محتوا محوری کلید فعالیت های مساجد در ممالک اسلامی باشد

خبرگزاری شبستان: حجت السلام خاکرند با بیان اینکه فعالیت های مساجد اسلامی باید محتوا محور باشد، گفت: این مهم سبب می شود تا اقشار مختلف برای بهره گیری از محتوای غنی که در مساجد ارایه می شود بیش از پیش در مسجد حضور یابند

حجت الاسلام حسن خاکرند، مدیر کل اداره آفریقا و عربی مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)، در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشار به جایگاه مسجد در طول تاریخ اسلام گفت: طبق آیات کریمه در قرآن کریم و روایات متعددی که از معصومین(علیهم السلام) به دست ما رسیده است مسجد نقش و جایگاه مهمی دارد؛ در تاریخ اسلام و از بدو بنای اولین مسجد توسط پیامبر اکرم در مدینه منوره طبق این آیه از قرآن کریم که فرمود « لَّمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى »،  بنای مساجد باید بر اساس تقوا باشد که این تقوا مفاهیم متعددی را در بر می گیرد.

 

وی تصریح کرد: در مفهوم کلامی، تقوا به معنای پرهیزکاری و دوری از گناهان و تربیت نفس عنوان شده است، مبنای نخست در مسجد مکانیتی است مقدس برای خودسازی و پالایش دل و ورح از آلایندگی های دنیوی، مساجد می توانند محل عروج روح به درگاه پروردگار باشند.

 

حجت السلام خاکرند با بیان اینکه پیامبر(ص) همواره نسبت به حضور در مسجد و اقامه نماز جماعت در مسجد تاکید داشتد، گفت: این تاکید حضرت را در برهه های مختلف می بینیم، پیامبر (ص) در اولین غزوه که غزوه «بدر» بود در مسجد اعلام کرد که مسلمانان بیایند و از مسجد به سوی مبارزه با دشمن حرکت کنند، این رویکرد نشان می دهد که پیامبر اکرم(ص) این محل را علاوه بر پایگاه روحی و معنوی به یک پادگان نظامی تبدیل کرد و در این پادگان همه رزمندگان جمع می شدند و آموزش می دیدند و به سمت میدان کارزار حرکت می کردند.

 

وی ادامه داد: خطابه هایی که در مسجد قرائت می شد خود به مثابه یک دانشگاه برای مسلمین بود که در آن تعالیم دین و احکام اسلام و مفاهیم مختلف معارف اسلامی و انسانی را می آموختند. خطبه هایی که بعد از نماز قرائت می شد سرشار از این مفاهیم بود و نشان می دهد که نقش مسجد نقشی مهم است.

 

حجت الاسلام خاکرند با بیان اینکه نقش مساجد در برخی کشورهای اسلامی کمرنگ شده است، افزود: با این وجود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد هستیم که این جایگاه مسجد اتفاقا تقویت شد و مردم بیش از پیش به مسجد جذب شدند.

 

مدیر کل اداره آفریقا و عربی مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام) با بیان اینکه در برخی کشورها روند مسجدسازی افزایش یافته است، گفت: بعضا در برخی کشورها مساجد متعدد و بسیار زیبایی ساخته می شود اما نور هدایت در این مساجد وجود ندارد، حضرت علی(ع) در فرازی از نهج البلاغه بیان کردند: «روزی می رسد که مساجدشان به لحاظ معماری و بنا آباد است ولی هدایت در آن نیست».

 

وی در این راستا ادامه داد: این پیش بینی حضرت امیر(ع) در برخی کشورها وجود دارد  مثلا مساجد کشورهای حوزه خلیج فارس که با بهترین معماری ساخته می شود و مفروش اش می کنند، چلچراغ هایی بزرگ در آن نصب می کنند ولی از هدایت خالی است و محتوا ندارد و فقط زیباست. این رویکردها نشان می دهد که باید نقش هدایت و نور هدایت و معنویت به این مساجد بازگردد اما حکام سرسپرده چنین اجازه ای نمی دهند و حتی از طریق علمای درباری تلاش می کنند که خطبه های نماز جمعه شان نیز از محتوا خالی شود و مطالب تکراری ارایه شود.

 

حجت السلام خاکرند با اشاره به نقش مساجد در ایجاد وحدت میان کشورهای اسلامی اظهار کرد: مسجد محل هدایت و ارشاد است و ائمه جمعه و جماعات موظف هستند که نمازگزاران  را با این مفاهیم آشنا کنند ضمن اینکه یکی از موارد آشنایی ضرورت وحدت میان مذاهب اسلامی همین مساجد هستند.

 

کد خبر 530159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha