون، از جاسوسان سابق اف‌بی‌آی که بنا به ادعاها هنگام سفر به ایران ناپدید شده، تلاش‌هایی از خودنشان داده‌اند.

لوینسون کارمند سابق اف‌بی‌آی (اداره فدرال تحقیقات آمریکا) که به اذعان خانواده‌اش در سال 2007 برای انجام یک مأموریت به سفارش سازمان سیا (آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا) راهی ایران شده بود، دیگر به آمریکا بازنگشته است.

بعد از مفقود شدن لوینسون چند تصویر و یک نوار ویدئویی از وی با لباس زندانیان گوانتانامو منتشر شد. مقامات آمریکایی بر اساس صدای پس زمینه ویدئو و شواهد دیگر،‌ می‌گویند این تصاویر در ایران ضبط نشده و احتمالا مربوط به افغانستان یا پاکستان است.

دفتر اف‌بی‌آی در بیانیه‌ای اعلام کرد: « همکاری اخیر دولت ایران با دولت آمریکا مایه دلگرمی ما است و معتقدیم که توانایی ما برای یافتن رابرت و بازگرداندن او به خانواده‌اش مستلزم تعهدی مشترک از جانب دولت ایران است.»

این بیانیه از قول جیمز کامی، مدیر اف‌بی‌آی نوشته که این سازمان از تمامی توانش برای تحقیقات در این باره استفاده می‌کند.

این بیانیه به جزئیات بیشتر اشاره نکرده است.

مهر:

قانون وضعیت فوق العاده آمریکا علیه ایران تمدید شد

کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد با وجود توافق هسته ای و اجرای برجام وضعیت فوق العاده در قبال ایران همچنان ادامه خواهد داشت. کاخ سفید در این بیانیه اعلام کرد: با وجود اینکه توافق هسته ای ایران موجب برداشته شدن بسیاری از تحریم های اقتصادی علیه این کشور شده است ولی هنوز تحریم های غیر هسته ای به قوت خود باقی است.

باراک اوباما در این بیانیه اعلام کرد: هرچند توافق هسته ای برای آمریکا همچنان ادامه خواهد داشت ولی از نظر سیاست خارجی آمریکا ایران هنوز برای امنیت ملی این کشور یک تهدید محسوب می شود.

وی گفت: قانون گذشته وضعیت فوق العاده آمریکا در قبال ایران همچنان ادامه می یابد. گفتنی است آمریکا در سال ۱۹۹۵ قانونی امضا کرد که طی آن نسبت به ایران وضعیت فوق العاده امنیتی به اجرا درآمد.

انتقاد مک کین از انفعال واشنگتن در برابر آزمایش موشکی ایران

جان مک کین رئیس کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا کاخ سفید را به خاطر عدم واکنش شدید در مقابل آزمایش موشک بالستیک ایران مورد انتقاد قرار داد.

مک کین خطاب به اوباما و همکارانش در کاخ سفید گفت: عدم واکنش نسبت به آزمایش های اخیر ایران در شلیک موشک بالستیک شرم آور است. وی گفت: در موضوع ملوانان آمریکایی نیز کاخ سفید نسبت به ایران مسالمت نشان داد و هیچ واکنش محکومیت از سوی دولت اوباما صادر نشد.

مک کین با اشاره به اقدامات سالهای اخیر ایران درباره آزمایش موشک های بالستیک خود با انواع مسافت ها افزود: به نظر می رسد کاخ سفید نمی خواهد جوابی به این اقدامات نشان دهد.

کاخ سفید در بیانیه ای گفته است آزمایش های موشک بالستیک ایران را زیر نظر دارد و قرار است این آزمایشات را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کند.

شورای امنیت سازمان ملل طبق قانونی در ماه جولای سال گذشته میلادی ایران را از هرگونه آزمایش موشک بالستیک منع کرده بود.

امضای سه توافقنامه همکاری کنسولی میان ایران و افغانستان

در کنفرانس خبری مشترک که توسط «نصیر احمد اندیشه» معاون وزارت خارجه افغانستان و «حسن قشقاوی» معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه ایران امروز در کابل برگزار شد هر دو مقام از امضای سه توافقنامه میان دو کشور در بخش کنسولی خبر دادند.

قشقاوی معاون وزارت خارجه گفت: ما در این اجلاس به همه‌ اهداف خود دست یافتیم و سه توافقنامه همکاری را در بخش کنسولی به امضا رسانده ایم.

 قشقاوی استراد مجرمان، انتقال زندانیان، حل معضلات قضایی در امور مدنی و کیفری، کاهش مجازات و حل مشکلات شهروندان دو کشور را از جمله موارد مهم این سه توافق نامه امضا شده، بیان کرد.

 وی در ادامه افزود: در سومین اجلاس کمیته مشترک کنسولی دو کشور در مورد همکاری‌ های حمل و نقل نیز توافق صورت گرفته است.

سومین اجلاس کمیته مشترک کنسولی ایران و افغانستان بعد از سه سال تاخیر دیروز سه شنبه ۱۸ اسفند با شرکت مقامات وزارت خارجه دو کشور در کابل برگزار شده بود.

وزیر انگلیسی مسلمان در راه تهران

«ساجد جاوید» وزیر مسلمان کابینه انگلیس قرار است در ماه می میلادی (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد) با سفر به ایران گفتگوهای اقتصادی میان تهران- لندن را پیش ببرد.

براساس اعلام فاینشنال تایمز ماجد در راس هیات بلندپایه اقتصادی به ایران سفر می کند.

گفته می شود در این سفر علاوه بر مسئولان نفتی و گازی شماری از فعالان در بخش های مهندسی جاوید را همراهی می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

ابراز نگرانی آمریکا از خرید سلاح های روسیه از سوی ایران

ژنرال لوید آستین فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا، درنشست این کمیته در پاسخ به پرسش جان مک کین، سناتور جمهوریخواه ایالت آریزونا درباره تبعات افزایش فروش تسلیحات روسی به ایران برای آمریکا گفت: قطعا فروش سلاح به ایران توانایی های این کشور را افزایش می دهد.

 همچنین ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای عملیات ویژه آمریکا در این نشست فضای کنونی دنیا را فضایی دارای شاخصه هایی از جنس رقابت و درگیری بین بازیگران صحنه بین المللی که به دو دسته دولتی و غیر دولتی تقسیم می شوند توصیف کرد و گفت: با توجه به پیچیدگی فضای امنیتی خشونت آمیزی که پیش رو داریم ، نیاز به مهارت های مبارزه نرم به شدت افزایش می یابد لذا حمایت دولت از نیروها بسیار اهمیت پیدا می کند.

مک کین پرسید: پوتین از پیش فروش سلاح به ایران میلیاردها دلار بدست آورده است آیا فکر می کنید افزایش فروش سلاح های روسی به ایران ، نیروهای آمریکایی را در منطقه و توان عملیاتی آنان را در معرض خطر قرار می دهد؟  

ژنرال آستین گفت: قطعا توانایی و قابلیت های ایران افزایش می یابد، ببخشید منظورم دشمنان ما بود، اما در نظر داشته باشید که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در همین فاصله بیش از ده میلیارد دلار برای تقویت زیرساخت ها و خرید سخت افزارهای نظامی هزینه کرده اند. 

ایرنا:

رسانه پاکستانی: پاکستان قرارداد واردات سه هزار مگاوات برق را با ایران امضا می کند

روزنامه 'اکسپرس تریبیون' پاکستان روز پنجشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: در جریان سفر آتی 'حسن روحانی' رئیس جمهوری ایران به اسلام آباد، دوطرف قراردادهایی درخصوص صادرات سه هزار مگاوات برق از ایران به پاکستان برای تامین بخشی از نیاز این کشور به انرژی امضا خواهند کرد.

'اکسپرس تریبیون' بدون ذکر نام این منبع دیپلماتیک نوشت: سه قرارداد مهم مربوط به صادرات برق ایران به پاکستان شامل یک طرح 75 مگاواتی، یک طرح یکصد مگاواتی و یک طرح یکهزار مگاواتی در طول سفر روحانی به اسلام آباد امضا خواهد شد که طرح یکهزار مگاواتی قابلیت افزایش به سه هزار مگاوات را نیز خواهد داشت.

براساس گزارش این رسانه پاکستانی، پاکستان از سال 2011 تا کنون درحال واردات برق از ایران به میزان 74 مگاوات برای تامین برق مورد نیز برای بندر گوادر است است اما به دلیل بحث تحریم ها، پول برق صادراتی از ایران به پاکستان از سال 2011 تاکنون هنوز پرداخت نشده است. اکنون که تحریم ها لغو شده و دیگر مانعی در برابر ایجاد کانال های بانکی میان دو کشور وجود ندارد، مسیر پرداخت بدهی های برقی پاکستان به ایران هموار شده است.

روز گذشته مهدی هنردوست سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با خواجه محمد آصف وزیر آب و برق این کشور دیدار کرد و دو طرف بر ضرورت تسریع در روند اجرای طرح های همکاری به ویژه در حوزه انرژی میان دو کشور تاکید کردند.

اعلام امضای تفاهم نامه همکاری میان صندوق های ضمانت صادرات ایران و انگلیس

اداره ضمانت مالی صادرات انگلیس روز چهارشنبه از امضای تفاهم نامه همکاری با صندوق ضمانت صادرات ایران به منظور افزایش همکاری های اقتصادی دوجانبه خبر داد.

اداره ضمانت مالی صادرات انگلیس (UKEF) در بیانیه ای که روز چهارشنبه منتشر کرد، نوشت: بر اساس این تفاهم نامه، صندوق های ضمانت صادرات دوکشور تلاش خواهند کرد تا از فرصت های اقتصادی حمایت و آن را تقویت کنند.

این بیانیه می افزاید: این تفاهم همچنین به طرفین این امکان را می دهد تا پروژه های مشترک مرتبط با صادرات انگلیس و ایران در کشورهای دیگر را ضمانت کند.

براساس این بیانیه ، سید کمال سید علی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران ضمن استقبال از این تفاهم نامه گفته است: همکاری نزدیک تر با صندوق ضمانت صادرات انگلیس این فرصت را برای شرکت های انگلیسی بوجود می آورد تا سهم خود را در فرصت های اقتصادی در ایران بهتر بشناسند.

وی افزود: این تفاهم نامه همچنین از صادرکنندگان ایرانی برای تجارت با انگلیس نیز حمایت می کند.

ساجد جاوید وزیر تجارت و توسعه انگلیس نیز روز چهارشنبه در جریان کنفرانس «بررسی فرصت ها و چالش های اقتصادی ایران» ضمن اشاره به این تفاهم نامه گفت: 'اکنون زمان آن رسیده که دو ملت بزرگ ما تجارت با یکدیگر را آغاز کنند'.

'فرانسیس مواد '، معاون وزیر تجارت انگلیس در امور سرمایه گذاری نیز در این رابطه گفته است: دولت انگلیس تلاش می کند تا همکاری طولانی مدتی با ایران داشته باشد؛ در این رابطه تجارت نقش بنیادینی را بازی می کند.

وی افزود: تفاهم های اینچنینی میان صندوق های ضمانت صادرات ایران و انگلیس، به شرکت های انگلیسی کمک می کند تا فرصت های اقتصادی ایران را در سایه افزایش تعاملات درک کنند.

همچنین «لویس تیلر» مدیر اجرایی اداره ضمانت مالی صادرات انگلیس نیز در اظهاراتی دراین خصوص بیان داشت: این سازمان متعهد است تا از برنامه های تجاری شرکت های انگلیسی در ایران حمایت کند. همکاری با صندوق ضمانت صادرات ایران این فرصت را برای ما به وجود می آورد تا حمایت جامع تری را از شرکت های انگلیسی به عمل آوریم.

وی افزود: از طریق این همکاری ما می توانیم فرصت های واقعی را برای صادر کنندگان انگلیسی شناسایی و ایجاد کنیم.

به گفته «جولیا بک» مسوول خبر صندوق صادرات انگلیس، این تفاهم نامه روز شنبه 15 اسفنددر ایران به امضاء رسیده است.

ایران و جمهوری آذربایجان تفاهمنامه مرزبانی امضا کردند

تفاهمنامه همکاری مرزی روز چهارشنبه از سوی سردار قاسم رضایی و الچین قلی اف فرماندهان مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به امضا رسید.

قبل از امضای این تفاهمنامه سرتیپ ستاد قاسم رضایی فرمانده مرزبانی کشورمان و ژنرال الچین قلی اف فرمانده سرویس دولتی مرزی آذربایجان با یکدیگر دیدار و درباره محورهای مشترک همکاری های مرزی گفت و گو کردند.

در این دیدار که محسن پاک آیین سفیر ایران در آذربایجان و امیر فرجی معز وابسته نظامی سفارت نیز حضور داشتند، سردار رضایی فرمانده مرزبانی کشورمان، مرزهای ایران و جمهوری آذربایجان را مرزهای دوستی خواند و افزود: یکی از مرزهای امن، سرحدات مشترک بین ایران و جمهوری آذربایجان است و تامین امنیت خواسته دولتمردان و مطالبات مردم دو کشور است .

وی افزود: جمهوری آذربایجان نزدیک به 650 کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد که لازمه این مرز طولانی نشست و گفت وگوهایی است که باید بین مرزبانی ها صورت بگیرد.

سردار رضائی جلوگیری از تردد غیرمجاز، صیدهای غیرمجاز و قاچاق کالا در مرزهای مشترک را مهم دانست و پیشنهاد کرد نشست های مشترک علاوه بر باکو و تهران در شهرهای مرزی نیز برگزار شود.

وی بر انجام مسابقات ورزشی و فرهنگی در طول سال بین مرزبانان دو کشور تاکید کرد و آمادگی ایران را برای مقابله مشترک با قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و تروریسم اعلام کرد .

سپهبد الچین قلی اف فرمانده مرزبانی جمهوری آذربایجان نیز اراده سیاسی روسای جمهور دو کشور را موجب تقویت دوستی و تعامل سازنده بخصوص در مناطق مرزی دانست و موافقت خود را با بازدیدهای مشترک در مرز مشترک دو کشور اعلام کرد.

وی تروریسم را یکی از آسیب های جدی در منطقه دانست و بر ضرورت مقابله مشترک با این پدیده تاکید کرد.

قلی اف با تقدیر از تلاش های ایران برای مقابله جدی با قاچاق و ترانزیت مواد مخدر گفت، ما آماده همکاری همه جانبه در این زمینه با ایران هستیم.

نهمین اجلاس فرماندهان مرزبانی نیروی انتظامی ایران و جمهوری آذربایجان به مدت دو روز در باکو برگزار شد و از جمله اهداف آن تحکیم روابط متقابل و ایجاد رابطه حسن همجواری، مبارزه با جرایم سازمان یافته مرزی و گسترش تعاملات مرزی بین دو کشور بود.

سردار قاسم رضایی فرمنده مرزبانی ایران عصر سه شنبه برای دیدار سه روزه وارد جمهوری آذربایجان شده است.

دیدار سه جانبه فرماندهان مرزبانی ایران ،جمهوری آذربایجان و روسیه و دیدار دوجانبه فرماندهان مرزبانی ایران و روسیه از جمله برنامه این سفر است .

کد خبر 530447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha