به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، محمدرضا جعفری معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور در آیین بزرگداشت 18 اسفند که در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: کرمانشاه قطب فرهنگی غرب کشور است و همواره با انسان های بزرگ و تاریخ سازی که از دامان آن برخواسته اند نقش ارزشمندی را در اعتلای تمدن اسلام ناب محمدی ایفا کنند.
وی 18 اسفند را متعلق به کانون های مساجد و مزین به نام آنان خواند و ابراز کرد: اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی در ثبت 18 اسفند در تقویم رسمی کشور، ارج نهادن به حرکت عظیم فرهنگی بود که باعث هویت بخشی بیش از پیش به کانون ها و فراگیر تر شدن و ماندگاری این حرکت خواهد شد.
جعفری، با بیان اینکه تکریم از فعالان کانون های مساجد از وظایف ستاد عالی و حوزه های استانی است، گفت: هدف از برگزاری این مراسم نیز قدردانی از زحمات ائمه جمعه و جماعات، مدیران کانون ها، رابطین فرهنگی، کتابداران، هیئت امنا و خادمین پشتیبان کانون های مساجد است.
وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر مساجد احیا شوند بخش عظیمی از مشکلات مادی و معنوی مردم حل می شود، افزود: مسجد مرجع اصلی مباحث معنوی و در واقع میدان عمل در بحث های معنوی است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با اشاره به سیره ائمه اطهار(علیه السلام) که سحرخیزی را موجب ازدیاد رزق و روزی می دانند، بیان کرد: وقتی مسجد قبل از طلوع آفتاب و اقامه نماز صبح فعالیت داشته باشد تأثیر مستقیم بر رزق و روزی مردم مخاطب خود دارد.
جعفری همچنین به تأثیرگرفتن کسبه و بازاریان از مسجد در خصوص یادگاری اصول صحیح معامله، رعایت انصاف و حلال و حرام را دارای تأثیر مستقیم بر رزق و روزی مردم دانست و گفت: برکتی که از مسجد به زندگی مردم مربوط می شود در یادگرفتن آداب زندگی که یکی از آن ها قناعت و صدقه دادن است نیز تأثیر مستقیم دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت جذب و تربیت جوانان و نوجوانان در مسجد پرداخت و عنوان کرد: در بحث جذب و نگه داشت جوانان؛ رابطه، انس و راهنمایی از اصول اصلی مباحث تربیتی در مسجد است.
به گفته جعفری در برخورد با مخاطب جوان و نوجوان در مرحله نخست باید رابطه برقرار کرد نه اینکه مرحله آخر یعنی راهنمایی را در ابتدا انجام دهیم.
معاون ستاد عالی، یادآور شد: اولین مولفه برقراری ارتباط، مدارا با مخاطب یعنی گذشتن از حق خود است به گونه ای که در مرحله اول باید معایب فرد را کاملاً نادیده بگیریم این یک مهارت اصلی کار با نوجوانان و جوانان است.
وی خطاب به فعالان کانون های مساجد استان کرمانشاه، گفت: باید در برقراری انس و دوستی با قشر جوان و نوجوانان مولفه اعتماد را با رازداری در بحث های مشاوره ای بین امام جماعت، مسئول کانون و اعضا به وجود بیاورید.
جعفری، تصریح کرد: مولفه اعتماد از اصلی ترین سرمایه های کانون های مساجد است که مردم با اعتماد به کانون ها، فرزندانشان را در مباحث تربیتی به ما می سپارند.
وی اضافه کرد: مرحله سوم راهنمایی است البته با توجه به این مسئله که نباید در ابتدا بزرگترین عیب فرد را به رخش بکشید بلکه باید از جزئیات شروع کرد همین که این جوان وارد مجموعه مسجد شده سراسر حسن است ولو اینکه سراسر وجودش عیب باشد.
معاون آموزش پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، در ادامه برنامه داشتم را از ضرورت های کار کانون ها دانست و گفت: مسجدی موفق است که برای بیست سال آینده خود برنامه داشته باشد.
جعفری، ابراز کرد: کانون های مساجد باید با مشورت امام جماعت که مدیر مسجد است و همچنین دیگر صاحبنظران برنامه مورد نیاز و متناسب با ظرفیت های محله خود را تدوین کرده و براساس آن برنامه جلو بروند.
وی در بیان برخی از این ضرورت ها، اظهار کرد: یکی از نیازهای جدی کشور، وجود طلاب فعال و معتقد به بحث های تربیتی و مبانی انقلابی است.
این مقام مسئول، اضافه کرد: همچنین راهنمایی مخاطبان مسجد در بحث ادامه تحصیل که نیاز به دانش آموختگان در حوزه علوم انسانی به شدت احساس می شود از دیگر مباحثی است که باید مورد توجه فعالان کانون ها در تدوین این برنامه دیده شود.
جعفری، با بیان اینکه مسئله شناسی نکته دیگری است که باید کانون ها به آن توجه داشته باشند، ابراز کرد: در این خصوص باید مولفه های سه گانه ظرفیت، قابلیت و اولویت را مدنظر داشته باشید.
وی همچنین توجه کانون ها به مهارت آموزی در زندگی و همسرداری را نیز یکی دیگر از وظایف اصلی کانون ها و متناسب با نیاز جامعه برای کاهش آمار نگران کننده طلاق دانست.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با تأکید بر اقامه نماز سه وعده در مساجد، انتقاد کرد: مساجد نباید فقط نیم ساعت قبل از نماز جماعت و نیم ساعت بعد از آن باز باشند این یعنی به سمت تعطیلی رفتن.
جعفری، تأکید کرد: مسجد باید در تمام طول روز یعنی قبل از نماز صبح تا پاسی از شب باز باشد و برای مخاطبان خود برنامه های فرهنگی، تربیتی و مهارت افزایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: همت این نیست که بر فضاهای ارزشمند فرهنگی خود قفل زده و برای آن نگهبان و خادم بگذاریم بلکه این نشان از ضعف ما در مدیریت مساجد دارد.
این مقام مسئول گفت: مساجد خانه های نور برای هدایت و راهبری است اگر مساجد روشن باشند یعنی جامعه روشن است و به سمت هدایت پیش می رود در غیر اینصورت ما در گمراهی و ضلالت پیش می رویم.
وی خاطرنشان کرد: روشن کردن چراغ معنوی مساجد و پویایی این خانه های نور از اصلی ترین ارزش های دنیوی است که برعهده شما نهاده شده است.
نظر شما