به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، پیمان کاظمی، مدیرکل امور شهری استانداری خوزستان، امروز(19 اسفند) در کارگاه مدیریت شهری با رویکرد حوادث غیرمترقبه گفت: بحران پیشامدی است که به صورت ناگهانی و فزاینده رخ می دهد که رفع مشکلات آن به اقدامات اساسی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه می توان برای کنترل بحران ها مطالعات تاریخی را انجام داد، افزود: مطالعه حوادث تاریخی می توانند کمک بسیاری کنند و گاهی براین اساس وجود بحران بامدیریت صحیحی به فرصت تبدیل می شود.
کاظمی، تصریح کرد: به عنوان مثال برخی بحران ها از جمله گرد و غبار که به تدریج رخ می دهند، اگر به موقع پیش بینی می شدند، پیشگیری از آنها نیز امکانپذیر بود.
وی با بیان اینکه بی توجهی به توسعه پایدار و حقوق آیندگان باعث به وجود آمدن پدیده گرد و غبار شده، اذعان داشت: توسعه نفتی در هورالعظیم و تامین نشدن حقابه این تالاب، از جمله عوامل ایجاد کننده پدیده گرد و غبار می باشد.
مدیرکل امور شهری استانداری خوزستان، خاطر نشان کرد: توسعه پایدار انجام کاری است که حقوق آیندگان نیز در آن در نظر گرفته شود و اجرای یک طرح بدون در نظر گرفتن حقوق آیندگان برخلاف توسعه پایدار خواهد بود.
وی با بیان اینکه برخی از بحران ها از حوزه اختیارات انسان خارج است، ادامه داد: بحران هایی چون زلزله بحرانی طبیعی هستند است که مجبور به پذیرش وقوع آن هستیم ولی باید پیش از وقوع برای آن برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
کاظمی، اضافه کرد: بازسازی و بازتوانی، آواربرداری، آتش نشانی، دفع مواد خطرناک، انتقال و دفن متوفیان از وظایف وزارت کشور و شهرداری ها در زمان وقوع بحران است براین اساس شهرداری ها و سازمان های تابع آنها می توانند پتانسیل و نقش ویژه ای در کنترل بحران داشته باشند.
وی به قانون مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: آیین نامه اجرایی این قانون در آذرماه سال 88 ابلاغ شد و برااس این قانون، برنامه ریزی و نظارت بر ساخت و سازهای ایمن، تهیه و اجرای برنامه پیشگیری از حوادث، مطالعه و شناسایی مناطق و مرکز مخاطره آمیز، تهیه ملزومات و تجهیزات، شناسایی مناطق امن و آموزش شهروندان از جمله وظایف شهرداری در برابر بحران ها عنوان شده است.
نظر شما