به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، طیب صفری مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه پیش از ظهر امروز(18 اسفند) با تبریک بیست و سومین سالروز تأسیس کانون های مساجد، اظهار کرد: آیین پاسداشت 18 اسفند هر سال با معرفی و تقدیر از تعدادی از فعالین فرهنگی مساجد در کرمانشاه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه تمامی فعالین کانون ها شایسته تقدیر هستند اما توان دبیرخانه در این زمینه محدود است، ابراز کرد: گرامیداشت سالروز تأسیس کانون ها اتفاق مبارکی است که با پیگیری های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور 18 اسفند در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.
صفری، تصریح کرد: مقابله با تهاجم فرهنگی، جذب جوانان و نوجوانان، غنای فرهنگی و غنای دینی از اهداف کانون های فرهنگی هنری مساجد است که زحمات این کار بر عهده فعالان کانون هاست.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، اضافه کرد: در بحث عمران و آبادانی مسجد هم آبادانی فیزیکی و هم آبادانی فیزیکی و هم آبادانی فرهنگی و معنوی مطرح است که در این خصوص می توان به آیه 18 سوره مبارکه توبه (إِنَّما یَعْمُرُ مَساجِدَ اللهِ مَنْ آمَنَ بِاللهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّکاةَ وَ لَمْ یَخْشَ إِلَّا اللهَ فَعَسى أُولئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدینَ) استناد کرد.
وی افزود: این آبادانی فقط آجر و مصالح مسجد نیست بلکه آبادانی فرهنگی مسجد و حضور جوانان و نوجوانان و آحاد مسلمان را نیز شامل می شود.
صفری، با اشاره به تأکیدات مقام معظم در خصوص توجه به کانون ها و حمایت از آن، ابراز کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد نشان از اهمیت و جایگاه کانون های فرهنگی هنری مساجد دارد.
وی بیان کرد: امروز وضعیت کانون های مساجد در سراسر کشور وضعیت بسیار خوبی و مطلوبی است و بیش از 21 هزار کانون در مساجد کشور مشغول به فعالیت هستند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، در ارائه گزارشی از عملکرد کانون ها در کرمانشاه، اعلام کرد: از مجموع یک هزار و 211 مسجد موجود در استان کرمانشاه 505 باب دارای کانون فرهنگی هنری مساجد هستند.
صفری، عنوان کرد: این تعداد کانون تأسیس شده بالغ بر 41 درصد از مجموع مساجد استان را شامل می شود.
وی اظهار کرد: براساس برنامه پنجم توسعه راه اندازی کانون در 25 درصد از مساجد بر ما تکلیف شده است ولی ما 16 درصد از این برنامه جلوتر هستیم.
این مقام مسئول، با اشاره به اختصاص 14 سهمیه برای تأسیس کانون جدید در سال جاری، خاطرنشان کرد: در این رابطه موفق به راه اندازی 30 باب کانون یعنی بیش از دو برابر سهمیه تعیین شده برای استان شدیم.
وی با اشاره به پیشتاز بودن استان در خصوص نسبت کانون های شهری به روستایی، گفت: در حال حاضر 191 کانون شهری و 311 کانون روستایی داریم که به ترتیب 39 درصد و 61 درصد از مجموع کانون ها را شامل می شود.
به گفته صفری استان کرمانشاه در اجرای برنامه ستاد عالی کانون های مساجد کشوری مبنی بر اختصاص 60 درصد کانون ها به مناطق روستایی و 40 درصد شهری موفق بوده است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، ابراز کرد: کانون های ما پراکندگی خاصی دارند و فقط به شهر کرمانشاه یا شهرستان کرمانشاه اختصاص ندارند بلکه در اقضا نقاط استان، در شهرها و روستاهای مرزی و مناطق دورافتاده نیز کانون فرهنگی هنری داریم.
وی با بیان اینکه هیچ یک از ادارات امکان برخورداری از نمایندگی در تمامی مناطق شهری و روستایی را ندارند، اظهار کرد: با فعالیت کانون ها در اقصا نقاط استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این امکان برخوردار است.
صفری، خاطرنشان کرد: بسیاری از کانون های ما فعال هستند و میزان برنامه های برخی از آنان از یک اداره هم بیشتر است.
وی با اشاره به عضویت بیش از 21 هزار نفر در کانون های مساجد استان، اذعان کرد: در کنار کانون های مساجد 285 باب کتابخانه نیز فعالیت دارند که 122 باب از این کتابخانه ها مخزن دار بوده و از امکانات بسیار خوبی برخوردارند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، همچنین از فعالیت 34 باب خانه نور در کانون های مساجد خبر داد و گفت: در بحث کانون های تخصصی نیز بدون در نظر گرفتن سهمیه امسال، 29 باب کانون فعال در استان داریم که باتوجه به فعالیت ویژه و بیشتری که دارند بیشتر حمایت می شوند.
صفری با اشار به فعالیت 10 باب خانه فرهنگ دیجیتال در کانون های مساجد استان، ابراز کرد: در این زمینه نیز جزو اولین استان های کشور بودیم که با توجه به استقبال های متعدد کانون ها در صورت موافقت شبکه ملی فرهنگ شاهد افزایش این مراکز خواهیم بود.
وی همچنین به سطح بندی کانون ها و پیشتاز بودن استان در اجرای این طرح اشاره و اظهار کرد: در این طرح کانون ها به سه سطح تقسیم شدند که در نهایت 25 درصد کانون های استان کرمانشاه درجه یک، 50 درصد درجه دو و 25 درصد باقیمانده درجه سه شدند.
به گفته مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد کرمانشاه، از مجموع 483 کانونی که تا کنون سطح بندی شده اند، 121 باب درجه یک، 242 باب درجه 2 و 120 باب درجه سه شناخته شده اند که این ارزیابی بنا بر فعالیت و ارتقاء یا تنزل کانون ها قابل تغییر می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تفاهمنامه منعقد شده میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سال 94 اشاره و بیان کرد: براساس این تفاهمنامه یک میلیارد و 95 میلیون تومان برای حمایت و تجهیز کانون ها و اجرای طرح های اعلامی آنان در نظر گرفته شد که تا کنون حدود 60 درصد این اعتبار محقق شده است.
صفری ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال جاری بیش از 90درصد از اعتبار مصوب کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه تخصیص پیدا کند.
وی در ادامه تخصیص اعتبار 31 میلیون تومانی استان جهت خریداری و توزیع 22 دستگاه کامپیوتر و چاپگر میان تعدادی از کانون های مساجد، اختصاص 90 میلیون تومان اعتبار جهت خرید تجهیزات مورد نیاز کانون ها و تحویل قفسه کتاب میان تعدادی از کانون ها را از دیگر اقدامات حمایتی در سال جاری برشمرد.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه همچنین کسب رتبه دوم کشور در خصوص برگزاری کمی و کیفی جشنواره قرآن مدهامتان، کسب عنوان اعضای کانون های مساجد در جشنواره های کوثر رسالت، بحرالکرم و عکس آسمانی را از توفیقات سال جاری برای کانون های مساجد برشمرد.
صفری، ادامه داد: در اجرای طرح اوقات فراغت آسمانی ها، 476 کانون پایگاه اوقات فراغت بودند که در اختتامیه طرح از 50 کانون برتر مجری اوقات فراغت تجلیل به عمل آمد.
وی با اشاره به شرکت بیش از 60 هزار نفر در برنامه های اوقات فراغت کانون ها، اعلام کرد: از این تعداد 32 هزار نفر برادر و 28 هزار نفر خواهر بوده اند.
این مقام مسئول، برگزاری بیش از 200 اردوی فرهنگی، تفریحی و زیارتی، ارائه بیشترین طرح کانونی از استان و پذیریش و اجرای 14 طرح با مدیریت کانون ها، برگزاری طرح ملی رسول مهربانی ها، برگزاری 20 مورد کارگاه های امر به معروف و نهی از منکر، توزیع کتاب و قرآن کریم میان کانون ها، طراحی تابلوی طرح تلاوت نور و توزیع آن در چنین مرحله و تأسیس خانه های نور جدید را از جمله اقدامات صورت گرفته در سال جاری عنوان کرد.
صفری، با بیان اینکه استان کرمانشاه از معدود استان های موفق در اجرای طرح نهضت سواد آموزی است، ابراز کرد: براساس تفاهمنامه ای که با آموزش و پرورش در خصوص مشارکت در امر سوادآموزی داریم، 2 هزار و 580 نفر در دوره سودآموزی، تحکیم و انتقال ما شرکت کرده و قبول شده اند.
وی یادآور شد: تا کنون بیش از چهار هزار نفر را در سه دوره باسواد کرده ایم.
نظر شما