مسعود ترابی درباره ی اجرای نمایش «زنجیر شدگان» به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: نمایش ما یک تئاتر کنسرت در چهار اپیزود است که ماجرای آن در سالهای 1324، 1354، 1374 و 1394 می گذرد. وجه اشتراک این داستان ها، یک سالن سینماست که در هر دهه، ماجرایی در آن شکل می گیرد.
این کارگردان با بیان اینکه داستان اثرش درباره ی آپاراتچی های سینماست، ادامه داد: در هر دوره ی زمانی یک فیلم روی پرده ی سینماست که آن فیلم در واقع نشانه ی کار ماست. بین هر اپیزود گروه موسیقی «ایدیوتک» یک قطعه اجرا می کنند که متن ترانه ی آن به داستان اپیزودها مرتبط است.
ترابی که نمایشنامه ی زنجیرشدگان را با همراهی علی مست علی نوشته است، از جمله ویژگی های این اثر را دقت بر جزییات فرهنگی مردم در چهار دوره ی زمانی متفاوت دانست و تاکید کرد: در فضاسازی نمایش از هرگونه غلو خودداری کردیم و خواستیم اثری به دور از اغراق های نمایشی که شبیه دروغ پردازی می شوند، ارائه کنیم. نمایشی واقع گرا که به افکار، بیان و رفتار آدم های هر دوره ی زمانی، نزدیک باشد.
وی همچنین از نمایش و فیلم هایی که در هر اپیزود مورد اشاره قرار می گیرند، نام برد و گفت: در اپیزود اول، نمایش «خانه ی عروسک» نوشته ی هنریک ایبسن روی صحنه در حال اجراست که نمایش متوقف می شود و ما وارد داستان اصلی می شویم. در اپیزود دوم، فیلم «گوزن ها» اثر مسعود کیمیایی در حال اکران است. فیلم اپیزود سوم «بوی پیراهن یوسف» از ابراهیم حاتمی کیاست و در اپیزود چهارم بعد از هفتاد سال، خانه ی عروسک مجددا در حال تمرین است و سینما رو به فرسودگی می رود.
ترابی با بیان اینکه نامی برای سینمای محل وقوع رویدادها انتخاب نکرده، توضیح داد: محل رویدادهای نمایش ما، یک سالن سینماست که نظیر انبوه سالن های شهر رو به فرسودگی می رود و کسی کاری برای نجات آن ها انجام نمی دهد. در اپیزود چهارم نمایش به این مسئله اشاره کرده ایم و مالک ساختمان دنبال مجوز تخریب سینما و احداث یک مجتمع تجاری است.
مسعود ترابی همچنین در ادامه با اشاره به استقبال خوب تماشاگران به انتقاد از برنامه ریزی مرکز هنرهای نمایشی در زمان بازبینی و صدور مجوز اجرا پرداخت و گفت: با توجه به اینکه بنا بود نمایش ما از بیست و هفتم بهمن روی صحنه برود، تاریخ بازبینی هفتم بهمن معین شد. اما تداخل با بازبینی های جشنواره تئاتر فجر زمان بازبینی را عقب انداخت و ایرادهایی که از سوی هیات بازبین به کار ما وارد شد، در نهایت به بازبینی دوم کشید و ما سه روز پیش از شروع اجرا موفق به دریافت مجوز شدیم. این مسئله باعث شد که زمان مناسب تبلیغات را از دست بدهیم.
به گفته ی این کارگردان، هر یک از بازیگران زنجیرشدگان، به استثناء کامران تفتی تنها در یک اپیزود بازی می کنند و تفتی در هر اپیزود یک شخصیت متفاوت را بازی می کند. کامران تفتی، محیا دهقانی، رضا فوادی، محمد جواد بشارت، محمد طهماسب پور، آیه قبادیان نژاد، محمد رضا رشیدی، سروش پور صالح، شهرزادعلیمحمدی، پریسا راد، منا رضایی، محمد ذوالنوریان، مریم بهیرایی، سهیل کلانتری، محمد رضا امیری، پریسا شفیعی، اصغرشیرزاد و فردین بابا لویی بازیگران این اثر نمایشی اند.
سایر عوامل زنجیرشدگان عبارتند از: سعید رفیعى (تهیه کننده)، طاهره بخشى و سروش پورصالح (دستیار کارگردان)، سودابه اساسی (دستیار تهیه)، باران سیبى (منشى صحنه)، پریسا شفیعى (طراح لباس)
محمد امیری (طراح صحنه)، فردین بابا لویی (مدیر صحنه)، معصومه غفوری (طراح گریم)، مریم اسدی (طراح پوستر،بروشوروعکاس)، محسن محمدیان شمالی و بهزاد بابایی (روابط عمومی)، گروه موسیقی ایدیوتک
و علی عاشق علی (خواننده).
این نمایش تا بیست و یک اسفند هر شب ساعت 19:30 در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی روی صحنه می رود.
نظر شما