خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدانهای گازی ایران با میزان ذخیره ۲۷ تریلیون متر مکعب، رتبه دوم میدانهای گازی جهان از لحاظ حجم گاز طبیعی جای داده شده در خود، دارا هستند. این ذخایر غالباً در میدان گازی، کلاهکهای نفتی و یا همراه با نفت در میادین نفتی هستند. تا سال ۲۰۰۷ هنوز بالغ بر ۶۲ درصد میادین گازی ایران به صورت بکر و دست نخورده باقی مانده بودند. صادرات گاز ایران از دو طریق ارسال با خط لوله و یا به صورت الانجی میباشد. بنابر اظهارات کارشناسان شرکت ملی نفت ایران، مخازن گازی ایران تا سال ۱۶۰۰ میتوانند قابل بهرهبرداری باشند.
بنابراین گزارش، گاز ایران محصولی مناسب برای بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی است که بلافاصله بعد از لغو تحریم ها بسیاری از این کشورها بدنبال گرفتن سهمی از بازار این محصول بودند و اخیرا رومانی نیز در این فهرست جای گرفته است. فارس در این زمینه به نقل از امیرحسین زمانینیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت نوشته است: "شرکتهای رومانی برای حضور در بخشهای دریایی و خشکی و همچنین ساخت تجهیزات اعلام آمادگی کرده اند. رومانی به دنبال آن بوده که منابع دریافت گاز خود را متنوع کند، از این رو علاقهمند به دریافت گاز از ایران است. به همین دلیل به آنها اعلام شد که ایران طی چهار تا پنج سال آینده در موقعیتی قرار خواهد گرفت که روی این موضوع فکر کند، تا گاز را بصورت ال ان جی به کجا بفرستد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در رابطه با افزایش صادرات گاز ایران به اروپا به نقل از رویترز نوشته است: "دو منبع مطلع در صنعت نفت ایران گفتند که انتظار می رود میزان کل صادرات نفت خام ایران به اروپا در ماه میلادی جاری و پس از نهایی شدن برخی معاملات با شرکت های نفتی توتال فرانسه و سپسای اسپانیا، به حدود 250 هزار تا 300 هزار بشکه در روز برسد. به گفته یکی از منابع مطلع صنعت نفت ایران، شرکت های توتال فرانسه و سپسای اسپانیا در قراردادهای جدید که از اول ماه مارس (11 اسفند) اجرا شدند، به ترتیب روزانه حدود 200 هزار و 35 هزار بشکه نفت از جمهوری اسلامی خریداری خواهند کرد."
یادآور می شود: ایران قصد دارد، از طریق تبدیل گاز صادراتی به ال.ان.جی (گاز طبیعی مایع) در عمان به بازارهای صادراتی دور دست در شرق آسیا و اروپا دسترسی داشته باشد. برخی مسئولان و کارشناسان می گویند، با توجه به افزایش هزینه ساخت خط لوله صادرات گاز به اروپا که سه تا چهار کیلومتر طول خواهد داشت، استفاده از ظرفیت خالی ال.ان.جی عمان بهترین گزینه به شمار می رود. تهران و مسقط در ماه مارس سال ٢٠١٤ میلادی درباره ساخت این خط لوله به توافقی دست یافتند که ارزش آن نزدیک به ٦٠ میلیارد دلار برآورد می شود. بر اساس توافق سال ٢٠١٣ دو کشور، قرار است برای ٢٥ سال روزانه ٢٠ میلیون مترمکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود. قرار است گاز ایران در تاسیسات ال.ان.جی عمان به گاز طبیعی مایع تبدیل و سپس به بازارهای جهانی صادر شود. ظرفیت تاسیسات خالی ال.ان.جی عمان هم اکنون دو میلیون تا دو میلیون و 500 هزار تن است که انتظار میرود، این تاسیسات به ایران اختصاص پیدا کند و عمان نیز از این موضوع استقبال می کند. بنابراین ایران می تواند برای تولید ال.ان.جی دو میلیون و 500 هزار تا سه میلیون تن از ظرفیت خالی عمان استفاده کند.
نظر شما