در صورت حفظ استقلال فکری هنرمندان جوان، گره های کور آینده گشوده می شود

علی معلم با تاکید بر لزوم حفظ استقلال فکری و کاری هنرمندان جوان گفت: فرهنگستان هنر هم به سهم خود تعهد دارد تا آنجایی که می‌تواند به حسب لغت امروزیان از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در خدمت جوانان باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از آثار چهارده گروه هنرمند جوان و نخبه با موضوع مهدویت و آغاز به کارِ کارگروه نخبگان فرهنگستان هنر، شنبه 25 تیر با حضور محمدعلی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر و جمعی از مسئولین، اساتید و هنرمندان، هم‌زمان با شب ولادت حضرت صاحب‌الزمان(عج) در عمارت عین الدوله برگزار شد.


در این مراسم که با همکاری فرهنگستان هنر، معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری منطقه چهار و انجمن هنرمندان جوان برگزار شد، ابتدا حکم دبیر کارگروه نخبگان فرهنگستان هنر توسط علی معلم دامغانی به علی دلاوری دبیر کل انجمن هنرمندان جوان اعطا شد و پس از آن علی دریاکناری به عنوان معاون معماری انجمن هنرمندان جوان، مجید حبیبی به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری گروه تخصصی واحد دوبلاژ و گویندگی انجمن هنرمندان جوان، محمدرضا علی مردانی به عنوان مدیر گروه تخصصی واحد دوبلاژ و گویندگی انجمن هنرمندان جوان و امید مالکی به عنوان مدیرگروه ارکستر سمفونیک انجمن هنرمندان جوان معرفی و احکام خود را از سوی رییس فرهنگستان هنر دریافت کردند.


در ادامه، رییس فرهنگستان هنر پس از خواندن شعری به مناسبت روز میلاد حضرت مهدی (عج) به صحبت درباره مسئله انتظار پرداخت و گفت: مسئله انتظار مسئله همه امت‌ها و ملت‌هاست و در طول تاریخ بشریت تمام ادیان ابراهیمی‌ منتظر یک منجی هستند، کسی که دوای همه دردها با اوست و وعده آمدن او فرداست. یهودیان امروز یشوعا یا یوشع را انتظار می‌کشند، به اعتبار گفته ترساها مسیحا خواهد آمد، ما نیز مهدی موعود را انتظار می‌کشیم و پیشینیان ما سوشیانت‌ها را و آنسوی دیگر بودای پنجم و شخصیت‌های دیگر را.
 

وی افزود: اما به هر حال تا زمان آمدن او جهان سپرده به دست اقتدار آدمی‌ است و انسان مقتدر یعنی انسان تندرست و توانا، یعنی انسان جوان و در عین جوانی، لایق و جوانمرد. اگر این سلسله دست به یکدیگر بدهند و بزرگترها از تجربیاتی که کسب کرده‌اند کوتاهی نکنند، به طور حتم جهان از دست دیگری خواهد چرخید و مشکلاتی که امروز گریبان‌گیر انسان‌هاست حل و فصل خواهد شد.
 

معلم با اشاره به هنرمندان و نخبگان جوان، اظهار داشت: این‌بار نخبگان ایران یعنی جوانان لایقی که هر کدام در جعبه ابزار فرهنگی خودشان چندین و چند لیاقت‌نامه فوق‌العاده هستند، دست برادری به یکدیگر داده‌اند تا گره‌های کور محتوم فردا را باز کنند. امیدواریم آن کسی که خداوند وعده داده است زودتر بیاید؛ اما پیش از آمدن او چشم ما به همت، لیاقت و نشاط این سلسله از جوانمردان و ارجمندان است. فرهنگستان هنر هم به سهم خود تعهد دارد تا آنجایی که می‌تواند به حسب لغت امروزیان، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در خدمت این جوانان باشد.


ریاست فرهنگستان هنر، در پایان سخنان خود با وعده حمایت سایر موسسات و بزرگان از این هنرمندان و نخبگان جوان، تشریح کرد: امیدواریم که موسسات و وزارتخانه‌ها هم به حمایت از این جوانان بپردازند. من می‌توانم به عنوان یک خبر یا مژده بگویم که برخی از شخصیت‌هایی که در هنر توانایی‌ها و دانایی‌هایی دارند و هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ اندیشه‌ای می‌توانند تاثیرگذار باشند، قول داده‌اند تا به حمایت از این جوانان بپردازند. در اینجا می‌توانم نام چند تن از این بزرگان را بیاورم؛ اما تا تشکیل شدن انجمن حمایت از این جوانان از آوردن و گفتن این نام‌ها چشم‌پوشی می‌کنم و امیدوارم که این بزرگان بر عزم خودشان بمانند و این جوانان همانند گذشته کار کنند.


محمدعلی معلم‌دامغانی در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه جهان آینده پیش روی این جوانان است، اظهار داشت: این جوانان گذشته‌گرا نیستند اما اگر از گذشته تجربه لایقی به دست‌شان برسد آن را نفی نمی‌کنند. امیدوارم که خداوند به حق این شب ارجمند آنچه توفیق است به این جوانان برای رسیدن به اهدافشان بدهد.

 

در بخش دیگری از این مراسم، گروه «حنانه» به اجرای اثری در رابطه با ولادت حضرت مهدی(عج) پرداخت و پس از آن از یکی از آثار برگزیده در نمایشگاه موضوعی مهدویت در نگارخانه برگ با عنوان «روزی تو خواهی آمد، از سوی مهربانی» در وصف امام عصر(عج)، اثر نسرین احمدی شاگرد اول کارشناسی ارشد گرافیک دانشگاه تربیت مدرس، عضو بنیاد ملی نخبگان و نفر اول جشنواره خوارزمی،تقدیرشد.

 

پس از آن از هنرمندان برگزیده دیگر این کارگاه یک روزه آموزشی تقدیر به عمل آمده و جوایزی به آنها اهدا شد.

 

مینا شهابی، علیرضا دانافر، مرتضی نادری، شعیب کاشانی، سیما رضایی‌پور، اصلان اصلانی، زهره عسگری، زهرا خاکشور، محمد حسین ایروانی، پریسا تکافر، فریمان طراحی، منیژه قریشی، تهمینه فیروز دهقان و علی جباری رافع هنرمندان برگزیده این حوزه و محمد انصاری، الهه‌سادات میربابائیان، نرگس شیربانی و منا افضلی به عنوان اعضای هیات داوران مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

همچنین در پایان این مراسم که در عمارت عین الدوله برگزار شد، محمدعلی معلم دامغانی، ریاست فرهنگستان هنر گفت: دانایی و توانایی این جوانان مجموعه دارایی‌شان است؛ که این دارایی را برای رسیدن به اهداف متعالی برادرانه و برابرانه برای جوانان این مرز و بوم هزینه می‌کنند. ما گاهی از این هنرمندان جوان توانایی‌هایی می‌بینیم که رسیدن به آن حد، سال‌ها ممارست و آموزش می‌خواهد اما این‌ها به این حد از توانایی رسیده‌اند و ما باید تنها، چاشنی این حرکت باشیم.

 

وی در پاسخ به حمایت‌هایی که تاکنون از این جمع انجام شده است، گفت: فرهنگستان هنر تا بدین‌جا حامی این هنرمندان بوده است؛ اما در خصوص حمایت‌های دیگر از این هنرمندان، من تا پیش از رسیدن ماه مبارک رمضان از دفتر مقام معظم رهبری تقاضا خواهم کرد اگر میسر باشد ، دیداری با ایشان داشته باشیم و این جوانان نیز اساسنامه‌شان را در ماه رمضان بنویسند. نکته مهم این است که این جمع در عین حال که باید با خیلی از موسسات فرهنگی ، وزارتخانه‌ها و دانشگاه‌ها ارتباط داشته باشند؛ اما استقلال خود را حفظ کنند و فعالیت‌شان مربوط به خودشان باشد.

 

گفتنی است: در این مراسم ، مختار علیزاده معاونت علمی-پژوهشی فرهنگستان هنر، محبوبه پلنگی، رییس موزه هنرهای معاصر فلسطین، مهناز چترفیروزه، سرپرست مرکز هنر پژوهی نقش جهان، دکتر نبی الله احمدی،معاون فرهنگی-اجتماعی شهرداری منطقه چهار، دکترمحمود خراسانی مشاور معاون فرهنگی-اجتماعی شهرداری منطقه چهار و علی دلاوری دبیر کل انجمن هنرمندان جوان حضور داشتند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 53020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha