به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سردار عباسعلی فرزندی، معاون مکتب و اندیشه دفاعی امنیتی معاونت راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح امروز (19 اسفند) در پنجاه و دومین نشست علمی معاونت پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) یا موضوع «فقه دفاع و امنیت» که در سالن مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، عنوان کرد: ما باید در حوزه دفاع و امنیت باید گذشته، حال و آینده را مورد توجه قرار دهیم و پیوند زمانی ایجاد کنیم.
الگوی استخراج بیش از 2 هزار موضوع پژوهشی در حوزه دفاع و امنیت وجود دارد
فرمانده دانشکده فرهنگ و ارتباطات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار داشت: اگر ما بخواهیم اندیشه، نظر و الگو را از منظر یک شخصیت دینی از جمله امام خمینی (ره) دنبال کنیم، در منظومه فکری ایشان است.
سردار فرزندی تصریح کرد: الگوی استخراج بیش از 2 هزار موضوع پژوهشی در حوزه دفاع و امنیت وجود دارد که باید سلسله مراتبی آن را مورد توجه قرار داد.
وی بیان کرد: دفاع ر اباید در سه سطح کلان اسلام، انقلاب اسلامی و سایر مکاتب دید و ابعاد آن را در حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علم و فناوری و زیستی مورد توجه قرار داد.
12 مرکز وابسته به حوزه علمیه در عرصه فقه فعالیت می کنند/ تدوین دانشنامه «دفاع امنیتی از منظر اسلام و انقلاب اسلامی»
معاون مکتب و اندیشه دفاعی امنیتی معاونت راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در فرمول ظرفیت شناسی و بهره گیری از ظرفیت با ملاحظه کلان باید آنچه که تا کنون در عرصههای مختلف کار شده است، مبنا قرار دهیم تا از موازی کاری و کارهای تکراری جلوگیری شود.
سردار فرزندی با بیان این که 70 مرکز در رابطه با حوزه علمیه در قم وجود دارد، عنوان کرد: در قم، 12 مرکز از جمله مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در حوزه مربوط به فقه فعالیت می کنند که یکی از بحثها و مأموریتهای آنها تدوین دانشنامه «دفاع امنیتی از منظر اسلام و انقلاب اسلامی» است.
وی با اشاره به مفهوم شناسی اندیشه و نظریه فقه دفاعی و امنیتی اسلام، اظهار داشت: نظریات فقه دفاعی امنیتی، تلاش ذهنی ادراک ماهیت فقه و روابط آن با دفاع و امنیت در محیطهای ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای است.
تلاش جهت غنابخشی مفاهیم فقه دفاعی امنیتی
فرمانده دانشکده فرهنگ و ارتباطات سپاه با تأکید بر این که برای غنابخشی مفاهیم فقه دفاعی امنیتی باید کار شود، تصریح کرد: یک نگاه سلبی و ایجابی بر دفاع حاکم است و در سطوح مختلف از جمله فرد تا جامعه وجود دارد.
سردار فرزندی با اشاره به لایههای اندیشه فقه دفاعی امنیتی در مکتب اسلام، گفت: اولین مرحله قلمرو اندیشه و نظریه فقه دفاعی امنیتی در جهان امنیتی است و سپس در حوزههای جوامع بشری، ادیان و مکاتب دیگر، مذاهب اسلامی، امنیت ملی، خانواده ودر نهایت در حوزه فردی قرار می گیرد.
وی با بیان این که ما در محیط متکثر با ادیان و مذاهب و مکتبهای مختلف و ... زندگی می کنیم، افزود: مطالعات دفاع امنیتی الگویی برای تبیین و تدوین اندیشه، نظریه و الگوهای دفاعی امنیتی از منظر فقه اسلامی است.
فقه دفاعی امنیتی نیاز به ظرفیت سازی دارد/ضرورت گفتمانسازی فقه دفاعی امنیتی
معاون مکتب و اندیشه دفاعی امنیتی معاونت راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: فقه دفاعی امنیتی برای هر انسانی در وضعیتها و محیطهای مختلف توصیههایی دارد که ما باید آنها را بررسی کنیم.
سردار فرزندی با بیان این که فقه دفاعی امنیتی نیاز به ظرفیت سازی دارد، گفت: برگزاری نشستهای تخصصی، دروس خارج فقه، ایجاد زمینههای مناسب برای تدوین دانشنامه از جمله موارد ظرفیت سازی در حوزه فقه دفاعی امنیتی است.
وی بیان کرد: تدوین رسالههای حوزوی در موضوع فقه دفاعی امنیتی، کمک به ایجاد رشتههای تخصصی در حوزه فقه دفاعی امنیتی و تدوین نقشه جامع پژوهشی فقه دفاع و امنیت از دیگر موارد جهت ظرفیت سازی در حوزه فقه دفاعی و امنیتی است.
فرمانده دانشکده فرهنگ و ارتباطات سپاه در پایان اظهار داشت: مهم ترین موضوع جهت ظرفیت سازی در حوزه فقه دفاعی و امنیتی، مسأله گفتمان سازی و تسری موضوع به افکار عمومی در عرصههای مختلف است.
نظر شما