به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، هاشم بالدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، امروز(19 اسفند) در کارگاه مدیریت شهری با رویکرد حوادث غیرمترقبه گفت: چهار اصل مدیریت بحران عبارتنداز پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی که در این میان پیشگیری و پیش بینی حوادث، از نکات و اصول مهمی است که به آموزش نیاز دارد.
وی با بیان اینکه استان خوزستان از لحاظ مدیریت شهری دارای مشکلات متعددی است، افزود: مشکلات و مسائل ناشی از توسعه شهرها، بحران های اساسی را در برخی از شهرها ایجاد کرده است.
بالدی، همچنین با اشاره به مشکلات کلانشهراهواز، ادامه داد: اهواز با یک بارندگی دچار مشکلات متعددی از جمله آبگرفتگی معابر می شود در حالی که این شهر مستحق شرایط این چنینی نیست.
وی با تاکید بر اینکه این مشکل و سایر مشکلات دیگر از جمله دفع فاضلاب باید رفع شوند، اظهارکرد: شهرداری ها و روسای شوراهای شهر باید اقدامات مربوط به مدیریت بحران را مد نظر قرار دهند و در جلسه ستاد مدیریت بحران تمامی نقاط ضعف و مشکلات شهرها را بازبینی و کنترل کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، تصریح کرد: شهرداران باید موضوعات طرح تفصیلی، مسیر سیلاب ها و گسل زلزله ها را کنترل کنند.
وی همچنین با اشاره به وجود گسل زلزله در مسجدسلیمان بیان کرد: برای ترغیب و تشویق مردم به جابه جایی به نقاط امن تسهیلاتی در نظرگرفته شده که باید برای آنان تشریح شود.
بالدی، همچنین به پدیده ریزگردهادر استان خوزستان اشاره کرد و افزود: این مشکل به دلیل خشکسالی هایی که رخ می دهد، بیشتر می شود و سلامت شهروندان خوزستانی را به خطر انداخته است.
وی با بیان اینکه برای بررسی این معضل کارگروهی تشکیل شده، بیان کرد: مشکلات استفاده غیربهینه از آب ها، خشکسالی های پی در پی و وقوع سیلاب ها، موجب تشکیل این کارگروه در استان شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، با بیان اینکه استان خوزستان 14 سال خشکسالی را پشت سر گذاشته خاطر نشان کرد: تاکنون 350 هزار هکتار کانون فعال گرد و غبار در استان خوزستان شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: به منظور مقابله با این پدیده باید شهرداری با هماهنگی و همکاری دیگر ارگانها در مقوله های فضای سبز و کمربند سبز برنامه ریزی ویژه داشته باشد چراکه کمربند سبز می تواند به کنترل پدیده گرد و غبار کمک بسیاری کند.
بالدی، همچنین در بخش دیگر سخنان خود به دیگر معضل استان خوزستان و بروز مشکلات تنفسی پس از باران اشاره کرد و گفت: بر اساس توافق سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان حفاظت محیط زیست قرار شده مطالعه ریشه یابی این بحران تنفسی در یکی دو ماه آینده انجام شود.
وی ادامه داد: البته جلسات متعددی در این زمینه تشکیل شد و پیش بینی شد نوعی درخت به نام کنه کارپوس عامل ایجاد مشکلات تنفسی است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان، به ضرورت تهیه بانک های اطلاعاتی حوادث تاکید کرد و اذعان داشت: بانک های اطلاعاتی حوادث و اقدامات مورد نیاز باید ثبت و ضبط شوند که در این راستا نقشههای اطلاعاتی نیز برنامهریزی شده و در حال تهیه و تدوین است.
نظر شما